Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δήμαρχος Κηρέως κ. Πρόδρομος Ενωτιάδης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού κ.Άννυς Ποδηματά, μεταβαίνει στις Βρυξέλες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το διάστημα 30 Νοεμβρίου μέχρι 2 Δεκεμβρίου 2008.
Ο Δήμαρχος Κηρέως κ. Ενωτιάδης.
Ο Δήμαρχος Κηρέως κ. Ενωτιάδης.

Η ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποιείται ενόψει της ψήφισης του λεγόμενου «Κλιματικού-Ενεργειακού Πακέτου» από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στο Πόζναν της Πολωνίας.

Αντικείμενο της επίσκεψης είναι η ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις πολιτικές που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στον ενεργειακό τομέα, με επίκεντρο το «Κλιματικό Πακέτο», αλλά και η γενικότερη ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία και το ρόλο των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ταυτόχρονα ο κ. Ενωτιάδης θα μεταφέρει σε όλα τα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ριζική αντίθεση του Δήμου Κηρέως στην εγκατάσταση λιθανθρακικής μονάδας στο Μαντούδι και θα προωθήσει την προσφυγή κατά της μονάδας στην Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε. Παράλληλα θα θέσει το θέμα και στον Επίτροπο για θέματα Περιβάλλοντος κ. Σταύρο Δήμα με τον οποίο θα υπάρξει συνάντηση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης θα υπάρξουν οι παρακάτω συναντήσεις:

Δευτέρα 01/12/08,
• Συνάντηση με τον αρμόδιο για το Περιβάλλον Επίτροπο κ.  Σταύρο Δήμα (και τους συνεργάτες του κ.κ. Α. Παπακωνσταντίνου και Δ. Γιωτάκο) και ενημέρωση για τις πολιτικές της ΕΕ στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

• Γενική ενημέρωση από τον Υπεύθυνο της αρμόδιας υπηρεσίας του ΕΚ, κ. Αντώνη Καϊλή σχετικά με το ρόλο και την  λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των υπολοίπων θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

• Ενημέρωση από την κα. ΄Αννυ Ποδηματά, Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας, Βιομηχανίας και Έρευνας του ΕΚ γύρω από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις του λεγόμενου ενεργειακού-κλιματικού πακέτου, που πρόκειται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια τον Δεκέμβριο. Θα ακολουθήσει σύντομη ενημέρωση για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης από τον αρμόδιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

• Ενημέρωση από τον κ. Ιωάννη Γαλάνη, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Μονάδας Άνθρακα και Πετρελαίου της Διεύθυνσης Μεταφορών και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τρίτη 02/12/08
• Ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (EUFORES) κ. Jan Geiss και την Γενική Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (EREC) κα Christine Lins, σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτική για τις ΑΠΕ και τις προοπτικές που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο κτίριο που στεγάζει τους δύο ευρωπαϊκούς φορείς, το οποίο ονομάζεται "Το σπίτι των ΑΠΕ", καθώς στηρίζεται στην αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών για τις ενεργειακές του ανάγκες.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΗΡΕΩΣ
Δημοφιλή σήμερα

Το λεωφορείο ενίσχυσης της εύρεσης εργασίας έρχεται στη Χαλκίδα

Το λεωφορείο ενίσχυσης της εύρεσης εργασίας έρχεται στη Χαλκίδα

16/10/2018
Το Freelance CampusBus έρχεται στη Χαλκίδα, στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2018, στο Πάρκο Βούρκου (ΚΕΠ)....
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Παρασκευή 19 έως και τη...
Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 έως και την Τετάρτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας