Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Μαυρίκος κατέθεσαν ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς, για ανάκληση της απόφασης της Διοίκησης του ΙΚΑ για μεταφορά των συνταξιοδοτικών θεμάτων από το ΙΚΑ Μαντουδίου στο ΙΚΑ Χαλκίδας.

ΙΚΑ Χαλκίδας
ΙΚΑ Χαλκίδας

Την έντονη αντίδραση τους και την κάθετη διαφωνία τους εκφράζουν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του ΙΚΑ Χαλκίδας σχετικά με την απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ (090/15/06-10-2011) για τη μεταφορά και τη διεκπεραίωση πληρωμής συνταξιοδοτικών αποφάσεων - αιτημάτων από το ΙΚΑ Μαντουδίου στο ΙΚΑ Χαλκίδας.
Στο Υποκατάστημα Χαλκίδας είναι πολύ μεγάλες οι ελλείψεις προσωπικού. Σήμερα υπηρετούν 62 άτομα εκ των οποίων 3 αποχωρούν άμεσα.

Στο τμήμα συντάξεων του ΙΚΑ Χαλκίδας υπηρετούν αυτή τη στιγμή τρεις (3) εργαζόμενοι από τους οποίους οι δύο είναι νέοι και εκπαιδεύονται. Στο τμήμα συναλλάσσονται καθημερινά τουλάχιστον 200 άτομα της ασφαλιστική περιοχής της υπηρεσίας.

Σε αυτά προστίθενται οι εργασίες για επεξεργασία αποφάσεων για πληρωμή, το ΕΚΑΣ, τα δοκίμια λαθών, χρέη, καταστάσεις αχρεωστήτων συντάξεων, καταστάσεις λήξεων καθώς και μεγάλο πλήθος αιτημάτων των ασφαλισμένων. Να σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών για την πλήρη διεκπεραίωση μιας απλής υπόθεσης συνταξιοδότησης από ημερομηνίας υποβολής της αίτησης μέχρι την πρώτη πληρωμή υπερβαίνει σήμερα τους 14 μήνες και η καθυστέρηση αυξάνεται συνεχώς.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι τρεις εργαζόμενοι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της ασφαλιστικής περιοχής του ΙΚΑ Χαλκίδας. Η κατάσταση για εργαζόμενους και ασφαλισμένους θα γίνει ανυπόφορη εάν μεταφερθούν στη Χαλκίδα οι αντίστοιχες αρμοδιότητες του ΙΚΑ Μαντουδίου, που αυτή τη στιγμή έχει περίπου 2.500 συνταξιοδοτικούς φακέλους.

Σημειωτέον ότι η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους της Β. Εύβοιας θα είναι μεγάλη καθώς η μεταφορά στη Χαλκίδα είναι δύσκολή εξαιτίας της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, του κακού οδικού δικτύου, της αραιής συγκοινωνίας και δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο κατά τους χειμερινούς μήνες εξαιτίας της κακοκαιρίας. Ακόμη χειρότερη θα γίνει η κατάσταση για ασφαλισμένους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή αναπηρίες και χρειάζεται να επισκέπτονται συχνά τις υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ Υπουργός:
α) Σε τι ενέργειες θα προβεί για να ανακληθεί η υπ' αριθμ. 090/15/06-10-2011 απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ για μεταφορά των συνταξιοδοτικών υποθέσεων από το ΙΚΑ Μαντουδίου στο ΙΚΑ Χαλκίδας;
β) Σε τι ενέργειες θα προβεί για να στελεχωθεί με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό το ΙΚΑ Χαλκίδας και το ΙΚΑ Μαντουδίου;

 
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...
Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

15/2/2019
Πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2019 στη Λαμία η συνεδρίαση της...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας