Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Χωρίς να έχει ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός στη Βουλή. Χωρίς να γνωρίζουν οι Δήμοι, τι πόρους και από πού θα τους εγκριθούν. Χωρίς να έχουν να πληρώσουν, αυτή τη στιγμή, τους εργαζόμενους. Και με τον τρόμο πως θα οδηγηθούν στο λουκέτο, είναι αναγκασμένοι να παρουσιάσουν Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, κολυμπώντας στα νερά του άγνωστου μέλλοντός τους, με βάρκα την ελπίδα, πως κάποιος από μηχανής θεός θα δώσει τα χρήματα, για να γίνουν τα έργα που περιλαμβάνονται σε αυτό…

συνεδρίαση ΔΣ Χαλκίδας
συνεδρίαση ΔΣ Χαλκίδας

Έτσι έχει η κατάσταση και στο Δήμο Χαλκίδας. Ενώ χθες το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του κλήθηκε να ψηφίσει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, εν μέσω απελπισίας για την οικονομική κρίση της χώρας, που όχι απλώς έχει χτυπήσει την πόρτα των ΟΤΑ, αλλά έχει μπει για τα καλά εντός τους και δημιουργεί ανασφάλεια για το μέλλον τους.

Κατά πλειοψηφία πέρασε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2012 – 2014, με τους ομιλητές να τονίζουν τα προβλήματα και τις συνέπειες από την οικονομική κρίση και να επισημαίνουν τη δυσκολία των Δήμων, όχι έργα να κάνουν, αλλά τους εργαζόμενούς τους να πληρώνουν.

Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Χαλκίδας, όπως και οι υπόλοιποι, ήταν αναγκασμένοι να παρουσιάσουν Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, χωρίς να γνωρίζουν πόσα χρήματα και από πού θα τους εγκριθούν, δεδομένου ότι ο Προϋπολογισμός δεν έχει ακόμα ψηφιστεί στη Βουλή.

Παρ’ όλα αυτά οι πιο αισιόδοξοι (και οραματιστές γαρ) τόνισαν, πως οφείλουν να εγκρίνουν το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, που θα αποτελεί τη βάση για το σχεδιασμό και το όραμα που έχουν για το Δήμο μας.

Ήταν μια καλή ευκαιρία, για πολιτική ανάλυση των εξελίξεων στη χώρα, πάντως, δεδομένης και της παρουσίας του βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ, Κώστα Μαρκόπουλου στη συνεδρίαση, αλλά και επισήμανσης όλων αυτών των έργων που ποτέ δεν έγιναν σε επίπεδο νομού και πόλης.

Έτσι, για να ξαναθυμηθούμε, πόσο ριγμένοι είμαστε… εν αντιθέσει με την υπόλοιπη Περιφέρεια Στ.Ελλάδας.

Κάπου εκεί, μπήκε και θέμα μοιράσματος ευθυνών για όσα (δεν) έχουν γίνει, και ήταν η ώρα που άπαντες κοίταζαν αλλού…

Θα ακολουθήσει ρεπορτάζ με τις τοποθετήσεις επί του θέματος, που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τρίτη το βράδυ.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας