Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Περλεπέ, με ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον καλεί να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία των ρητινεργατών της Εύβοιας και της χώρας, που θίγονται από την αυθαίρετη μείωση της τιμής της ρητίνης εκ μέρους της μιας και μοναδικής εταιρείας που αγοράζει το προϊόν τους.

 

"Ενώ για τη φετινή χρονιά έχει διατεθεί ήδη το 60% περίπου της παραγωγής προς την εταιρία αυτή σε συμφωνηθείσα  τιμή, που ούτως ή άλλως ήταν εξαιρετικά χαμηλή (γύρω στα 20 λεπτά ανά κιλό), ο επιχειρηματίας αποφάσισε εκβιαστικά ότι για το υπόλοιπο προϊόν δίνει τιμή μειωμένη κατά 5 λεπτά, γεγονός που προκάλεσε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των ρητινεργατών. 
Η δραστηριότητα παραγωγής και συγκομιδής ρητίνης, επιδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με σκοπό την προστασία και τον καθαρισμό του δάσους από τους ρητινεργάτες.
Η μείωση όμως της τιμής αγοράς του προϊόντος από την Εταιρεία που δρά μονοπωλιακά στη χώρα, θα αποβεί καταστροφική για τους παραγωγούς αφού θα υποστούν σοβαρή μείωση τα εισοδήματά τους.
Δεδομένου επίσης ότι οι ρητινεργάτες υποχρεούνται να διαθέτουν την παραγωγή τους αποκλειστικά στην εγχώρια βιομηχανία, δηλαδή στη μοναδική εταιρία που υπάρχει και αγοράζει σήμερα το προϊόν, η βουλευτής ζητά να προστατευτούν οι παραγωγοί από την αυθαιρεσία και τους εκβιασμούς της Εταιρείας.
Ερωτά επίσης τον Υπουργό,
α.  Πώς θα εξασφαλιστεί η επιδότηση για το σύνολο της  ρητίνης, ανεξάρτητα αν όλες οι ποσότητες του προϊόντος πωλούνται, ή αν κάποιες μένουν αδιάθετες εξ αιτίας των παιγνιδιών διαφόρων με τις τιμές, που αποβαίνουν επιζήμιες για τους παραγωγούς ρητινεργάτες.
β. Πώς εγγυάται, για τη φετινή χρονιά αλλά και στο εξής, ότι θα επιδοτηθεί όλη η παραγωγή, χωρίς να προαπαιτείται η αγορά  από τον ιδιώτη επιχειρηματία, έτσι ώστε αυτός να μην μπορεί να πιέζει με τις προθεσμίες που θέτουν οι σχετικές εγκύκλιοι".
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας