Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση των Οικολόγων Πρασίνων για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.
Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, 5 Δεκεμβρίου 2011, υπενθυμίζει σε όλους μας την αξία της ενεργής συμμετοχής μας στα κοινά και των δυνατοτήτων που παρουσιάζονται μέσα από ποικίλες εθελοντικές δράσεις αυτή την κρίσιμη περίοδο.
 
Το 2011, Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού, σημαδεύεται από μια πρωτόγνωρη οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση. Ταυτόχρονα όμως η κρίση αυτή δίνει το έναυσμα για τη δημιουργία ενός νέου τοπίου στην πολιτική. Η χρεωκοπία όχι μόνο του οικονομικού αλλά και του πολιτικού συστήματος οδήγησε σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση των πολιτών για να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις. Το αυθόρμητο κίνημα των πλατειών στηρίχθηκε σε χιλιάδες πολίτες που προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για ριζικές αλλαγές όχι μόνο στο πολιτικό σύστημα αλλά και στην κοινωνία.
 
Η εθελοντική, ενεργή συμμετοχή στα κοινά, προάγει κοινές αξίες, όπως την ανιδιοτελή προσφορά, την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή. Η κινητήρια δύναμη που στηρίζει την κοινωνία των πολιτών με τη συμμετοχή τους σε τυπικές και άτυπες δραστηριότητες εκτός από την ουσιαστική προσφορά σε ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων, προσδίδει επίσης ένα νέο περιεχόμενο στη ζωή όλων μας.
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε σε μια κοινωνία των πολιτών και των κινημάτων όπου οι πολίτες ενεργοποιούνται για να αλλάξουν οι ίδιοι τη ζωή τους, να επηρεάσουν αποφάσεις και να παρουσιάσουν εναλλακτικές λύσεις για αυτά που οραματίζονται και αξίζουν. Είναι γεγονός ότι ο εθελοντισμός είναι η κινητήρια δύναμη σημαντικών τομέων όπως αυτών του περιβάλλοντος, των δικαιωμάτων, της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας, του αθλητισμού, της πολιτικής προστασίας, κ.α. Η χρονιά που κλείνει σε λίγες μέρες μας έδειξε πως ο εθελοντισμός συμβάλλει επίσης στην κοινωνική δικτύωση, στην αυτό-οργάνωση, στη δυναμική παρουσία, στην περαιτέρω κινητοποίηση, και στη συμμετοχική δημοκρατία.
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε τους συμπολίτες μας να επηρεάσουν οι ίδιοι τις πολιτικές αποφάσεις και να ενισχύσουν τις προσπάθειες για να βελτιωθούν οι μελλοντικές προοπτικές της χώρας μας, συμμετέχοντας στις υπάρχουσες δομές ή δημιουργώντας νέες. Υποστηρίζουμε τα δίκτυα και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες που αναδείχτηκαν αυτή τη δύσκολη περίοδο και ζητούμε την ενεργή συμμετοχή όλων μας για να διαμορφώσουμε οι ίδιοι το παρόν και το μέλλον μας.
 
 Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

21/2/2019
Μετά τον σάλο, το Υπουργείο Πολιτισμού επανεξετάζει τις άδειες για τα 10ώροφα που έκρυψαν την Ακρόπο...
Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/2/2019
Η ταινία με τις 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και με 7 βραβεία BAFTA στην κατοχή της, και με ελληνική υπογραφή από τον Γι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας