Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με θέματα προς συζήτηση:
Τεχνικό Πρόγραμμα και Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου Χαλκιδέων για το έτος 2012, παρευρέθηκε μεταξύ των άλλων και ο πρώην δήμαρχος Χαλκίδας Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Ο πρώην δήμαρχος στη σύντομη παρέμβασή του, περιέγραψε τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι απλοί πολίτες στην καθημερινότητά τους και πρότεινε να αναλάβει ο Δήμος πρωτοβουλίες και δράσεις που θα ενισχύσουν τον κοινωνικό του ρόλο και θα αναδείξουν το “ανθρώπινο πρόσωπό του”.

Προέτρεψε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαβούλευσης και Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοίκησης κ. Ρουσόπουλο, να δοθεί προτεραιότητα στη δημιουργία ενός ιστού κοινωνικής προστασίας των αδύναμων δημοτών και στην ανάπτυξη μιας σειράς μέτρων, που θα ανακουφίσουν στο μέτρο του δυνατού, όλες εκείνες τις ομάδες πληθυσμού που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη βοήθειας και προστασίας.
Πρώτα οι άνθρωποι και μετά τα όποια φιλόδοξα έργα.
Συγκεκριμένα προτάθηκε να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι κτηριακές προνοιακές δομές, που έχουν παραδοθεί ήδη στο Δήμο, όπως οι δύο Ξενώνες φιλοξενίας αστέγων και απόρων, στην Κάνηθο και στην περιοχή του Γηροκομείου, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για τα ΑμΕΑ και οτι άλλο θα μπορούσε να στηρίξει τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, που πλήττονται σήμερα περισσότερο από όλους στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Η λειτουργία τους θα μπορούσε να υποστηριχθεί από ένα δίκτυο εθελοντών στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συμπαράστασης.
Τονίζεται ότι παλιότερα είχε προταθεί η δημιουργία και λειτουργία ενός “Κοινωνικού Παντοπωλείου”, που θα στήριζε όσους είχαν άμεση ανάγκη ένδυσης και τροφίμων.
Στη συνέχεια ο πρώην πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα με τα οποία ο Δήμος θα μπορούσε να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Δήμου μας, στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να σώσουν θέσεις εργασίας και να επιβιώσουν στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

“Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ο Δήμος επιβάλλεται να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράση, να γίνει μπροστάρης στην προσπάθεια ανάκαμψης της τοπικής μας οικονομίας, να έρθει αρωγός στους αδύνατους και κοινωνικά αποκλεισμένους, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι ουραγός ή απλός θεατής”.
Δημοφιλή σήμερα

Εντυπωσιακό θέαμα πρόσφεραν τα ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 στην Λίμνη Ευβοίας

Εντυπωσιακό θέαμα πρόσφεραν τα ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 στην Λίμνη Ευβοίας

16/8/2018
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων ΕΛΥΜΝΙΑ 2018, το βράδυ της Τετάρτης 15 Αυγούστου 2018, η Λίμνη της Εύβοιας κατακλύστηκε...
ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

16/8/2018
Ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας διοργανώνει για ακόμη χρονιά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ΕΛΥΜΝΙΑ 2018....
Στη μνήμη του Θανάση Πρωτόπαπα

Στη μνήμη του Θανάση Πρωτόπαπα

17/8/2018
Η Μαριάννα Ράνου, αρχιτέκτων, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της, για τον θάνατο του Αθανάσιου Πρωτόπαππα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας