Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με θέματα προς συζήτηση:
Τεχνικό Πρόγραμμα και Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου Χαλκιδέων για το έτος 2012, παρευρέθηκε μεταξύ των άλλων και ο πρώην δήμαρχος Χαλκίδας Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Ο πρώην δήμαρχος στη σύντομη παρέμβασή του, περιέγραψε τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι απλοί πολίτες στην καθημερινότητά τους και πρότεινε να αναλάβει ο Δήμος πρωτοβουλίες και δράσεις που θα ενισχύσουν τον κοινωνικό του ρόλο και θα αναδείξουν το “ανθρώπινο πρόσωπό του”.

Προέτρεψε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαβούλευσης και Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοίκησης κ. Ρουσόπουλο, να δοθεί προτεραιότητα στη δημιουργία ενός ιστού κοινωνικής προστασίας των αδύναμων δημοτών και στην ανάπτυξη μιας σειράς μέτρων, που θα ανακουφίσουν στο μέτρο του δυνατού, όλες εκείνες τις ομάδες πληθυσμού που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη βοήθειας και προστασίας.
Πρώτα οι άνθρωποι και μετά τα όποια φιλόδοξα έργα.
Συγκεκριμένα προτάθηκε να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι κτηριακές προνοιακές δομές, που έχουν παραδοθεί ήδη στο Δήμο, όπως οι δύο Ξενώνες φιλοξενίας αστέγων και απόρων, στην Κάνηθο και στην περιοχή του Γηροκομείου, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για τα ΑμΕΑ και οτι άλλο θα μπορούσε να στηρίξει τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, που πλήττονται σήμερα περισσότερο από όλους στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Η λειτουργία τους θα μπορούσε να υποστηριχθεί από ένα δίκτυο εθελοντών στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συμπαράστασης.
Τονίζεται ότι παλιότερα είχε προταθεί η δημιουργία και λειτουργία ενός “Κοινωνικού Παντοπωλείου”, που θα στήριζε όσους είχαν άμεση ανάγκη ένδυσης και τροφίμων.
Στη συνέχεια ο πρώην πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα με τα οποία ο Δήμος θα μπορούσε να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Δήμου μας, στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να σώσουν θέσεις εργασίας και να επιβιώσουν στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

“Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ο Δήμος επιβάλλεται να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράση, να γίνει μπροστάρης στην προσπάθεια ανάκαμψης της τοπικής μας οικονομίας, να έρθει αρωγός στους αδύνατους και κοινωνικά αποκλεισμένους, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι ουραγός ή απλός θεατής”.
Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

21/2/2019
Μετά τον σάλο, το Υπουργείο Πολιτισμού επανεξετάζει τις άδειες για τα 10ώροφα που έκρυψαν την Ακρόπο...
Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/2/2019
Η ταινία με τις 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και με 7 βραβεία BAFTA στην κατοχή της, και με ελληνική υπογραφή από τον Γι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας