Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Ουρανία Παπαδάκη-Παπανδρέου, κατέθεσε κοινή επιστολή σε 4 αρμόδιους Υπουργούς, τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, τον Υπουργό Εσωτερικών Αναστάσιο Γιαννίτση, τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο και τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο αναφερόμενη για το κλείσιμο του «Βοήθεια στο Σπίτι».
Ουρανία Παπανδρέου
Ουρανία Παπανδρέου

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Σταματάει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Τίτλοι τέλους ενδέχεται να πέσουν στα τέλη Δεκεμβρίου του παρόντος έτους, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο παρέχεται σε 120.000 χιλιάδες ηλικιωμένους συνανθρώπους μας από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας και προσφέρει ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, συναισθηματική υποστήριξη και διενέργεια εξωτερικών εργασιών.

Αιτία, σύμφωνα με τους ίδιους τους εργαζομένους στο πρόγραμμα, οι οποίοι βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, είναι η λήξη της χρηματοδότησης του προγράμματος μέσω των κοινοτικών πλαισίων στήριξης (Β' ΚΠΣ, Γ' ΚΠΣ, ΕΣΠΑ).

Συγκεκριμένα, από το 2000 η χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» εντάχθηκε στο Β' ΚΠΣ, και στη συνέχεια, με συνεχείς επαναδιαπραγματεύσεις και παρατάσεις των χρηματοδοτήσεων, ενισχύθηκε από το  Γ΄ ΚΠΣ, ενώ τελευταία έγινε χρήση κονδυλίων μέσω του ΕΣΠΑ (180 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2008-2010).

Το πολύ σπουδαίο αυτό Κοινωνικό Πρόγραμμα, λόγω του ιδιαίτερου σκοπού, που επιτελεί, κρατιέται με νύχια και με δόντια σε λειτουργία, χάριν κυρίως της αυτοθυσίας των 3.800 εργαζομένων, στην πλειοψηφία τους συμβασιούχων, οι οποίοι έχουν αφιερωθεί ψύχη και σώμα στην φροντίδα των ηλικιωμένων ανθρώπων και μένουν πλέον μετέωροι.

Κύριοι Υπουργοί:

1.Ποια είναι η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;
2.Γιατί δεν επεμβαίνει άμεσα το Υπουργείο προκειμένου να σταματήσει αυτή η κοινωνική αδικία;
3.Πως σκέφτεστε να εξασφαλίστε τις θέσεις εργασίας των 3.800 εργαζομένων στο πρόγραμμα, προκειμένου αυτό να μην
 σταματήσει και να συνεχίσει η πρόσφορά σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, είτε πρόκειται για αποδέκτες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων είτε για εργαζομένους;
Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

22/2/2019
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς υποδέχτηκε τον Αντέννα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας