Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ειδική Συνεδρίαση για τη ρύπανση του Ασωπού ζήτησε η βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ, Άρια Αγάτσα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. Η Βουλευτής για μια ακόμη φορά, έθεσε επιτακτικά την ανάγκη να πάρει αποτελεσματικά μέτρα η πολιτεία για τη ρύπανση του Ασωπού και της περιοχής του Αλιάρτου.

Άρια Αγάτσα
Άρια Αγάτσα

Η κυρία Άρια Αγάτσα επισήμανε: «Τα προβλήματα παραμένουν… απαιτείται Ειδική Συνεδρίαση γα τη ρύπανση Ασωπού και της περιοχής του Αλιάρτου, μετά από νέο δείγμα με υψηλό εξασθενές χρώμιο… Δεν θα επιτρέψουμε η Βοιωτία να γίνει χωματερή κανενός!».

Σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα η κυρία Αγάτσα παρουσία του Ειδικού Γραμματέα ΠΕ.ΚΑ Ανδρέα Ανδρεαδάκη και της Περιφερειάρχου Θεσσαλίας και Στερέας Ελλάδας Καλ. Γερακούδη, τόνισε στη Βουλή: «Βρίσκομαι στη δυσχερή θέση να σας πω ότι στη Βοιωτία η κατάσταση παραμένει δυσάρεστη, παρά τις προσπάθειες και τις ενέργειες που έχουν γίνει και τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί.

Έχω μαζί μου όλα τα πρακτικά των ερωτήσεων και των θεμάτων που έχουμε θέσει ως Επιτροπή και στην κυρία Καραβασίλη και στον κ. Μέρκο. Οι αποφάσεις που αφορούν τα όρια ήταν ξεκάθαρες, τουλάχιστον από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας, δηλαδή ότι θα γίνεται έλεγχος κ.λπ. Έχω μπροστά μου μια απάντηση της κυρίας Καραβασίλη που τόνιζε: “Τα όρια για να ισχύσουν, το λέει μέσα και η ΚΥΑ, θα ελέγχονται πια από το τέλος του Α΄ εξαμήνου του ’11. Που θεωρούμε, ότι είναι ένας χρόνος που θα έχουν φτιάξει, ό,τι έχουν φτιάξει οι βιομηχανίες…”. Σε μια άλλη ερώτηση που είχα κάνει στον κ. Μέρκο μου είχε απαντήσει ότι: “Η ΚΥΑ, η οποία θεσπίζει πολύ αυστηρά περιβαντολλογικά όρια τόσο για το ποτάμι όσο και για τις εκπομπές των βιομηχανιών, απαγορεύει την υπεδάφια διάθεση…”».

Η Αριάδνη Αγάτσα έθεσε προ των ευθυνών τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, τονίζοντας ότι παρά τις διαβεβαιώσεις και απαντήσεις που έχουν δοθεί στη Βουλή μετά από δικές της κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τις οποίες επανέφερε και παρουσίασε. Τόνισε πως σήμερα τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο η δημόσια υγεία των κατοίκων και του περιβάλλοντος αφού «σε έλεγχο που διενέργησε ο Δήμος Τανάγρας βρέθηκε στην "περιοχή Μαίλη" των Οινοφύτων εξασθενές χρώμιο με τιμή 2.250 μονάδων, ενώ το όριο είναι 50! Στην περιοχή της Αλιάρτου με την εύρεση θεϊκού οξέος στις χωματερές είναι εύλογος ο κίνδυνος να υπάρχει μόλυνση τού υδροφόρου ορίζοντα που σχετίζεται με τις λίμνες Υλίκη και Παραλίμνη».

«Γι’ αυτά είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία. Θα ήθελα να μου δώσετε μια απάντηση για το τι κάναμε, τι έχουμε κάνει και για το πώς βρέθηκε μετά από τόσο καιρό μια τόσο αυξημένη μέτρηση στην περιοχή των Οινοφύτων» υπογράμμισε στους κυβερνητικούς παράγοντες η Βουλευτής Βοιωτίας.

Να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην εύλογη ανησυχία και την αναστάτωση των κατοίκων ζήτησε η κυρία Αριάδνη Αγάτσα, επισημαίνοντας «Δηλαδή, έχουμε άλλη μια μεγάλη εστία στην πολύπαθη Βοιωτία, η οποία έχει καταντήσει χωματερή της Αττικής και δεν ξέρω και ποιων άλλων περιοχών».

Αφού διεξοδικά κατάθεσε στοιχεία φακέλου με τις επανειλημμένες συνεδριάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, τις Ερωτήσεις που έχει καταθέσει στη Βουλή και τις Απαντήσεις που έχουν δοθεί, κατέληξε: «Η κατάσταση στη Βοιωτία παραμένει δυσάρεστη. Οι πολίτες είναι ανάστατοι και απαιτούν καθαρές απαντήσεις και λύσεις. Δεν θα επιτρέψουμε η Βοιωτία να είναι η χωματερή κανενός! Υποβάλλω αίτημα να γίνει Ειδική Επιτροπή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Βοιωτίας».

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Καρτάλης, έκανε αμέσως δεκτό το αίτημα της Αριάδνης Αγάτσα τονίζοντας πως «πρόκειται για πολύ σημαντικό θέμα, που οφείλει να ασχοληθεί η Επιτροπή».
Δημοφιλή σήμερα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

9/11/2018
Η Audi, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε και να οδηγήσετε τα νέα Audi A1 και Q3, καθώς και όλα τα κορυφαία μοντέλα της μάρκας....
Στις ΗΠΑ προσκεκλημένος της Αμερικάνικης κυβέρνησης ο Ευβοιώτης Γιάννης Μανώλης

Στις ΗΠΑ προσκεκλημένος της Αμερικάνικης κυβέρνησης ο Ευβοιώτης Γιάννης Μανώλης

13/11/2018
Πρόσκληση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να συμμετέχει στην 67η διοργάνωση του National Prayer Br...
Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε 800 σχολεία

Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε 800 σχολεία

13/11/2018
Ξεκίνησε η υλοποίηση του φετινού προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
katalytikos (12/12/2011 5:55:42 πμ)
Ελπίζω να διαβάσει η κα Αγάτσα αυτό: http://envthink.blogspot.com/2010/12/blog-post_15.html Η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός, τα δυο τελευταία χρόνια, έχουν περάσει κάθε όριο. Το πρόβλημα είναι σοβαρό
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας