Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Λαϊκή Συσπείρωση Στ.Ελλάδας κατόπιν πληρφοριών που είχε απο τα Μ.Μ.Ε, για δύο σημαντικές εξελίξεις, γύρω από το γνωστό πρόβλημα της ρύπανσης των νερών στην περιοχή του Ασωπού, καταθέτει τις απόψεις της και καταδικάζει τις πολιτικές που επιτρέπουν τη ρύπανση του περιβάλλοντος απο βιομηχανίες.
Όταν κάτοικοι μοίραζαν νερό Ασωπού στα διόδια
Όταν κάτοικοι μοίραζαν νερό Ασωπού στα διόδια

• Ο Δήμος Τανάγρας πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο των νερών του και διαπίστωσε πως το εξασθενές χρώμιο είναι 1000 πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

• Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Στερεάς σε συνέντευξη του στο STAR Λαμίας, μίλησε για τον προβληματισμό που υπάρχει στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και αποκάλυψε πως σήμερα, Δευτέρα 12/12/2011 ο ίδιος και αρμόδιοι παράγοντες της Βοιωτίας θα επισκεφθούν το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για επείγουσα εκτίμηση της κατάστασης και λήψη άμεσων αποτελεσματικών μέτρων.

Μετά και απ’ αυτές τις εξελίξεις, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ, που κατ’ επανάληψη έχει θέσει θέμα για περιορισμένη και αναποτελεσματική παρέμβαση των αρμοδίων, τόσο στον περιορισμό της ρύπανσης, όσο και στην υλοποίηση μέτρων για την ασφαλή υδροδότηση της περιοχής αυτής, της Αυλίδας και των Μεσσαπίων, θεωρεί πως Κυβέρνηση, Υπουργείο, Περιφέρεια και τοπικές Διοικήσεις έλεγαν ψέματα και έδιναν απατηλές υποσχέσεις.

Καταδικάζουμε, απερίφραστα, τις πολιτικές των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, που οδήγησαν τα πράγματα στην σημερινή κατάσταση. Θεωρούμε πως η υπεράσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας ήταν σταθερή επιδίωξη και των δύο. Γι’ αυτό τους άφηναν να δρουν ασύδοτα και χωρίς περιορισμούς χάριν της κερδοφορίας των επενδύσεων τους. Με μερικά πρόστιμα, που για αυτούς ήταν πενταροδεκάρες, επειδή τάχα πλήρωναν για την ρύπανση που προκαλούσαν, τους επέτρεπαν κάθε παρανομία, στα πλαίσια της αρχής ο ρυπαίνων πληρώνει που άρεσε πολύ και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται, πως, εκτιμούσαν την παρουσία τους και την κερδοσκοπική δραστηριότητα τους περισσότερο από το περιβάλλον και την υγεία του λαού, ανεξάρτητα από τις ψεύτικες δικαιολογίες που θα βρουν και θα ανακατέψουν με μεγαλόστομες διακηρύξεις και άφθονες υποσχέσεις για να εξαπατήσουν για μια ακόμη φορά τους εργαζόμενους της περιοχής.

Σε αυτή την βάση, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, καλεί τον λαό να αξιοποίηση την εμπειρία του και να αγωνιστεί επίμονα και αταλάντευτα για το δικαίωμα του στην ζωή. Για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, που μόνο μια αντιμονοπωλιακή κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει.

 

 


Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εξασφαλίσει η Κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, που είναι προορισμένη να φυλάξει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.

Τέλος απευθυνόμαστε στον κ. Περιφερειάρχη και του ζητάμε :

• Να δώσει στην δημοσιότητα κάθε στοιχείο που υπάρχει για Ασωπό, Αυλίδα και Μεσσάπια.
• Να πραγματοποιήσει Περιφερειακό Συμβούλιο για την άμεση και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
 
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


 
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...
Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

15/2/2019
Πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2019 στη Λαμία η συνεδρίαση της...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας