Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Λαϊκή Συσπείρωση Στ.Ελλάδας κατόπιν πληρφοριών που είχε απο τα Μ.Μ.Ε, για δύο σημαντικές εξελίξεις, γύρω από το γνωστό πρόβλημα της ρύπανσης των νερών στην περιοχή του Ασωπού, καταθέτει τις απόψεις της και καταδικάζει τις πολιτικές που επιτρέπουν τη ρύπανση του περιβάλλοντος απο βιομηχανίες.
Όταν κάτοικοι μοίραζαν νερό Ασωπού στα διόδια
Όταν κάτοικοι μοίραζαν νερό Ασωπού στα διόδια

• Ο Δήμος Τανάγρας πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο των νερών του και διαπίστωσε πως το εξασθενές χρώμιο είναι 1000 πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

• Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Στερεάς σε συνέντευξη του στο STAR Λαμίας, μίλησε για τον προβληματισμό που υπάρχει στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και αποκάλυψε πως σήμερα, Δευτέρα 12/12/2011 ο ίδιος και αρμόδιοι παράγοντες της Βοιωτίας θα επισκεφθούν το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για επείγουσα εκτίμηση της κατάστασης και λήψη άμεσων αποτελεσματικών μέτρων.

Μετά και απ’ αυτές τις εξελίξεις, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ, που κατ’ επανάληψη έχει θέσει θέμα για περιορισμένη και αναποτελεσματική παρέμβαση των αρμοδίων, τόσο στον περιορισμό της ρύπανσης, όσο και στην υλοποίηση μέτρων για την ασφαλή υδροδότηση της περιοχής αυτής, της Αυλίδας και των Μεσσαπίων, θεωρεί πως Κυβέρνηση, Υπουργείο, Περιφέρεια και τοπικές Διοικήσεις έλεγαν ψέματα και έδιναν απατηλές υποσχέσεις.

Καταδικάζουμε, απερίφραστα, τις πολιτικές των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, που οδήγησαν τα πράγματα στην σημερινή κατάσταση. Θεωρούμε πως η υπεράσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας ήταν σταθερή επιδίωξη και των δύο. Γι’ αυτό τους άφηναν να δρουν ασύδοτα και χωρίς περιορισμούς χάριν της κερδοφορίας των επενδύσεων τους. Με μερικά πρόστιμα, που για αυτούς ήταν πενταροδεκάρες, επειδή τάχα πλήρωναν για την ρύπανση που προκαλούσαν, τους επέτρεπαν κάθε παρανομία, στα πλαίσια της αρχής ο ρυπαίνων πληρώνει που άρεσε πολύ και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται, πως, εκτιμούσαν την παρουσία τους και την κερδοσκοπική δραστηριότητα τους περισσότερο από το περιβάλλον και την υγεία του λαού, ανεξάρτητα από τις ψεύτικες δικαιολογίες που θα βρουν και θα ανακατέψουν με μεγαλόστομες διακηρύξεις και άφθονες υποσχέσεις για να εξαπατήσουν για μια ακόμη φορά τους εργαζόμενους της περιοχής.

Σε αυτή την βάση, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, καλεί τον λαό να αξιοποίηση την εμπειρία του και να αγωνιστεί επίμονα και αταλάντευτα για το δικαίωμα του στην ζωή. Για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, που μόνο μια αντιμονοπωλιακή κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει.

 

 


Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εξασφαλίσει η Κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, που είναι προορισμένη να φυλάξει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.

Τέλος απευθυνόμαστε στον κ. Περιφερειάρχη και του ζητάμε :

• Να δώσει στην δημοσιότητα κάθε στοιχείο που υπάρχει για Ασωπό, Αυλίδα και Μεσσάπια.
• Να πραγματοποιήσει Περιφερειακό Συμβούλιο για την άμεση και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
 
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


 
Δημοφιλή σήμερα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

9/11/2018
Η Audi, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε και να οδηγήσετε τα νέα Audi A1 και Q3, καθώς και όλα τα κορυφαία μοντέλα της μάρκας....
Στις ΗΠΑ προσκεκλημένος της Αμερικάνικης κυβέρνησης ο Ευβοιώτης Γιάννης Μανώλης

Στις ΗΠΑ προσκεκλημένος της Αμερικάνικης κυβέρνησης ο Ευβοιώτης Γιάννης Μανώλης

13/11/2018
Πρόσκληση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να συμμετέχει στην 67η διοργάνωση του National Prayer Br...
Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε 800 σχολεία

Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε 800 σχολεία

13/11/2018
Ξεκίνησε η υλοποίηση του φετινού προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας