Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για την καθαριότητα.

Παρουσιάστηκε στο Θέατρο Παπαδημητρίου, παρουσία των εργαζομένων στο Τμήμα Καθαριότητας και εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και τοπικών φορέων, η εκστρατεία για την καθαριότητα και την ανακύκλωση του Δήμου Χαλκιδέων, που έχει κεντρικό σύνθημα "Καθαρά δικό μας θέμα" και μπροστάρη τη μασκότ καθαριότητας, το καγκουρό "Λάμπη".
Καθαρά δικό μας θέμα
Καθαρά δικό μας θέμα

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Χαλκιδεών, Θανάσης Ζεμπίλης τόνισε: "Είναι πολύ σημαντικό ότι ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και αυτό δείχνει, ότι θα σας έχουμε συμμάχους στην προσπάθειά μας για μια πόλη καθαρή. Άλλωστε είναι καθαρά δικό μας θέμα, η καθαρή Χαλκίδα.
Για πρώτη φορά υλοποιείται στο Δήμο μας ουσιαστική παρέμβαση στο τομέα της καθαριότητας, η οποία συμπληρώνεται με μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων, η οποία ξεκινάει σήμερα απ’ εδώ, με αυτή τη συγκέντρωση.
Όλοι θέλουμε μια Χαλκίδα καθαρή, όμορφη, ζωντανή! Και αναγνωρίζουμε ότι αυτός ο στόχος είναι εφικτός εάν η προσπάθεια του Δήμου συνδυαστεί με την προσωπική συμμετοχή και το ενδιαφέρον που πρέπει να έχουμε για την Πόλη μας ως δημότες και υπεύθυνοι πολίτες.
Η προσπάθεια αυτή ξεκινάει πρώτα από εμάς τους ίδιους ,από τον Δήμο, από την Υπηρεσία Καθαριότητας και τους εργαζόμενους της, που σήμερα δίνουν το παρόν στην εκδήλωσή μας. Δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της πόλης και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την βελτίωση των συνθηκών δουλειάς.
Έχοντας λοιπόν επενδύσει σε νέο εξοπλισμό, η δημοτική αρχή δίνει το βηματισμό καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν την κοινή πορεία προς μια καθαρότερη Χαλκίδα, που είναι υπόθεση όλων μας".

Απο την πλευρά της η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Λίλιαν Ζλακώνη παρουσίασε τους τομείς της εκστρατείας, που αφορούν σε δράσεις, με πρωταγωνιστές κυρίως τα παιδιά της πόλης. Συγκεκριμένα επισήμανε: "Σήμερα, κάνουμε μια νέα αρχή. Τοποθετούμε την καθαριότητα στο επίκεντρο της καθημερινής μας προσπάθειας, σαν ένα θέμα ξεκινά και καταλήγει σε εμάς. Εκφράζουμε την προσπάθεια μας αυτή με ένα σύνθημα. Το «Καθαρά δικό μας θέμα». Γιατί πράγματι, η Καθαρή Χαλκίδα, η πόλη που θα γίνει όμορφη μέσα από τις δικές μας προσπάθειες, που θα μας γεμίσει χαρά και υπερηφάνεια, είναι «Καθαρά δικό μας θέμα».

Σημειώνω ωστόσο ότι δεν πρόκειται απλά για μια εκστρατεία επικοινωνίας, αλλά για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που διαθέτει τόσο επιχειρησιακούς, όσο και επικοινωνιακούς άξονες.

Ειδικότερα, θα ήθελα να ξεκινήσω με μια σύντομη αναφορά στην προσπάθεια για καθαριότητα και εξωραϊσμό της Χαλκίδας με την πρωτοβουλία του δημάρχου μας κυρίου Θανάση Ζεμπίλη, ο οποίος έχει προσωπικά θέσει ως στόχο την αλλαγή της εικόνας της πόλης μας.

Ο Δήμος λοιπόν, προσπαθώντας να φανεί συνεπής απέναντι σε όλους τους πολίτες του, έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πλήρες πρόγραμμα καθαριότητας επενδύοντας σε νέο εξοπλισμό και εφαρμόζοντας σύγχρονες μεθόδους. Παράλληλα, εφαρμόζεται ένα πλήρες πρόγραμμα ανακύκλωσης με 917 νέους κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης και 2 απορριμματοφόρα που χρησιμοποιούνται ειδικά για την ανακύκλωση. 

Η προσπάθεια αυτή δε θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς τη συμμετοχή και τη συνδρομή όλων μας. Πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας είναι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για να έχουμε μια πόλη καθαρή και όμορφη.

Συμπληρωματικά, ο Δήμος θέλοντας να ενημερώσει όλους τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες της Χαλκίδας, ξεκινά μια εκστρατεία με στόχο να  κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει. Η εκστρατεία αυτή χρησιμοποιεί σύγχρονες τακτικές marketing και διαθέτει ενιαία ταυτότητα και κεντρικό σύνθημα – όπως προαναφέρθηκε το «Καθαρά δικό μας θέμα».

Η εκστρατεία περιλαμβάνει ειδικά προγράμματα για τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις, τα σχολεία αλλά και τους επισκέπτες της πόλης. Ειδικότερα, το σήμα και το σύνθημα της εκστρατείας κοσμούν ήδη όλους τους κάδους απορριμμάτων και τα απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου. Σύντομα δε θα τα δείτε και στις στολές όλων των εργαζομένων.
Επίσης, με ειδικά έντυπα που θα διανέμονται στους πολίτες και στις επιχειρήσεις, ο Δήμος ενημερώνει για το πρόγραμμα καθαριότητας και αποκομιδής των απορριμμάτων ανά περιοχή. Αφίσες της εκστρατείας θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης ενώ ποικίλες εκδηλώσεις θα ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια.

Παράλληλα, δίνεται μεγάλη βαρύτητα στους νέους που είναι το μέλλον της πόλης μας και η συμμετοχή τους είναι απαραίτητη και αναγκαία.

Έτσι, για την εκπαίδευση των νεότερων, ο Δήμος Χαλκιδαίων επιστρατεύει μια ειδικά σχεδιασμένη μασκότ, το «Λάμπη» που είναι μαζί μας σήμερα. Ο Λάμπης, που όπως μπορείτε να δείτε είναι ένα καγκουρό εξοπλισμένο με φυσικό κάδο, θα εξελιχθεί σε κεντρικό ήρωα της εκστρατείας. Θα πρωταγωνιστήσει σε εξειδικευμένα και πρωτότυπα προγράμματα στα σχολεία και άλλες εκδηλώσεις και θα μεταφέρει παντού το μήνυμα της Καθαρής Χαλκίδας.Σε ειδικό έντυπο για τα σχολεία, ο Λάμπης ενημερώνει τους μαθητές για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, της καθαριότητας και της ανακύκλωσης και τους δίνει χρήσιμες συμβουλές.

Όλοι μας θέλουμε να ζούμε σε υγιές και όμορφο περιβάλλον. Όλοι μας θέλουμε μια Χαλκίδα καθαρή, όμορφη και ζωντανή! Θέλουμε να είμαστε περήφανοι για την πόλη μας και σίγουροι για την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας.

Η επίτευξη αυτού του στόχου είναι εφικτή. Αρκεί η προσπάθεια του Δήμου να συνδυαστεί με την προσωπική συμμετοχή και το ενδιαφέρον που έχουμε για την πόλη μας ως δημότες.  

Αρκεί πέραν της αναγνώρισης της σημαντικότητας του θέματος να περάσουμε από τις διαπιστώσεις και τα λόγια στις πράξεις. Και αναφέρω εδώ ότι είμαστε πολύ ρεαλιστές. Δεν πιστεύουμε ότι όλα θα αλλάξουν από την μια μέρα στην άλλη. Είμαστε όμως αισιόδοξοι και πιστεύουμε στη δύναμη της αγάπης που έχει ο κάθε δημότης για την Χαλκίδα μας.

Πιστεύουμε ότι αυτή η δύναμη μπορεί να οδηγήσει σε μικρές νίκες που αθροιστικά θα κάνουν τη διαφορά. Αρκεί να δεσμευτούμε όλοι ότι δε θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια και πάντα θα στοχεύουμε σε καλύτερα αποτελέσματα. Αρκεί η προσπάθεια να έχει διάρκεια και πάντα να γίνεται με το ίδιο πάθος τόσο από τις αρμόδιες Αρχές, όσο και τον κάθε δημότη.

Ο Δήμος μέσα από συστηματικό έργο με στρατηγική, προγραμματισμό και συνέπεια δίνει το βηματισμό. Όλοι εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε, αν όχι να ηγηθούμε αυτής της προσπάθειας, καθώς πρόκειται για τη δική μας καθημερινή ζωή. Είναι «Καθαρά δικό μας θέμα»!

Σήμερα αυτό το μήνυμα εκφράζει την προσπάθεια για την καθαριότητα. Αύριο θα εξελιχθεί σε μήνυμα για την ανακύκλωση, την δενδροφύτευση, τον καλλωπισμό στην προσπάθεια να ζήσουμε στην πόλη μας όπως θέλουμε και μας αξίζει! Και στην προσπάθεια αυτή ελπίζω να είμαστε όλοι ενωμένοι και συνεπείς.

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την προσοχή σας εδώ σήμερα αλλά και να ζητήσω την προσοχή σας κάθε μέρα στο θέμα της καθαριότητας και του περιβάλλοντος, καθώς είναι «Καθαρά δικό μας θέμα»!"

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας