Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομίας και Οικονομικών, για τους κτηνιάτρους ελεγκτές του Δημοσίου που παραμένουν απλήρωτοι στην εκτός του κανονικού ωραρίου τους εργασία, με ευθύνη των ως άνω Υπουργών.

Στην ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει: 
«Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει για την άσκηση των κτηνιατρικών ελέγχων στις εγκαταστάσεις παραγωγής Ζωϊκών Τροφίμων (σφαγεία, ιχθυόσκαλες κ.λ.π.), καθώς και για τους ελέγχους που διενεργούνται στα σύνορα και στα αεροδρόμια της χώρας απ’ όπου εισάγονται ζωικά τρόφιμα από τρίτες χώρες.
Τα προβλήματα αυτά οφείλονται στη μη ρύθμιση εδώ και δύο χρόνια του νομικού καθεστώτος για την υπερωριακή απασχόληση των κτηνιάτρων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των Σταθμών Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ) εκτός του κανονικού ωραρίου εργασίας τους και  τα Σάββατα, τις Κυριακές  ή τις εξαιρέσιμες. 
Ενώ ψηφίστηκε ο νόμος 3698/2008 εκκρεμεί ακόμα η έκδοση της εφαρμοστικής ΚΥΑ  του άρθρου 27 για την επίλυση του προβλήματος.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα επί μακρό χρονικό διάστημα, οι κτηνίατροι  δημόσιοι υπάλληλοι, να παρέχουν υπηρεσίες απλήρωτοι ή να αρνούνται να εργάζονται υπερωριακά χωρίς να πληρώνονται.
Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει και σε αδιέξοδο τις επιχειρήσεις που προαναφέρθηκαν με ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές».
Από τα ανωτέρω και ενόψει  των εορτών των Χριστουγέννων όπου τα σφαγεία είναι υποχρεωμένα να παρέχουν υπηρεσίες σχεδόν όλο το 24ωρο, η βουλευτής ερωτά τους Υπουργούς:
1. Πότε επιτέλους θα εκδώσουν  την εν λόγω ΚΥΑ, ώστε να πληρώνονται  οι κτηνίατροι για τη διεξαγωγή των απαιτούμενων κτηνιατρικών ελέγχων καθ’ όλο το 24ωρο στην περίοδο των εορτών, καθώς και για τα Σάββατα τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες.
 2.  Πώς εγγυώνται σε κάθε περίπτωση, την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με κρέατα και την προστασία των επιχειρήσεων του κλάδου και των κτηνοτρόφων που υφίστανται τεράστιες συνέπειες.
Δημοφιλή σήμερα

Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

24/3/2019
Ο Γιάννης Τζαβάρας είναι 42 ετών και κατοικεί στη Χαλκίδα. Είναι Τεχνολόγος Γεωπονίας ζωικής παραγωγής, εργαζόμενος στις επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα....
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2019 - 3ος αγώνας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2019 - 3ος αγώνας

22/3/2019
Ο 3ος αγώνας Μοtocross του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα γίνει στην Χαλκίδα, το Σάββατο και την Κυριακή 30 και 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:30, στην πίστα ...
Εκδήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα στην Χαλκίδα

Εκδήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα στην Χαλκίδα

22/3/2019
Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, θα επισκεφτεί την Χαλκίδα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας