Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομίας και Οικονομικών, για τους κτηνιάτρους ελεγκτές του Δημοσίου που παραμένουν απλήρωτοι στην εκτός του κανονικού ωραρίου τους εργασία, με ευθύνη των ως άνω Υπουργών.

Στην ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει: 
«Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει για την άσκηση των κτηνιατρικών ελέγχων στις εγκαταστάσεις παραγωγής Ζωϊκών Τροφίμων (σφαγεία, ιχθυόσκαλες κ.λ.π.), καθώς και για τους ελέγχους που διενεργούνται στα σύνορα και στα αεροδρόμια της χώρας απ’ όπου εισάγονται ζωικά τρόφιμα από τρίτες χώρες.
Τα προβλήματα αυτά οφείλονται στη μη ρύθμιση εδώ και δύο χρόνια του νομικού καθεστώτος για την υπερωριακή απασχόληση των κτηνιάτρων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των Σταθμών Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ) εκτός του κανονικού ωραρίου εργασίας τους και  τα Σάββατα, τις Κυριακές  ή τις εξαιρέσιμες. 
Ενώ ψηφίστηκε ο νόμος 3698/2008 εκκρεμεί ακόμα η έκδοση της εφαρμοστικής ΚΥΑ  του άρθρου 27 για την επίλυση του προβλήματος.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα επί μακρό χρονικό διάστημα, οι κτηνίατροι  δημόσιοι υπάλληλοι, να παρέχουν υπηρεσίες απλήρωτοι ή να αρνούνται να εργάζονται υπερωριακά χωρίς να πληρώνονται.
Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει και σε αδιέξοδο τις επιχειρήσεις που προαναφέρθηκαν με ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές».
Από τα ανωτέρω και ενόψει  των εορτών των Χριστουγέννων όπου τα σφαγεία είναι υποχρεωμένα να παρέχουν υπηρεσίες σχεδόν όλο το 24ωρο, η βουλευτής ερωτά τους Υπουργούς:
1. Πότε επιτέλους θα εκδώσουν  την εν λόγω ΚΥΑ, ώστε να πληρώνονται  οι κτηνίατροι για τη διεξαγωγή των απαιτούμενων κτηνιατρικών ελέγχων καθ’ όλο το 24ωρο στην περίοδο των εορτών, καθώς και για τα Σάββατα τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες.
 2.  Πώς εγγυώνται σε κάθε περίπτωση, την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με κρέατα και την προστασία των επιχειρήσεων του κλάδου και των κτηνοτρόφων που υφίστανται τεράστιες συνέπειες.
Δημοφιλή σήμερα

Παμβοχαϊκός - Ηρακλής Χαλκίδας 0-3

Παμβοχαϊκός - Ηρακλής Χαλκίδας 0-3

19/11/2017
Ο Ηρακλής Χαλκίδας δείχνει ότι φέτος έχει δυνατότητες για μεγάλα πράγματα καθώς πριν από λίγο πέτυχε τη 3η του νίκη σε τέσσερις αγώνες....
Το πάλεψε για ένα ημίχρονο ο Γυμναστικός Κύμης με Παναθηναϊκό στην Χαλκίδα

Το πάλεψε για ένα ημίχρονο ο Γυμναστικός Κύμης με Παναθηναϊκό στην Χαλκίδα

19/11/2017
Τον Παναθηναϊκό υποδέχτηκε η ομάδα μπάσκετ της Κύμης στην Χαλκίδα για το πρωτάθλημα της Basket League ...
Η Χαλκίδα ήταν τιμώμενη πόλη μεταξύ 60 πόλεων στην Κίνα

Η Χαλκίδα ήταν τιμώμενη πόλη μεταξύ 60 πόλεων στην Κίνα

19/11/2017
Με συμφωνία τουριστικής συνεργασίας και προοπτική εξαγωγής ευβοϊκών προϊόντων επισφραγίστηκε η επιτυχημένη αποστολή του Δήμου Χαλκιδέων στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας