Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σχετικά με την υπόθεση του ΤΕΙ Χαλκίδας που ήρθε πάλι στην επιφάνεια της επικαιρότητας, θυμίζω ότι είχα καταθέσει κατά το παρελθόν επανειλημμένα ερωτήσεις για το θέμα και την πορεία του ελέγχου που διενεργείται στο ίδρυμα (Επίκαιρη ερώτηση αρ. 880 16/5/11, αναφορά αρ. 5345 6/5/11, επίκαιρη ερώτηση αρ.823 2/5/11).
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Στοιχεία που έφτασαν σε εμένα αλλά και το γενικότερο κλίμα από δηλώσεις και καταγγελίες, ήταν ότι κάτι «σάπιο» υπήρχε στο χώρο του ΤΕΙ και θυμίζω ότι για το θέμα έχει ήδη παρέμβει ο Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης και αναμένονται τα πορίσματα. Δυστυχώς στην πορεία των ερευνών η Διοίκηση του ΤΕΙ, σύμφωνα και με τo Υπουργείο, όχι απλά δεν βοηθά δίνοντας απαντήσεις, αντιθέτως κωλυσιεργεί συνεχώς.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Είναι άλλο πράγμα το ΤΕΙ καθαυτό του οποίου την παρουσία προφανώς όλοι θέλουμε στην Εύβοια και στην τοπική κοινωνία και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένο και άλλο πράγμα είναι ο τρόπος λειτουργίας μιας διοίκησης που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι διαφανής και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Εξάλλου, θέμα κατάργησής του δεν έχει τεθεί ποτέ και δεν εξυπηρετεί να το θέτουμε εμείς οι ίδιοι στην ατζέντα.

Γι’αυτό βρίσκω άστοχο το κάλεσμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Μαρκόπουλου για σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Να πάρουν απόφαση για ποιο πράγμα; Για το αυτονόητο; Ότι επιθυμούν τη λειτουργία του ΤΕΙ στο δήμο;

Κατά παρόμοιο τρόπο, άστοχη βρίσκω και την απάντησή του προς την ΠΑΣΠ ΤΕΙ Χαλκίδας -χωρίς να χρειάζεται την προστασία μου-όχι μόνο για το θέμα του ύφους που προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα («Περαστικά τους στο ΠΑΣΟΚ και στη νεολαία του») αλλά και για θέματα ουσίας, γιατί:
1. Με την καταγγελία της για το κόστος της πόρτας αξίας 53.000€ «δεν κοιτάζει το δάκτυλο», αλλά θέτει ζήτημα ουσίας, καθώς σήμερα ο Έλληνας φορολογούμενος θέλει να ξέρει που πήγε μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Πολλές τέτοιες πόρτες μας έφεραν στην κατάσταση που είμαστε σήμερα.
2. Βάζοντας την κοινωνία μπροστά ή δίνοντας την εντύπωση στη διοίκηση, έστω και αθέλητα, ότι υπάρχουν «πολιτικές πλάτες», της επιτρέπουμε να συνεχίζει ως έχει το έργο της. Προσωπικά δεν γνωρίζω καν, και δεν έχει σημασία για μένα, ποιοι αποτελούν τη διοίκηση ή πού πρόσκεινται κομματικά, φτάνει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
3. Υπενθυμίζω, έστω και αν κάποιοι θέλουν να το ξεχνούν ότι αυτή τη στιγμή είναι και η ΝΔ στην κυβέρνηση και ειδικά στο Υπουργείο Παιδείας υπάρχει συνευθύνη, καθώς ο Αναπληρωτής Υπουργός είναι ο  πρώην διευθυντής του γραφείου του κ. Σαμαρά, ο καθηγητής κ. Αρβανιτόπουλος.

Παραπέμπω σε όσα είπε και η ίδια η Υπουργός στη Βουλή την προηγούμενη μόλις Παρασκευή, προς την οποία θα απευθυνθώ εκ νέου για το θέμα άμεσα με επόμενη ερώτηση. Ακολουθεί η απάντηση της Υπουργού από τα πρακτικά της Βουλής.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας