Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Παναγιώτη Σίμωση σχετικά με το καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες διαφαίνεται ότι η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, επανεξετάζει την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος των μειωμένων, κατά 30%, συντελεστών ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά του Αιγαίου.
 Οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. είναι ένα μέτρο που λήφθηκε ως αντιστάθμισμα των σοβαρών μειονεκτημάτων που διαιωνίζονται στην Νησιωτική Ελλάδα και φυσικά δεν αποτελεί ευνοϊκή μεταχείριση, απλά ικανοποιεί πλήρως την απαίτηση του Συντάγματος (άρθρο 101 περί νησιωτικότητας).
 Εν μέσω οικονομικής κρίσης και της διόγκωσης των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας, ένα τέτοιο μέτρο τα εξαθλιώνει κυριολεκτικά όπως και τις επιχειρήσεις τους.
 Το Επιμελητήριό μας σας έχοντας ανάμεσα στα μέλη του και τους επιχειρηματίες της νήσου Σκύρου, σας καλεί να μην καταργήσετε τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α.
 Επειδή οποιαδήποτε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. θα αποτελέσει την χαριστική βολή του βιοτικού επιπέδου των νησιών μας πιστεύουμε ότι η παρέμβασή σας είναι αναγκαία προκειμένου να μην ισχύσει ένα λανθασμένο και άδικο μέτρο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΜΩΣΗΣ

Ακολουθείστε μας στο Google News