Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Μ. Τρεμόπουλος ως αντιπρόεδρος της επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε την ευκαιρία να θέσει μια σειρά ερωτημάτων στον κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, για το ρόλο της Ομάδας Δράσης στη χώρα μας, το μοντέλο ανάπτυξης που επιδιώκει, τη μελλοντική Πολιτική Συνοχής αναφορικά και με την Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στην προοπτική που έχει η αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα μέσω και της Πολιτικής Συνοχής.
Απαντήσεις του κ. Ράιχενμπαχ σε ερωτήσεις του Μιχάλη Τρεμόπουλου

Ο κ. Ράιχενμπαχ απέφυγε να απαντήσει στην ουσία των ερωτημάτων του Μ. Τρεμόπουλου. Στην ομιλία του, έκανε λόγο για το Μέσο Επιμερισμού του Κινδύνου που η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί, καθότι οι ελληνικές τράπεζες είναι γνωστό ότι έχουν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας. Στη συνέχεια επικαλέστηκε το δίλημμα "μεγάλες οικονομικές αξιώσεις" σε περίπτωση αθέτησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων έργων (δηλ. αυτοκινητοδρόμων) ή "ολοκλήρωση και αποπεράτωση" αυτών ως ένα κρίσιμο κομμάτι του ψηφιδωτού. Από την άλλη, απαντώντας σε ένα από τα ερωτήματα του Μ. Τρεμόπουλου, είπε πως δεν είναι σε θέση να περιγράψει το ρόλο του κ. Φούχτελ και να ρωτηθεί εκείνος. Αναφορικά με τους σιδηροδρόμους, παρέπεμψε σε συνάδελφό του, η οποία επικαλέστηκε τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην υλοποίηση αυτών που προβλέπονται, βάση του σχεδίου που της υποβάλλεται από την ελληνική κυβέρνηση. Όσον αφορά τη Μελλοντική Πολιτική Συνοχής που ασχολείται αρμοδίως η ΓΔ Περιφερειακής Πολιτικής, είπε πως προσπαθούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να εφαρμόσει τα σχετικά. Το πιο σημαντικό είναι όλα αυτά να πραγματοποιηθούν, να γίνουν πράξη στην πραγματική οικονομία. Όσο αφορά την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση πρέπει να ενισχυθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε τα προγράμματα να μπορούν επίσης να εφαρμόζονται στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και άλλα βασικά θέματα που ανέφερα, όπως πχ. η διαχείριση των σκουπιδιών, να τυγχάνουν καλύτερης διαχείρισης σε τοπικό επίπεδο.

Στην κατ' ιδίαν συνομιλία με τον Μ. Τρεμόπουλο, επανέλαβε τη πεποίθηση του πως πράγματι οι Έλληνες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν τα μέτρα λιτότητας που τους επιβάλλονται, ότι αυτός ενεργεί ως υπάλληλος της Κομισιόν κι ότι πρέπει να απευθυνθούμε στην Τρόικα για αυτές τις πολιτικές.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι όσον αφορά τις επιλογές που πρέπει να κάνει, προκειμένου να εξασφαλίσει υγιή πορεία, μακριά από τις πολιτικές λιτότητας. Βρισκόμενη σε 5ο συνεχή χρόνο ύφεσης, δεν έχει τα περιθώρια να καθυστερεί», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Έχουμε επανειλημμένως τονίσει την ανάγκη να στραφούμε προς μια βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική. Οι προτάσεις μας, που στηρίζονται στην αλληλεγγύη και τη βιωσιμότητα, τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να βρουν ανοιχτά αυτιά για να μπορέσουμε να εξέλθουμε από τη κρίση με τα κατάλληλα εφόδια».Δημοφιλή σήμερα

Συνελήφθη υπάλληλος για κλοπή ασημιού σε επιχείρηση στη Χαλκίδα

Συνελήφθη υπάλληλος για κλοπή ασημιού σε επιχείρηση στη Χαλκίδα

12/11/2018
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη ένα άτομο, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής....
Θεμελιώθηκε ο πρώτος Ιερός Ναός προς τιμήν του Οσίου Ιακώβου του Εν Ευβοία

Θεμελιώθηκε ο πρώτος Ιερός Ναός προς τιμήν του Οσίου Ιακώβου του Εν Ευβοία

12/11/2018
Με σεμνότητα, απλότητα, αλλά και την ανάλογη εκκλησιαστική τάξη ετλέσθη, το πρωί της Πέμπτης 8 Νοεμβρί...
Ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας διοργανώνει σεμινάριο δημιουργικής γραφής

Ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας διοργανώνει σεμινάριο δημιουργικής γραφής

12/11/2018
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 17:30 στο 3ο...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας