Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πρόταση δημιουργίας σύγχρονης μονάδας κατασκευής πολυτελών σκαφών αναψύχης στο Κυμάσι. Ο Δήμος Κηρέως εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
 
"Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008, μετά από εισήγησή του Δημάρχου Κηρέως, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηρέως η επενδυτική πρόταση της εταιρείας ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. η οποία κατασκευάζει πολυτελείς θαλαμηγούς τύπου YACHTS και MEGA YACHTS στο Πέραμα.
Στη συνεδρίαση είχαν προσκληθεί οι επενδυτές, οι οποίοι, μπροστά σε δεκάδες δημότες μας, παρουσίασαν το επενδυτικό τους σχέδιο για μεταφορά των δραστηριοτήτων τους στο Κυμάσι, στις εγκαταστάσεις του πρώην «Παπαστρατή», οι οποίες ανήκουν ιδιοκτησιακά στο Δήμο μας.
Η εταιρεία ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ  ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. επιθυμεί να μισθώσει τη δημοτική έκταση για 50 χρόνια και να δημιουργήσει ένα σύγχρονο ναυπηγείο πολυτελών σκαφών αναψυχής που θα περιλαμβάνει στεγασμένο χώρο ταυτόχρονης κατασκευής και αποπερατώσεως τεσσάρων θαλαμηγών πλοίων με μήκος εκάστης τουλάχιστον 50μ, στεγασμένο χώρο προετοιμασίας και προκατασκευής, ξυλουργείο, αποθηκευτικούς χώρους, εκθεσιακό χώρο και χώρους παρουσίασης, γραφεία , σχολή εκπαίδευσης, ιατρείο, πολυτελείς ξενώνες για τη φιλοξενία των πελατών της. Όλες οι δραστηριότητες θα γίνονται στην ξηρά, δηλαδή τα σκάφη θα χτίζονται εξ’ ολοκλήρου στις χερσαίες εγκαταστάσεις και θα ρίχνονται στη θάλασσα όταν παραδίδονται στους αγοραστές.
Η Εταιρεία υπόσχεται να απασχολήσει 300 εργαζόμενους στην πλήρη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί τη πρόταση και να προχωρήσουμε τις διαδικασίες μίσθωσης της δημοτικής έκτασης στην εταιρεία ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ. 
Ως νέα Δημοτική Αρχή δεσμευτήκαμε απέναντί σας και εφαρμόζουμε έναν διαφορετικό τρόπο διοίκησης όπου όλοι μαζί συνδιαμορφώνουμε τις αποφάσεις για το μέλλον του Δήμου Κηρέως. Εργαζόμαστε και εξαντλούμε κάθε δυνατότητα αναστροφής του κλίματος εγκατάλειψης της περιοχής μας, αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο να συγκρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας και να φέρουμε πίσω τους ξενιτεμένους μας.
Μέσα από ανοιχτές διαδικασίες διαλόγου αποφασίσαμε όλοι μαζί ότι είμαστε θετικοί σε κάθε δραστηριότητα που προσφέρει θέσεις εργασίας αλλά δεν ρυπαίνει το περιβάλλον, δεν προκαλεί βλάβες στην υγεία των κατοίκων, δεν ζημιώνει τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους.
Μαζί με τους συνεργάτες μου επισκέφτηκα τις εγκαταστάσεις της ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ  ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. στο Πέραμα, συναντήθηκα και επικοινώνησα αρκετές φορές με τους ιδιοκτήτες τους κ.κ. Λειβαδάρα και Λουδάρο. Η πρόταση που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηρέως ήταν αποτέλεσμα διακριτικής προεργασίας και επαφών με τους επενδυτές που είχα εδώ και 4 μήνες περίπου.
Επιπλέον, υλοποιώντας τη δέσμευση που έδωσα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ξαναπήγα στο Πέραμα την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, επικεφαλής αντιπροσωπείας Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων του Δήμου Κηρέως, καθώς και πολιτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν. Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στις νοικιασμένες εγκαταστάσεις όπου η ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ  ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. σήμερα «χτίζει» τέσσερις (4) θαλαμηγούς και έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Αγωνίζομαι να προσελκύσω επενδυτές που μπορούν να δραστηριοποιηθούν στον τόπο μας και αποδέχονται τις προϋποθέσεις που θέσαμε. Ως Δήμος δεν υποκαθιστούμε τις Υπηρεσίες του κράτους, θέτουμε όμως τους όρους και τις προϋποθέσεις συνεργασίας με τις επιχειρήσεις που θέλουν να έρθουν στην περιοχή μας. Προσπαθούμε να ανοίξουμε δρόμους εργασιακής διεξόδου για τους συμπολίτες μας.
Σε ότι αφορά την επένδυση στο Κυμάσι, σας υποσχόμαστε ξεκάθαρες διαδικασίες μίσθωσης και διαφάνεια στους όρους συνεργασίας. Σας υποσχόμαστε τον αυστηρό έλεγχο των περιβαλλοντικών όρων και των συνθηκών υγιεινής. Σας υποσχόμαστε εργασιακή μέριμνα για τους κατοίκους και δημότες του Δήμου Κηρέως. Για εμάς ο Δήμος Κηρέως είναι πρώτα οι άνθρωποί του, όσοι ζούμε και αγαπάμε αυτό τον τόπο.
Συνεχίζουμε τις διαδικασίες μίσθωσης τηρώντας τα στάδια που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Πιστεύουμε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2009. Θα σας κρατώ ενήμερους για κάθε νέα εξέλιξη".Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας