Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Παρέμβαση στην από 31 Ιανουαρίου 2012 συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, έκανε η Βουλευτής Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση. Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Φίλιππος Σαχινίδης.
Αφροδίτη Παπαθανάση - Βουλευτής Φωκίδας
Αφροδίτη Παπαθανάση - Βουλευτής Φωκίδας

Η Βουλευτής έθεσε τα παρακάτω ζητήματα:
•Ο Ελληνικός Λαός μετέχει στα βάρη της κρίσης, τουλάχιστον το ανάλογο θα πρέπει να υπάρξει από την πλευρά των μεγαλομετόχων των τραπεζών μετά και την ολοκλήρωση του PSI.

*Το τραπεζικό σύστημα, στο πλαίσιο της νομοθεσίας έχει στηριχθεί - και έτσι έπρεπε να γίνει ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος κατάρρευσης- με δεκάδες δις ευρώ τα τελευταία χρόνια.

*Mε τον νόμο για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που ψηφίστηκε το φθινόπωρο σε περίπτωση επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τα χρήματα θα βάλουν ή οι μέτοχοι ή θα συνεισφέρει το δημόσιο, το οποίο όμως θα πάρει για το λόγο αυτό κοινές μετοχές.

*Τις τελευταίες μέρες γράφονται και λέγονται διάφορα, με αφορμή ένα αγγλικό κείμενο που κυκλοφορεί κύρια σε οικονομικές στήλες,  το οποίο κάνει λόγο για επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συμμετοχή του Δημοσίου με κοινές μετοχές, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου. Δηλαδή το να μην συμμετέχει το Δημόσιο στο σύστημα διοίκησης των τραπεζών.

*Επίσης έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την Black Rock,από την εταιρεία που ελέγχει τις ελληνικές τράπεζες, και τίθεται το ερώτημα του χρόνου της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων της έκθεσης αυτής.

*Για τα θέματα αυτά θα πρέπει, στον κατάλληλο χρόνο, να ενημερωθεί η Επιτροπή και η Βουλή.

*Ο όλος χειρισμός για το θέμα των μετοχών οφείλει να απαντά στα ήδη ψηφισθέντα από την Βουλή των Ελλήνων νομοσχέδια , δηλαδή στην επιλογή για κοινές μετοχές, στο αίσθημα δικαίου και στην ουσία της ανακατανομής των ωφελειών και των βαρών.

Το Δημόσιο πρέπει να ανακτήσει τα οφέλη από την επιλογή της στήριξης των τραπεζών και το σύστημα των μετόχων των τραπεζών πρέπει να συνεισφέρει στα βάρη.
Δημοφιλή σήμερα

Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

17/8/2018
Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, ο φάρος της Κακής Κεφαλής και ο φάρος Βασιλίνας, στα πλαίσια...
Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

17/8/2018
Το Αγαπώ και Πράττω διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018....
Στη μνήμη του Θανάση Πρωτόπαπα

Στη μνήμη του Θανάση Πρωτόπαπα

17/8/2018
Η Μαριάννα Ράνου, αρχιτέκτων, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της, για τον θάνατο του Αθανάσιου Πρωτόπαππα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας