Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στη Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χαλκίδας, στο πλαίσιο προγράμματος για τον «προσυμπτωματικό έλεγχο του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας» και σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ-ΠΑΠ (Παπανικολάου).
Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Όπως ενημερώνει ο υπεύθυνος Τομέα Υγείας του Δήμου, δημοτικός σύμβουλος και γιατρός, Γιώργος Βοσκός, οι εξετάσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, στο πρωϊνό ωράριο, σε όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Οι εξετάσεις είναι δωρεάν, θα γίνονται χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού και σε αυτές έχουν δικαίωμα πρόσβασης όλες οι γυναίκες ηλικίας 25-65 ετών.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ:

Στόχος της δράσης είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ-Παπ, αποτελεί σήμερα το δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό. Κλειδί για την μείωση των τραγικών αυτών ποσοστών, αποτελεί, η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους.
Το τεστ Παπανικολάου είναι μία απλή εξέταση που χρειάζεται λιγότερο από δέκα λεπτά. Κι επειδή συχνά συμβαίνει να αναβάλλουμε για «άλλη μέρα» αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά για μας, είναι ευκαιρία οι γυναίκες της περιοχής να παρακινηθούν να αφιερώσουν δέκα λεπτά στον εαυτό τους.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας