Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ακροβασίες στον αέρα κάνουν Δήμοι και Περιφέρειες ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του Νόμου Καλλικράτη προσπαθώντας να ισορροπήσουν ανάμεσα στις ελλιπείς νομοθετικές ρυθμίσεις της κεντρικής διοίκησης και τις αρνητικές συνέπειες της εφαρμογής τους.
Οικολόγοι Πράσινοι
Οικολόγοι Πράσινοι
Οι διορθωτικές κινήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών με το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα του Καλλικράτη, είναι μια «προσπάθεια» να μπει μια τάξη στην αταξία που έζησε ένα χρόνο τώρα ο θεσμός της αυτοδιοίκησης, όμως δεν κατόρθωσαν να φθάσουν στο μεδούλι.
Κανείς δεν αμφισβητεί μια σειρά ρυθμίσεων που προσπαθούν να ξεριζώσουν τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και δυσκαμψίες που λειτουργούν στο πλαίσιο μιας θεμιτής εσωτερικής αποκέντρωσης, όπως θέματα που θεσμοθετούνται για πρώτη φορά και θα δώσουν ανάσα σε νοικοκυριά, με τη θέσπιση κοινωνικών παντοπωλείων και την επέκταση του «κοινωνικού τιμολογίου» στις ΔΕΥΑ.

Το μαχαίρι όμως δεν έφτασε στο κόκαλο μιας και οι ΟΤΑ, υπέρ-δανειζόμενοι κατ’ εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης που προωθεί το κράτος με το πρόγραμμα «ΑΚΣΙΑ», διατηρεί σχέσεις οικονομικής εξάρτησης με την κεντρική διοίκηση στην προσπάθεια αναζήτησης πόρων για να καλύψουν τις δημοσιονομικές τους ανάγκες. Επιπλέον, η δημιουργία του «Ταμείου Αποκεντρωμένης Διοίκησης» για τη διαχείριση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, θα αφαιμάξει στοιχειώδεις ζωτικές αρμοδιότητες των αιρετών Περιφερειών, στερώντας τους ουσιαστικά τη δυνατότητα προγραμματισμού και σχεδιασμού σε επίπεδο περιφερειακής ανάπτυξης.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουμε ένα διαφορετικό μέλλον για την αυτοδιοίκηση που θα αναδυθεί μέσα από την αυτορρύθμιση και αυτοοργάνωσή της. Προτεραιότητα μας το θέμα της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση και το όριο στη θητεία των αιρετών. Μια αυτοδιοίκηση δυνατή και ανεξάρτητη, με σαφή διάκριση των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στην Κεντρική Διοίκηση αλλά και ανάμεσα στα δυο επίπεδά της, ικανή να σχεδιάζει με όρους βιωσιμότητας και απασχόλησης και να διασφαλίζει το μέλλον των τοπικών κοινωνιών, κατοχυρώνοντας θεσμικά την οικονομική της ανεξαρτησία, με τη φορολογική μεταρρύθμιση – αποκέντρωση, την διαφάνεια και το δημόσιο έλεγχο, ενεργοποιώντας θεσμούς διαβούλευσης και κοινωνικού διαλόγου.
 Δημοφιλή σήμερα

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

19/2/2019
Η μεγαλύτερη γιορτή φαγητού έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδας από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 μπροστά στο Κόκκινο...
Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

20/2/2019
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας