Νέοι εσωκομματικοί τριγμοί στη ΝΔ, για «κατρακύλα» προειδοποιούν στελέχη. Μεταξύ αυτών που διαφωνούν με και ζητούν απο τον Αντώνη Σαμαρά να πει όχι στα μέτρα είναι και ο Γ.Μανώλης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγο δήλωσε παραίτηση απο Γραμματέας του Συνδικαλιστικού της ΝΔ. Εν τω μεταξύ ο Γ.Μανώλης αναμένεται την Κυριακή Χαλκίδα στην πίτα της Τ.Ο. του κόμματος.

Αναταράξεις στο εσωτερικό της ΝΔ έχει προκαλέσει η διαφαινόμενη συμφωνία του Αντώνη Σαμαρά στα επώδυνα μέτρα που περιλαμβάνει το μίνι Μνημόνιο και κυρίως στη μείωση κατά 22% στον κατώτερο μισθό και στην περικοπή κατά 15% μεσοσταθμικά στις επικουρικές συντάξεις.

Την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ θα δίνει την επίσημη απάντησή του στο πακέτο των μέτρων κατά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, στο Περιστέρι θα πραγματοποιείται εκδήλωση στελεχών του κόμματος που διαφωνούν με την υιοθέτηση των απαιτήσεων της τρόικας, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσουν στο εξής.

Το μίνι Μνημόνιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή με διαδικασίες εξπρές και αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής. Ήδη, και από πλευράς ΠΑΣΟΚ, βουλευτές έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα μέτρα.

Σε αυτό το κλίμα, ένας από τους βασικούς εκφραστές της άποψης για καταψήφιση των μέτρων, ο γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης, ζήτησε μετ’ επιτάσεως από τον Αντώνη Σαμαρά να πει «όχι» στα μέτρα.

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε όλα αυτά για τα οποία παλέψαμε μέχρι τώρα. Θεωρούμε ότι αυτά τα μέτρα, αν ψηφιστούν, θα βυθίσουν τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση. Να πούμε «όχι» στα μέτρα που βυθίζουν στην ύφεση και να πούμε «ναι» σε άλλα μέτρα» επισήμανε ο κ. Μανώλης.

Σύμφωνα με την άποψή του, το δίλημμα «ή αυτά τα μέτρα ή χρεοκοπία και δραχμή» είναι τρομοκρατικά. «Μην τρομοκρατείτε τον κόσμο. Διαφορετικά δεν θα φτωχύνουμε; Καλύτερα φτωχοί με αξιοπρέπεια, παρά εξευτελισμένοι. Ας μας αφήσουν να διαλέξουμε τον τρόπο που θα πεθάνουμε» είπε.

Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι ούτως ή άλλως τα χρήματα που δίνουν οι δανειστές είναι για να ξεπληρωθεί το χρέος κι όχι για να ζήσουν οι Έλληνες. Ο ίδιος αντιπρότεινε τη λήψη μέτρων που θα επιτρέπουν την ανάπτυξη της οικονομίας και κατ’ επέκταση την αποπληρωμή του χρέους.

Στο ίδιο κλίμα και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ν. Κουτσούκης, μιλώντας στον Βήμα FM είπε: «Εάν ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι με αυτό το ‘ναι’ που ενδεχόμενα θα πει, η χώρα θα σωθεί, ας το κάνει. Αλλά να ξέρει ότι τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας -κι αυτό φαίνεται- θα κατρακυλήσουν και θα πάνε στα ποσοστά που είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ» υποστήριξε, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αντίθεσή του με τα νέα μέτρα.

«Εγώ λέω ότι πρέπει να πουν ‘όχι’, γιατί οι αρχηγοί των κομμάτων γίνονται ηγέτες με τα λίγα και στιβαρά ‘όχι’. Όχι, με τα πολλά και υποτακτικά ‘ναι’» είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε πως αν αρνηθούν οι αρχηγοί το νέο πακέτο μέτρων, «δεν υπάρχει ούτε μια στο δισεκατομμύριο να μας οδηγήσουν στη χρεοκοπία» και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω, όμως, ακράδαντα ότι μόλις διασφαλίσουν και με τους ειδικούς λογαριασμούς που λέει η κ. Μέρκελ τα χρήματά τους και τόκους των δανείων που μας έδωσαν, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η χώρα θα πάει στην χρεοκοπία».

Στην ερώτηση αν θα αποχωρήσει από τη ΝΔ, απάντησε ότι «αυτό θα το αποφασίσω την ώρα που θα το δω. Δεν μπορώ να κάνω εικασίες εγώ από τώρα. Έχω κατά νου πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος θα κάνει, περίπου, πάνω-κάτω, τα ίδια πράγματα».

(πηγή: www.tanea.gr)

Ακολουθείστε μας στο Google News