Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 ο Δήμαρχος κ. Ανέστης Ψαρρός, συνοδευόμενος από εκπροσώπους των Αγροτών του Δήμου μας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεόδωρο Σαρρή, για το πρόβλημα της συνδεδεμένης ενίσχυσης που αντιμετωπίζουν πολλοί βαμβακοπαραγωγοί του Δήμου μας.

Ανέστης Ψαρρός
Ανέστης Ψαρρός

Το πράσινο σκουλήκι που έπληξε την περιοχή μας για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες πέρυσι, προκάλεσαν την χαμηλότατη παραγωγή των βαμβακοκαλλιεργειών, με συνέπεια οι αγρότες μας να μην «πιάνουν» το πλαφόν της ελάχιστης στρεμματικής απόδοσης ώστε να λάβουν τη «Συνδεδεμένη Ενίσχυση». Κινδυνεύουν δηλαδή με διπλή οικονομική καταστροφή.

Σε σχετική παρέμβαση στη Βουλή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι για να λυθεί το πρόβλημα θα πρέπει «οι αρμόδιες υπηρεσίες επιβεβαιώσουν επίσημα την επικράτηση ειδικών καιρικών συνθηκών ή ζημιών από πράσινο σκουλήκι». Κατά τον ΟΠΕΚΕΠΕ που χορηγεί τη Συνδεδεμένη Ενίσχυση, η αρμόδια για το θέμα Υπηρεσία είναι ο ΕΛΓΑ.

Έτσι κατά την συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των αγροτών μας, ζήτησαν να πιστοποιήσει ο ΕΛΓΑ το ποσοστό της ζημιάς που προκάλεσε το πράσινο σκουλήκι, προκειμένου να δικαιολογηθεί η μείωση της παραγωγής και οι παραγωγοί μας να τύχουν της «Συνδεδεμένη Ενίσχυσης».

Ο κ. Πρόεδρος ήταν ενήμερος για το σημαντικό πρόβλημα και διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κάθε ενέργεια που χρειάζεται μεταξύ των δύο Φορέων (ΕΛΓΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ) προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και οι αγρότες μας να τύχουν της «Συνδεδεμένης Ενίσχυσης».

 
Δημοφιλή σήμερα

Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

17/8/2018
Το Αγαπώ και Πράττω διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018....
Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

17/8/2018
Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, ο φάρος της Κακής Κεφαλής και ο φάρος Βασιλίνας, στα πλαίσια...
Συλληπητήρια του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας για τον θάνατο του Αθανασίου Πρωτόπαππα

Συλληπητήρια του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας για τον θάνατο του Αθανασίου Πρωτόπαππα

16/8/2018
Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ - Περιφερειακού Τμήματος Εύβοιας εκφράζει τα βα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας