Σε δήλωση του ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και βουλευτής Ευβοίας αναφέρει μεταξύ των άλλων τα εξής:

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι που πήραν μέρος στις χθεσινές μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις , έδωσαν αποφασιστική απάντηση στους εκβιασμούς και στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ , της κυβέρνησης Παπαδήμου. Καταδίκασαν το κατάπτυστο μνημόνιο που οδηγεί το λαό σε ακραία φτώχεια, σε εξαθλίωση.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν το αντιλαϊκό έκτρωμα έχουν εγκληματικές ευθύνες.

Το μνημόνιο – τερατούργημα προβλέπει :
Μισθούς 450 Ευρώ και συντάξεις πείνας. Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Νέα φορολογικά χαράτσια , δραματικές περικοπές στη χρηματοδότηση της Υγείας , της Πρόνοιας , της Παιδείας , ιδιωτικοποιήσεις. Υποθήκευση του πλούτου της χώρας. Δεκάδες δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες , νέα προνόμια στην πλουτοκρατία.

Το ΚΚΕ καταψήφισε αυτό το τερατούργημα. Έδωσε σκληρή μάχη μέσα και έξω από τη βουλή , πρωτοστάτησε στην οργάνωση της λαϊκής πάλης , στήριξε τους μεγάλους αγώνες του ΠΑΜΕ , αποκάλυψε την επικίνδυνη αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ , της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ , δυσκόλεψε την κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου.

Η πίεση των λαϊκών αγώνων και οι δυσκολίες του αστικού πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί την βαθειά καπιταλιστική κρίση εκφράζονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας , στις σοβαρές απώλειες που είχαν στην ψηφοφορία , στα ρήγματα που προκλήθηκαν στις γραμμές τους.

Ο αγώνας συνεχίζεται με μεγαλύτερη δύναμη , παίρνοντας υπόψη τις προσαρμογές που θα κάνει το αστικό πολιτικό σύστημα για να ξεγελάσει το λαό και να ξεπεράσει τα προβλήματα του .

Οι πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για τα 1,3 εκατομμύρια ανέργους και για τα 3,5 εκατομ. που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας οδηγούν το λαό στην πλήρη χρεωκοπία.
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη , τα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν την πάλη για να μην εφαρμοστούν τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου, να ανατραπεί η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας , να γίνουν εκλογές και να αποδυναμωθούν αποφασιστικά το ΠΑΣΟΚ , η Ν.Δ , το ΛΑΟΣ , τα κάθε λογής αναχώματα.

Ο λαός θα παλέψει από καλύτερες θέσεις , θα αποκτήσει δύναμη σε συμπόρευση με το ΚΚΕ οικοδομώντας τη λαϊκή συμμαχία για να κατακτηθεί η εργατική , λαϊκή εξουσία , να γίνει ο πλούτος λαϊκή περιουσία , να αποδεσμευτεί η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να επιβάλλει ο λαός μονομερή διαγραφή του χρέους.
Αυτή είναι η λύση που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργατικών –λαϊκών οικογενειών.

Ακολουθείστε μας στο Google News