Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Για τη χάραξη του δρόμου Προκόπι -Πήλι στην περιοχή του Προκοπίου απαλλοτριώνεται έκταση που φέρεται ότι ανήκει στην οικογένεια  του  μεγαλοτσιφλικά  Μπαίκερ. 

Όταν ο Νόελ Μπαίκερ, με τις ευλογίες των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κατάφερε να ιδιοποιηθεί τα 2/3 από την έκταση των 45.000 στρεμμάτων που διεκδικούσε, του «άνοιξε η όρεξή » και αποφάσισε να διεκδικήσει από την κοινότητα Προκοπίου και τα 70 περίπου στρέμματα, όπου βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή , που κατασκευάζεται ο δρόμος ,κάνοντας έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε την κοινότητα. Έχει  ευθύνη ο Δήμος αφού στην εκδίκαση της υπόθεσης δεν παραβρέθηκε και το Εφετείο δικαίωσε τον  Μπαίκερ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έληξε το θέμα γιατί   α) υπάρχει ο λαός της περιοχής  που ποτέ δεν δικαίωσε  τον Μπαίκερ   και β) υπάρχει και ο   Άρειος  Πάγος.

Φέραμε  το  θέμα  στο  Νομαρχιακό  Συμβούλιο  γιατί  αν  σήμερα  η Ν.Α. προχωρήσει στην αποζημίωση είναι σαν να αναγνωρίζει και να κατοχυρώνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς Μπαίκερ.

Οι πολιτικές των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ο χωροταξικός σχεδιασμός που προωθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε. επιβεβαιώνουν ότι η γη, οι ορεινοί όγκοι  ο δασικός πλούτος από λαϊκή περιουσία γίνονται εμπόρευμα. Έχουμε αναφέρει στο Ν.Σ. πολλές φορές το θέμα της διεκδίκησης-δήμευσης των τσιφλικιών και των εκτάσεων δάσους που έχουν «παραχωρηθεί» σε ιδιώτες στο νομό μας. Τα πρόσφατα σκάνδαλα, στη Μονή Βατοπεδίου, Τοπλού, Μεγίστης Λαύρας, «δείχνουν» πώς λειτουργεί το σύστημά τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο κ. Μπαίκερ διεκδικούσε τα 45.000 στρέμματα και στο Πρωτοδικείο και στο Εφετείο και στον Άρειο Πάγο - όπου έφερε  το θέμα ο δασικός συνεταιρισμός- δεν  υπήρχε  καμιά παρέμβαση  από το  δημόσιο για να διεκδικήσει την παραπάνω έκταση.

Η  πλειοψηφία του Ν.Σ. απέφυγε  για άλλη μια φορά να πάρει θέση για ένα τόσο σοβαρό πολιτικό θέμα, αφού ούτε με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές συγκρούεται, ούτε με τα μεγάλα συμφέροντα. Φαίνεται ,  την απασχόλησε  περισσότερο προς  το παρόν ,   ότι την περίοδο  που  ο Μπαίκερ  «έκανε την δουλειά του» , δεν  είχαμε  μόνο  κυβέρνηση  από την ΝΔ  αλλά είχαμε  και  κυβέρνηση  του  ΠΑΣΟΚ .   Άντε να αποδείξει  έτσι ο  κ. Νομάρχης  ότι η πολιτική της  ΝΔ  δεν είναι  ίδια  με του  ΠΑΣΟΚ. 

Εμείς  με τον λαό της περιοχής  θα  επιμείνουμε  και θα συνεχίσουμε  τον αγώνα.   Η  δύναμη  του Μπαίκερ  μπορεί να στηρίζεται  σε δικαστικές  αποφάσεις, αλλά η δύναμη  του λαού στηρίζεται στο δίκιο που λέει,   ότι η γη  ανήκει  στο λαό της περιοχής.

Πηγή: Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Παρασκευή 19 έως και τη...
Με μεγάλη επιτυχία ο Αγώνας Δρόμου Chalkida Bridges Marathon στην Χαλκίδα

Με μεγάλη επιτυχία ο Αγώνας Δρόμου Chalkida Bridges Marathon στην Χαλκίδα

15/10/2018
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, για 5η συνεχόμενη χρονιά το Chalkida Bridges Marathon στ...
Νέο εξώδικο από τη ΔΕΗ σε ΛΑΡΚΟ και απειλή για διακοπή ρεύματος

Νέο εξώδικο από τη ΔΕΗ σε ΛΑΡΚΟ και απειλή για διακοπή ρεύματος

15/10/2018
Η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού με νέο εξώδικο προς την κρατική βιομηχανία προειδοποιεί με μέτρα που προβλέπονται στον Κώδι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας