Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης έφερε η ΝΑΣ στο τελευταίο ΝΣ   22/12/ 08 την καταδίκη της απαράδεκτης απόφασης της κυβέρνησης για την επιστροφή της αποζημίωσης που έλαβαν οι πυρόπληκτοι του νομού το 2007.


Στο Ν.Σ, στις 1/12/08 καταθέσαμε ψήφισμα το οποίο με ευθύνη του προέδρου και του ίδιου του Νομάρχη δεν συζητήθηκε.

Ενάμιση χρόνο μετά τις  καταστροφικές  πυρκαγιές στην Εύβοια και η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε κανένα ουσιαστικό μέτρο ανακούφιση ς των πυρόπληκτων, αποκατάστασης και αποζημίωσης για το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο που καταστράφηκε.
Αντί για μέτρα ανακούφισης, σι πυρόπληκτοι της Εύβοιας αντιμετώπισαν την αναλγησία της κυβέρνησης που φρόντισε με διάφορα εμπόδια  και «εξαιρέσεις» να θέσει εκτός δικαιώματος αποζημίωσης χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής είναι η απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει πίσω τις αποζημιώσεις - ψίχουλα- των 3000 ευρώ που έλαβαν σι πυρόπληκτοι του2007.

Η κυβέρνηση επικαλείται ως λόγο,  το ότι κάποιοι δεν είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες ή ότι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής. Αυτό δεν αναιρεί ότι έχασαν την περιουσία τους και το βιός τους.

Απαιτούμε να ακυρωθεί η απόφαση που ζητάει  την επιστροφή των οικονομικών ενισχύσεων ή αποζημιώσεων από τους πυρόπληκτους και να σταματήσουν άμεσα οι πιέσεις.

Απαιτούμε να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ από τα 2,23 δις και από τις όποιες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους. Όλα  τα κονδύλια να δοθούν για τη στήριξη της παραγωγής της μικρής και μεσαίας αγροτιάς και των επαγγελματοβιοτεχνών, για την πλήρη κάλυψη των ζημιών που υπέστησαν τα σπίτια, τα χωράφια, οι υποδομές των πυρόπληκτων περιοχών.
Δημοφιλή σήμερα

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

10/12/2017
Σαρωτική νίκη της Βούλας Αγιοστρατίτη και οριακά αυτοδυναμία δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών του Επιμελητηρίου Ευβ...
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

11/12/2017
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone μόνο την Πέμπτη 14 εώς και την Τετάρτη ...
Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

10/12/2017
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και λίγο μετά τις 19:00 έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία στο Επιμελητήριο Εύβοιας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας