Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ι.Ι.Ε.Κ Praxis Χαλκίδα
Ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Εύβοιας, Κώστα Μαρκόπουλου προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο σχετικά με τις υποσχέσεις για υποστήριξη της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου, επισημαίνοντας πως συνεχίζεται η απαξίωση του.
Ο  Κώστας Μαρκόπουλος
Ο Κώστας Μαρκόπουλος

Με τις προηγούμενες Ερωτήσεις μου (838/17-5-11 και 18718/1-7-2011) προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έθεσα το ζήτημα της σχεδιαζόμενης υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου, με βάση τη σχεδιαζόμενη τότε συζήτηση αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ. Μετά από σειρά πιέσεων σε όλα τα επίπεδα, έλαβα τελικά απάντηση που διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να θιγεί η υγειονομική δυνατότητα του Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου για την εξυπηρέτηση ασθενών και παράλληλα απεκλείσθη η προοπτική υποβάθμισης του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας.
Το τελευταίο διάστημα ωστόσο, αν και απετράπη μία άμεση και τυπική υποβάθμιση του Νοσοκομείου, έχει υπάρξει μία σειρά ενεργειών που συνάδουν στη συστηματική υποβάθμιση του. Συγκεκριμένα, έχει μετακινηθεί ή διατεθεί προσωπικό, χωρίς να έχει ληφθεί καμία μέριμνα για αντικατάσταση ή αναπλήρωση του.
Και μάλιστα πολλές από αυτές τις μετακινήσεις δεν είχαν ούτε καν την τυπική γνωμοδότηση, που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις, του των θεσμικών οργάνων του Νοσοκομείου (Επιστημονική Επιτροπή, Διεύθυνση Τμημάτων κλινικών).
Έτσι, στις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους μετακινήθηκε ο τεχνολόγος του ακτινολογικού εργαστηρίου και στο τέλος του ίδιου μήνα μετακινήθηκε ο μοναδικός φαρμακοποιός του Νοσοκομείου.
Επίσης, μετακινείται για εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, με σύμφωνη γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου, αλλά και τις σχετικές αποφάσεις του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και του Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου, ένας Καρδιολόγος του Νοσοκομείου.
Μάλιστα υπήρξε έγγραφη καταγγελία του Συλλόγου των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου, με την οποία εξέφρασαν την αντίθεση τους σε αυτήν την απόφαση, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση μέχρι σήμερα.
Αντίστοιχα, με παρόμοιες διοικητικές πράξεις, έγινε και η μετακίνηση του μοναδικού πρακτικά Αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου για εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, καθότι ο Διευθυντής Αναισθησιολόγος απουσιάζει λόγω προβλημάτων υγείας.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα,

Ερωτάται ο κος Υπουργός

1. Γιατί έγιναν συστηματικές μετακινήσεις προσωπικού και μάλιστα με αδιαφανείς μεθόδους;
2. Γιατί παρακάμφθηκαν τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου, των οποίων η γνώμη προβλέπεται σε θέματα μετακινήσεων προσωπικού, λόγω των επιπτώσεων που έχει στις δυνατότητες και την λειτουργία καθεαυτή του Νοσοκομείου;
3. Πως θα καλυφθούν οι ελλείψεις που δημιουργήθηκαν λόγω των προαναφερόμενων μετακινήσεων;
4. Υπάρχει κάποιος άλλος σχεδιασμός για τη λειτουργία του Γ.Ν. Καρύστου, πέραν από αυτόν για τον οποίο έχει δεσμευτεί το Υπουργείο σας;
Δημοφιλή σήμερα

Να παρέμβει ο Εισαγγελέας Χαλκίδας για τις καταστροφές και κλοπές σε βάρος της Δημοτικής Αγοράς

Να παρέμβει ο Εισαγγελέας Χαλκίδας για τις καταστροφές και κλοπές σε βάρος της Δημοτικής Αγοράς

19/10/2016
Αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις καταστροφές και τις κλ...
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Χαλκίδας – Λουκισίων

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Χαλκίδας – Λουκισίων

19/10/2016
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στην επαρχιακή οδό Χαλκίδας – Λουκισίων...
Τον Χρήστο Παγώνη επισκέφθηκε ο Λιμενάρχης Χαλκίδας

Τον Χρήστο Παγώνη επισκέφθηκε ο Λιμενάρχης Χαλκίδας

19/10/2016
Τον Χρήστο Παγώνη επισκέφθηκε τη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ο Λιμενάρχης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Vardin club στη Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας