Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με αφορμή τη γνωστοποίηση της απόφασης της Γενικής Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας για την τσιμεντοποίηση ΔΑΡΙΓΚ, ο πρώην βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΝ, Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

«Αποτελεί αρνητική εξέλιξη για την πόλη, αλλά αναμενόμενη, η απόφαση της κ. Γερακούδη για την επαναφορά της χρήσης που είχε το γήπεδο ΔΑΡΙΓΚ πριν την τροποποίησή του από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) της Χαλκίδας. Το ίδιο αρνητική αλλά μη αναμενόμενη και η στάση της Δημοτικής αρχής της πόλης, η οποία δια της σιωπής της (δεν γνωμοδότησε ως όφειλε παρά τις σχετικές προσκλήσεις) συναίνεσε ουσιαστικά στην τσιμεντοποίηση του συγκεκριμένου χώρου.
 Αυτό όμως που προκαλεί μεγάλη απορία δεν είναι τόσο η μη έγκαιρη γνωστοποίηση της παραπάνω απόφασης (έχει δημοσιευτεί στο Φ.Ε.Κ. από τον Οκτώβριο του 2011) όσο ότι συμπίπτει χρονικά με την απόφαση του Δήμου να αποσύρει το ενδιαφέρον του για το συγκεκριμένο χώρο, χωρίς προηγούμενα ο Δήμαρχος να ενημερώσει το Χαλκιδέϊκο λαό για τις σχετικές εξελίξεις.
 Με τη γνωστοποίηση της αρ. 3063/2009 απόφασης του ΣτΕ με την οποία ακυρωνόταν ο κοινωφελής χαρακτήρας που προέβλεψε η σχετική τροποποίηση του Γ.Π.Σ. για το γήπεδο του ΔΑΡΙΓΚ, λόγω αδυναμίας του Δήμου να απαλλοτριώσει το συγκεκριμένο χώρο, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων είχε πει: «η Δημοτική Αρχή θα κινηθεί για να διατηρήσει την έκταση των 55 στρεμμάτων χαρακτήρα κοινωφελούς σκοπού, προς όφελος των πολιτών και να μην τσιμεντοποιηθεί.»
 Η υπηρέτηση της δέσμευσης αυτής
, όπως εξάλλου είχα τονίσει και τότε, περνούσε μέσα από διαδικασίες, που θα αποθάρρυναν τη διεκδίκηση του χώρου από ιδιωτικά συμφέροντα. Μια τέτοια διαδικασία ήταν η συμμετοχή του Δήμου στους πλειστηριασμούς που θα ακολουθούσαν ενώ παράλληλα θα προωθούσε πολεοδομικές ρυθμίσεις στη περιοχή που θα ελαχιστοποιούσαν τη τσιμεντοποίησή του.
 Δυστυχώς ο Δήμος έκτοτε δεν έπραξε τίποτε το ουσιαστικό, πλην μιας συμμετοχής για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους στους πρώτους πλειστηριασμούς, με αποτέλεσμα μετά την κατάργηση από την παραπάνω απόφαση της πολιτιστικής χρήσης και την επαναφορά της χρήσης για κατοικίες και καταστήματα, να απειλείται πλέον ο χώρος από τσιμεντοποίηση, πόσο μάλλον τώρα που ο Δήμος έχει αποσύρει και το ενδιαφέρον για την αγορά του.
 Επειδή πρόκειται για τον τελευταίο χώρο που έχει απομείνει στη πόλη με δυνατότητες κάλυψης αναγκών κοινωφελούς χαρακτήρα και η τιμή εκκίνησης του ερχόμενου πλειστηριασμού δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ, ποσό που μπορεί να βρεθεί είτε από τον προϋπολογισμό, είτε από δανεισμό, είτε από την αξιοποίηση της περιουσίας του, γι΄ αυτό οφείλει άμεσα ο Δήμος να επανεξετάσει την τελευταία του αρνητική απόφαση για το χώρο και να επαναφέρει το ενδιαφέρον του.
 Αν σ΄ αυτήν τη διαδικασία κρίνει απαραίτητη την κινηματική συμμετοχή των πολιτών της Χαλκίδας είναι σίγουρο ότι αρκετοί συμπολίτες μας θα ανταποκριθούν.

 
Δημοφιλή σήμερα

Νέο πρόγραμμα, νέα πρόσωπα και ο mr Ράδιο Αρβύλα Χρήστος Κιούσης στον Home Radio 89.1

Νέο πρόγραμμα, νέα πρόσωπα και ο mr Ράδιο Αρβύλα Χρήστος Κιούσης στον Home Radio 89.1

20/09/2017
Ο αγαπημένος σταθμός της πόλης μας, που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα...
Ο Χρήστος Παγώνης για το κλείσιμο του Καταφυγίου ζώων στο Βασιλικό

Ο Χρήστος Παγώνης για το κλείσιμο του Καταφυγίου ζώων στο Βασιλικό

22/09/2017
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξηγεί τους λόγους για το κλείσιμο ...
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 1ου Edipsos Multisport & Wellness Festival

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 1ου Edipsos Multisport & Wellness Festival

20/09/2017
Στα Λουτρά Αιδηψού θα πραγματοποιηθεί το 1ο Edipsos Multisport & Wellness Festival. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας