Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το ψήφισμα της ΟΝΝΕΔ "Προστασία Δεδομένων και Ασφάλεια στο Internet" επιλέχθηκε πριν 2 μήνες από το YEPP ως το πλέον κατάλληλο για να κατατεθεί στη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Το ψήφισμα ήρθε στην κατάλληλη ώρα αφού στην ευρωπαϊκή ατζέντα μπήκε μόλις πριν 1 εβδομάδα, η πρόταση της Επιτρόπου Reding, αρμόδιας για το θέμα, σχετικά με την αναθεώρηση της οδηγίας 95/46 για την Προστασία Δεδομένων.

Οι προτάσεις μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

- Την εφαρμογή ενός και μόνο νομοθετικού πλαισίου σε όλα τα Κράτη Μέλη για την προστασία δεδομένων, κάτι που θα εξοικονομίσει 2,3 δις ευρώ από τα κόστη των εταιριών που εδρεύουν σε ένα Κράτος Μέλος, αλλά αναγκάζονται να προβούν σε γραφειοκρατικά έξοδα για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα σε άλλα Κράτη Μέλη.

- Την προώθηση μιας νέας τεχνολογίας που βασίζεται στο "Privacy by Design Principle", μια λύση που λειτουργεί προληπτικά έναντι της παραποίησης ή άλλης αθέμιτης χρήσης των δεδομένων του χρήστη.

- Την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού μηχανισμού ασφάλειας για όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα σε ιστοσελίδες ευρωπαϊκών εταιριών. Το νέο σύστημα θα είναι πιο αξιόπιστο από τα μέχρι τώρα ιδιωτικά "security trademarks" τύπου SSL, θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη στους χρήστες και στις εταιρίες που διακινούν τα προϊόντα τους μέσω e-shop, θα προσελκύσει αγορές εκτός Ένωσης και κατά συνέπεια θα λειτουργήσει αναπτυξιακά για την Ευρωπαϊκή οικονομία.

Το ψήφισμα παρουσιάστηκε από τον Αντιπρόεδρο του YEPP και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών και εκπροσώπων των εθνικών κομμάτων. Παρούσα στη συζήτηση ήταν και η απελθούσα πρωθυπουργός της Κροατίας, Γιαντράνκα Κοσόρ, ενώ ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Wilfried Martens συνεχάρη το YEPP για την ποιότητα και το επίπεδο καινοτομίας των συγκεκριμένων προτάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί οτι είναι η πρώτη φορά που ψήφισμα της ΟΝΝΕΔ φτάνει τόσο ψηλά και υιοθετείται από τη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Δημοφιλή σήμερα

Στη Χαλκίδα βρέθηκε η πυραυλάκατος «Κρυσταλλίδης»

Στη Χαλκίδα βρέθηκε η πυραυλάκατος «Κρυσταλλίδης»

27/10/2016
Επίσκεψη στην πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» του Πολεμικού μας Ναυτικού, πραγματοποίησε την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης. ...
Επιστημονική ημερίδα για τον Αριστοτέλη στη Χαλκίδα

Επιστημονική ημερίδα για τον Αριστοτέλη στη Χαλκίδα

27/10/2016
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Αριστοτέλης. Κορυφαίος διδάσκαλος και στοχαστής» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Παλίρροια....
Η ΝΔ στην Εύβοια έχει υστερήσει σοβαρά τα τελευταία χρόνια και θέλει αλλαγή ταχύτητας

Η ΝΔ στην Εύβοια έχει υστερήσει σοβαρά τα τελευταία χρόνια και θέλει αλλαγή ταχύτητας

26/10/2016
Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε στο Eviaportal.gr ο τέως βουλευτής Ευβοία...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Vardin club στη Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας