Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Η Λαϊκή Συσπείρωση Στ.Ελλάδας επανέρχεται στα ζητήματα της λειτουργίας του ΤΕΙ Χαλκίδας και σημειώνει, πως, η αντιμετώπιση ορισμένων σοβαρών προβλημάτων αποτελεί άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη, λίγο πριν αρχίσει η επόμενη εκπαιδευτική περίοδος.

Α. Οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό για την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων μαθημάτων, η επάρκεια των εργαστηριακών ομάδων για την κάλυψη όλων των αναγκών των σπουδαστών, τα απαραίτητα βιβλία μαζί με την αποσαφήνιση της κατεύθυνσης, του περιεχομένου και των γνωστικών αντικειμένων κάθε τμήματος είναι ορισμένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που υπάρχουν σαν αποτέλεσμα των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που προσδοκούν από τα ΤΕΙ, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Ε.Ε, φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό, πρόθυμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του αγόγγυστα στις επιχειρήσεις των κεφαλαιοκρατών.

Β. Παράλληλα με αυτά τα προβλήματα, στα πλαίσια της φτώχειας, της ανέχειας και της ανεργίας που καθημερινά επεκτείνονται στις εργατικές – λαϊκές οικογένειες, θα πρέπει να εξετασθούν άμεσα μέτρα για την διευκόλυνση των σπουδαστών, που οι οικογένειες τους αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα των σπουδών τους.
Μεγαλύτερη στέγη για περισσότερους σπουδαστές ή στεγαστικό επίδομα για όλα τα παιδιά των εργατικών – λαϊκών οικογενειών.
Δωρεάν σίτιση για όλους χωρίς προϋποθέσεις και μέγιστο αριθμό σιτιζομένων. Το όριο των 1500 για ένα ΤΕΙ με 8000 – 8500 σπουδαστές είναι προκλητικό και απαράδεκτο. Όπως απαράδεκτο σαν κριτήριο είναι και το εισόδημα του 2009, πριν την μεγάλη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου με πρόσχημα την οικονομική κρίση.

Γ. Τα διοικητικά προβλήματα, που χρόνια υπάρχουν στο ΤΕΙ της Χαλκίδας διαμορφώνοντας πρόσθετες δυσκολίες στην λειτουργία του, δημιουργούνται, αναπαράγονται και οξύνονται στα πλαίσια των πολιτικών των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που θέλουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια και στη λογική της ανταγωνιστικότητας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με στελέχη προσαρμοσμένα στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την λογική του κέρδους, από την μεγάλη δεξαμενή των λεγόμενων δικών τους ανθρώπων.

Σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να στραφούμε αγωνιστικά, σωστά συντονισμένοι, γονείς, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί.
Οφείλουμε να αποκρούσουμε τα σχέδια τους για την ανώτατη παιδεία, που την παραδίδουν απροκάλυπτα στους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των επιχειρηματιών, Οφείλουμε να αντισταθούμε στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, στην ισοπέδωση της ανώτατης παιδείας σε χαμηλά επίπεδα. Στις συγχωνεύσεις και τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να αντισταθούμε στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου, που σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε, ξεζουμίζει τους εργαζόμενους και υποθηκεύει το μέλλον της νεολαίας και του τόπου.

Συνταιριάζοντας τα βήματα μας με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και την ΟΓΕ μπορούμε να αντισταθούμε αποτελεσματικά στην επίθεση της πλουτοκρατίας σήμερα και να ανοίξουμε τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.
Δημοφιλή σήμερα

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

17/10/2018
Έφτασε η στιγμή για Audi σε απίστευτη τιμή, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018 και για περιορισμένο αριθμό οχημάτων....
Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

18/10/2018
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στην γιορτή αγροδιατροφής και τουρισμού που διοργάνωσαν με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το ελληνικό γραφείο τουρισμού...
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας