Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Στην ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου για το ζήτημα της ιαματικής πηγής Αιδηψού και σχετικά με την περίπτωση της παραχώρησης του κτιρίου του ποσιθεραπευτηρίου της «Ιαματικής Πηγής Λουτρακίου» προς το Δήμο Λουτρακίου, που επικαλέστηκε ο βουλευτής, το Υπουργείο μέσω της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε., η οποία διαχειρίζεται το Υδροθεραπευτήριο, απαντά «…ότι ουδεμία σχέση έχει το μοντέλο υδροθεραπείας και η βιωσιμότητα που παρουσιάζει το Υποκατάστημα (της Αιδηψού) σε σχέση με αυτό της Ιαματικής Πηγής Λουτρακίου, η οποία και περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στην ποσιθεραπεία.»

Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Η Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. εξηγεί ακόμα ότι «η λειτουργία του Υποκαταστήματος «Ιαματική Πηγή Λουτρακίου» από την Ε.Τ.Α (ήδη Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε.) έχει καταστεί μη βιώσιμη…και η Διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε την κατάργηση του Υποκαταστήματος και την παραχώρηση μόνο του ποσιθεραπευτηρίου στον οικείο Δήμο, προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης απαξίωσή του…Η περίπτωση όμως της Ιαματικής Πηγής Αιδηψού απέχει παρασάγγας από αυτήν της Ι.Π. Λουτρακίου. Στην Αιδηψό έχουμε να κάνουμε με μια ιστορική λουτρόπολη, τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα με την υπάρχουσα οικονομική, κοινωνική και τουριστική υποδομή, η οποία στηρίζεται και εξαρτάται από την εύρυθμη και άρτια λειτουργία του Υδροθεραπευτηρίου.»

Συμπληρώνει ακόμη ότι η διαχείρισή του από την Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. είναι «…κερδοφόρα, όπως προκύπτει από τα λειτουργικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών (219.012 ευρώ το 2009 και 466.5757,36 ευρώ το 2010), συνεπώς δεν συντρέχουν λόγοι προβληματισμού για την εν λόγω διαχείριση.» Αναφέρεται τέλος στα οφέλη της τοπικής κοινωνίας από τη δημιουργία έμμεσων και άμεσων θέσεων εργασίας στην περιοχή «…σε μια τέτοια κρίσιμη οικονομική συγκυρία όπως η τρέχουσα, περισσότερες από εβδομήντα (70) οικογένειες ζουν από τη λειτουργία του Υδροθεραπευτηρίου της Ιαματικής Πηγής Αιδηψού» αλλά και στο γεγονός ότι υδροδοτεί είκοσι ένα (21) Ιδιωτικά Υδροθεραπευτήρια.

Σχετικά με το θέμα της αναγνώρισης της ιαματικής πηγής και τις χρονοβόρες και αργές γραφειοκρατικές διαδικασίες που είχε θίξει ο βουλευτής, η Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. παραπέμπει στον ΕΟΤ και στην Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων, από όπου όμως δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις. Πάντως, αυτό που προβλέπεται στο αθλητικό νομοσχέδιο για την «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του Nτόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις» που πέρασε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου ο Συμεών Κεδίκογλου είναι γραμματέας, είναι η παράταση άνευ διοικητικών κυρώσεων της διαδικασίας για ένα συν ένα έτος.

 Στο ίδιο νομοσχέδιο επίσης, προβλέπεται η παραχώρηση του Τουριστικού Περιπτέρου της Ερέτριας (εδαφικής έκτασης 2.479 τ.μ.) στην Περιφέρεια.

Και οι δύο παραπάνω ρυθμίσεις είναι θετικές για την τοπική κοινωνία και τους φορείς, ωστόσο ο βουλευτής θα ανέμενε μια συνολική προσέγγιση και ένα βελτιωμένο και όσο γίνεται ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο από το αρμόδιο Υπουργείο για τον ιαματικό τουρισμό, όπως εξάλλου είχε συζητήσει κατ΄ιδίαν με τον Υφυπουργό Γ. Νικητιάδη.

 
Δημοφιλή σήμερα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

25/05/2017
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μία χρονιά η πανήγυρη του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Προκόπι....
«Ανεγκέφαλοι» κόσμησαν με graffiti τους τοίχους του Κόκκινου Σπιτιού στη Χαλκίδα

«Ανεγκέφαλοι» κόσμησαν με graffiti τους τοίχους του Κόκκινου Σπιτιού στη Χαλκίδα

27/05/2017
Ούτε δύο μήνες δεν έμεινε καθαρός ο εξωτερικός τοίχος του Κόκκινου Σπιτιού....
Με λαμπρότητα τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

27/05/2017
Με λαμπρότητα τελέστηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου ο μέγας αρχιε...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας