Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, κατά το διήμερο 16-17 Φεβρουαρίου 2012, η επίσημη εναρκτήρια συνάντηση του έργου CitySDK—Smart City Service Development Kit and its Application Pilots.
Δήμος Λαμιέων
Δήμος Λαμιέων

Το Δήμο Λαμιέων εκπροσώπησε Αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα Νέων Τεχνολογιών Παναγιώτης Ευαγγελίου, ενώ συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκπρόσωποι άλλων επτά (7) Ευρωπαϊκών πόλεων (Amsterdam, Barcelona, Helsinki, Κωνσταντινούπολη, Lisbon, Manchester και Rome) καθώς και πολλών ακαδημαϊκών και τεχνολογικών φορέων.

Ο Δήμος μας αξιοποιεί κάθε δυνατότητα συμμετοχής του σε δράσεις που χρησιμοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες, για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων στις καθημερινές δραστηριότητες τους. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με άλλα νομικά πρόσωπα και διεθνείς οργανισμούς, προετοιμάσαμε και υποβάλλαμε πρόταση χρηματοδότησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την 5η πρόσκληση (CIP-ICT-PSP-2011-5) της δράσης "Υποστήριξη Πολιτικών για τις ΤΠΕ (ICT PSP) που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (CIP)».

Η πρόταση στοχεύει στο θεματικό τομέα 5.1 Open innovation for future internet-enabled services και αξιολογήθηκε θετικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αριθμό 297220.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 7.000.000 Ευρώ, θα διαρκέσει έως την 30-6-2014 και αποσκοπεί στη δημιουργία τριών πιλοτικών «έξυπνων» εφαρμογών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε οχτώ (8) πόλεις της Ευρώπης (Λαμία, Amsterdam, Barcelona, Helsinki, Κωνσταντινούπολη, Lisbon, Manchester και Rome).

Οι εφαρμογές αυτές αφορούν στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των πολιτών στους τομείς των μετακινήσεων, της συμμετοχικότητας και του τουρισμού (mobility, participation, tourism). Επιπρόσθετα δε, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του έργου, καθώς και για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του, προβλέπεται η δημιουργία ενός κοινού και ενιαίου λογισμικού ανοιχτού κώδικα (open source) CitySDK, που θα μπορεί να αξιοποιηθεί και να επεκταθεί περαιτέρω είτε για τις πόλεις που συμμετέχουν στο έργο, είτε για άλλες που θα επιθυμούσαν τη χρήση του.

Με την ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται η κάλυψη 31 εκατομμυρίων πολιτών, έως και 500.000 ενεργών χρηστών και η προσέλκυση περισσότερων από 1000 επιχειρήσεων που δυνητικά θα μπορούν να απασχοληθούν με την ανάπτυξη λογισμικού και στις οχτώ (8) χώρες.

Μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει με την υλοποίηση του έργου, στην ενίσχυση της ικανότητας ανάπτυξης, καινοτομίας και μεταφοράς καλών πρακτικών ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στην ουσιαστική δημιουργία μιας ενιαίας Ευρωπαϊκής αγοράς, για τεχνολογικά συγκλίνουσες εφαρμογές έξυπνων πόλεων, επιτυγχάνοντας παράλληλα τη μείωση του κενού που υπάρχει ανάμεσα στην ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά και στη Βόρεια Αμερική καθώς και του χάσματος που καταγράφεται στην τεχνολογία των υπολογιστών με ορισμένες Ασιατικές χώρες.

Από την πλευρά του Δήμου Λαμιέων, με τη συμμετοχή μας στο έργο αποσκοπούμε :
•Στην ενίσχυση της διεθνούς ταυτότητας της περιοχής μέσω της άμεσης συνεργασίας με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις
•Στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών με χρήση των ΤΠΕ
•Στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών από πολίτες και επιχειρήσεις
Στην παροχή κινήτρων στο τοπικό επιστημονικό δυναμικό για τη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου και επιγραμμικών (on-line) δημόσιων υπηρεσιών ενισχύοντας τόσο το κομμάτι «προσφορά»  όσο και το κομμάτι «ζήτηση».
•Στην ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων
•Στην ανάδειξη του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος ως ζωτικού παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής
•Στην τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω καινοτόμων δράσεων

Τέλος ο Δήμος Λαμιέων, με την συμμετοχή του στη συγκεκριμένη δράση, εξυπηρετεί την επίτευξη υψηλών επιπέδων απασχόλησης, παραγωγικότητας και κοινωνικής συνοχής και η υλοποίηση της είναι συμβατή με την Εθνική πολιτική καθώς και την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία.
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/3/2019
Η ταινία «Εμείς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 21 έως και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019....
Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

22/3/2019
Την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CA...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας