Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να στηρίξει τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, ανέλαβε ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησε με τους εθελοντές, τους εκπαιδευτικούς, τους ιερείς και τους συλλόγους, που δραστηριοποιούνται σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Ερέτριας.
Δήμος Ερέτριας
Δήμος Ερέτριας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2012, στην αίθουσα συνεδριάσεων της  Δημοτικής Ενότητας Αμαρυνθίων, αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων η δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου  που θα διαθέτει τρόφιμα στις ασθενείς κοινωνικές ομάδες.

Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο δήμο Ερέτριας προσφέρθηκε να υποστηρίξει το μεγαλύτερο μέρος από το κόστος του μεγάλου αυτού εγχειρήματος που θα δώσει ανάσα ζωής στις ασθενείς κοινωνικές ομάδες.

Εξίσου σημαντική είναι και η ενίσχυση του «Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι», όπου όχι μόνο θα παρέχεται φαρμακευτική βοήθεια, ψυχολογική υποστήριξη και οποιαδήποτε άλλη φροντίδα μπορεί να παρέχει η κοινωνική λειτουργός και το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά θα ενισχύονται ακόμα και με τρόφιμα κατ’ οίκον, όσοι το έχουν ανάγκη.

Ιδιαίτερη ευαισθησία έδειξαν Δήμος και κοινωνικοί φορείς για τη σίτιση των παιδιών στο σχολείο καθώς έχουν παρατηρηθεί περιστατικά όπου γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να ετοιμάσουν στα παιδιά τους κολατσιό αλλά και να τους δώσουν χρήματα για να προμηθευτούν από το κυλικείο το ενδιάμεσο γεύμα τους.

Ο δήμος εξετάζει διάφορα ενδεχόμενα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ανάμεσα στα οποία και το να καταβάλλεται στο κυλικείο το αντίτιμο για το κολατσιό των παιδιών.

Επίσης, ο Σύλλογος Αγάπης και Αλληλεγγύης με τη βοήθεια του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ερέτριας θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για την παρασκευή συσσιτίου, από τη στιγμή που θα υπάρξει ανάγκη σίτισης δημοτών μας.

Οι Ιεροί Ναοί του Δήμου Ερέτριας, σε συνεργασία με συγκεκριμένη αλυσίδα Super Market και την καθοδήγηση του Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομου, αναλαμβάνουν να συγκεντρώσουν τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν σε άπορους συνανθρώπους μας.

Σημειώνεται ότι, ανάλογη πρόθεση συμμετοχής έχουν εκφράσει και άλλες αλυσίδες Super Market που διαθέτουν καταστήματα στο Δήμο μας.

Στην σύσκεψη ήταν παρόντες όλοι οι ιερείς των ενοριών του Δήμου μας, εκπροσωπώντας παράλληλα και την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος. Όλοι οι διευθυντές, ή εκπρόσωποι, των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, καθώς και πολλοί γονείς και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. 

Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από τους εξής συλλόγους: Αγάπης & Αλληλεγγύης, Εμπορικό Σύλλογος Αμαρύνθου, Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαρύνθου, Σύλλογο Γυναικών Αμαρύνθου, Σύλλογο "ΜΕΔΟΥΣΑ", Σύλλογο "Ο ΑΡΓΟΣ", Σύλλογο «Κ. ΚΑΝΑΡΗΣ», Σύλλογο Ομάδας Νέων Γυμνού,  Κυνηγητικό Σύλλογο Ερέτριας, Π.Ε.ΣΥ.Ε.Α Δήμου Ερέτριας, τους Επαγγελματίες Ερέτριας και τον Εμπορικό Σύλλογο Ερέτριας.
Δημοφιλή σήμερα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

25/05/2017
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μία χρονιά η πανήγυρη του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Προκόπι....
«Ανεγκέφαλοι» κόσμησαν με graffiti τους τοίχους του Κόκκινου Σπιτιού στη Χαλκίδα

«Ανεγκέφαλοι» κόσμησαν με graffiti τους τοίχους του Κόκκινου Σπιτιού στη Χαλκίδα

27/05/2017
Ούτε δύο μήνες δεν έμεινε καθαρός ο εξωτερικός τοίχος του Κόκκινου Σπιτιού....
Με λαμπρότητα τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

27/05/2017
Με λαμπρότητα τελέστηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου ο μέγας αρχιε...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας