Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να στηρίξει τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, ανέλαβε ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησε με τους εθελοντές, τους εκπαιδευτικούς, τους ιερείς και τους συλλόγους, που δραστηριοποιούνται σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Ερέτριας.
Δήμος Ερέτριας
Δήμος Ερέτριας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2012, στην αίθουσα συνεδριάσεων της  Δημοτικής Ενότητας Αμαρυνθίων, αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων η δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου  που θα διαθέτει τρόφιμα στις ασθενείς κοινωνικές ομάδες.

Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο δήμο Ερέτριας προσφέρθηκε να υποστηρίξει το μεγαλύτερο μέρος από το κόστος του μεγάλου αυτού εγχειρήματος που θα δώσει ανάσα ζωής στις ασθενείς κοινωνικές ομάδες.

Εξίσου σημαντική είναι και η ενίσχυση του «Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι», όπου όχι μόνο θα παρέχεται φαρμακευτική βοήθεια, ψυχολογική υποστήριξη και οποιαδήποτε άλλη φροντίδα μπορεί να παρέχει η κοινωνική λειτουργός και το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά θα ενισχύονται ακόμα και με τρόφιμα κατ’ οίκον, όσοι το έχουν ανάγκη.

Ιδιαίτερη ευαισθησία έδειξαν Δήμος και κοινωνικοί φορείς για τη σίτιση των παιδιών στο σχολείο καθώς έχουν παρατηρηθεί περιστατικά όπου γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να ετοιμάσουν στα παιδιά τους κολατσιό αλλά και να τους δώσουν χρήματα για να προμηθευτούν από το κυλικείο το ενδιάμεσο γεύμα τους.

Ο δήμος εξετάζει διάφορα ενδεχόμενα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ανάμεσα στα οποία και το να καταβάλλεται στο κυλικείο το αντίτιμο για το κολατσιό των παιδιών.

Επίσης, ο Σύλλογος Αγάπης και Αλληλεγγύης με τη βοήθεια του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ερέτριας θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για την παρασκευή συσσιτίου, από τη στιγμή που θα υπάρξει ανάγκη σίτισης δημοτών μας.

Οι Ιεροί Ναοί του Δήμου Ερέτριας, σε συνεργασία με συγκεκριμένη αλυσίδα Super Market και την καθοδήγηση του Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομου, αναλαμβάνουν να συγκεντρώσουν τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν σε άπορους συνανθρώπους μας.

Σημειώνεται ότι, ανάλογη πρόθεση συμμετοχής έχουν εκφράσει και άλλες αλυσίδες Super Market που διαθέτουν καταστήματα στο Δήμο μας.

Στην σύσκεψη ήταν παρόντες όλοι οι ιερείς των ενοριών του Δήμου μας, εκπροσωπώντας παράλληλα και την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος. Όλοι οι διευθυντές, ή εκπρόσωποι, των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, καθώς και πολλοί γονείς και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. 

Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από τους εξής συλλόγους: Αγάπης & Αλληλεγγύης, Εμπορικό Σύλλογος Αμαρύνθου, Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαρύνθου, Σύλλογο Γυναικών Αμαρύνθου, Σύλλογο "ΜΕΔΟΥΣΑ", Σύλλογο "Ο ΑΡΓΟΣ", Σύλλογο «Κ. ΚΑΝΑΡΗΣ», Σύλλογο Ομάδας Νέων Γυμνού,  Κυνηγητικό Σύλλογο Ερέτριας, Π.Ε.ΣΥ.Ε.Α Δήμου Ερέτριας, τους Επαγγελματίες Ερέτριας και τον Εμπορικό Σύλλογο Ερέτριας.
Δημοφιλή σήμερα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

19/3/2019
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25...
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....
Δωρεά ηλεκτρονικού υπολογιστή στην μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από τον Κώστα Μπαρούτα

Δωρεά ηλεκτρονικού υπολογιστή στην μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από τον Κώστα Μπαρούτα

20/3/2019
Την Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας