Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Άποψη - έρευνα του Χαράλαμπου Γκαρούτσου, πτυχιούχου Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων ΑΤΕΙ Λάρισας, σχετικά με το ελληνικό χρέος. 


 

Μπ.Γκαρούτσος
Μπ.Γκαρούτσος

Η Ισλανδία το 2008 έπαθε αυτό με το οποίο μας φοβερίζουν και μας εκβιάζουν σήμερα οι δοσίλογοι πολιτικοί μας, πτώχευσε. Και δεν έγινε καμμία καταστροφή, ούτε πεθάνανε απο την πείνα, ούτε έφαγε ο ένας τον άλλον. Κάνανε τα “κουμάντα” τους μόνοι τους αφού πρώτα ρώτησαν με δημοψήφισμα τους πολίτες οι οποίοι είπαν όχι στους τοκογλύφους με πλειοψηφία 93%, τιμώρησαν εκείνους που τους πτώχευσαν και σήμερα ειναι μία ευημερούσα χώρα με ανάπτυξη 3% (απο τις ύψηλότερες στην Ευρώπη) και ανεργία 7% (απο τις χαμηλότερες στην Ευρώπη). Και το χρέος τους ήταν 900% του ΑΕΠ και οχι 160% που είναι της Ελλάδας και την ξεπουλήσαν οι δοσίλογοι πολιτικοί μας. Διαβάστε στη συνέχεια ολο το ιστορικό μιας πτώχευσης που ηταν η λύση και οχι η καταστροφή.

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε λοιπόν κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της Ισλανδίας στην κατηγορία ΒΒΒ- για τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της, εξέλιξη που επιτρέπει στη χώρα, η οποία βυθίσθηκε στην χρηματοοικονομική άβυσσο το 2008, να θεωρείται εφεξής ως αξιόπιστος δανειολήπτης!

Η επιστροφή της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε ξένο συνάλλαγμα της Ισλανδίας στην κατηγορία ‘επενδύσεις’ μεταφράζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί προκειμένου να αποκατασταθεί η μακροοικονομική σταθερότητα στη χώρα, η οποία έφερε επιτυχώς εις πέρας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για την ανοικοδόμηση της χρηματοοικονομικής αξιοπιστίας της χώρας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος Fitch.

Γιατί να μας ενδιαφέρουν όλα αυτά θα πείτε,όταν εμείς έχουμε το δικό μας δράμα; Γιατί η Ισλανδία επέλεξε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο από τον δικό μας και τέσσερα χρόνια μετά όλη η οικονομική της “εικόνα” ένα γίνει πολύ ,πολύ καλύτερη! Εμείς δύο χρόνια μετά πάμε από το κακό στο χειρότερο και ο δρόμος φαίνεται ότι οδηγεί στο απόλυτο χάος.

Τι έγινε λοιπόν στην Ισλανδία;
Το 2008,η Ισλανδία πτώχευσε.Δεν απέφυγε δηλαδή αυτό που προσπαθούμε να αποφυγούμε εμείς δυο χρόνια. Το χρέος της το 2007,ένα χρόνο πριν “βαρέσει κανόνι” ήταν 900% του ΑΕΠ! Κάπου εκεί ήρθς και η οικονομική κρίση του 2008 με αποτέλεσμα οι τρεις τράπεζές της να πτωχεύσουν και το νόμισμά της να χάσει το 85% της αξίας του έναντι του ευρώ.

Ο πανικός ήταν ανπόφευκτος.
Ο πρωθυπουργός της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης συνασπισμού Γκέιρ Χόρντε βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την παροχή δανείου ύψους 2.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Βρετανία και Ολλανδία έδιναν ακόμα 2.5 δισεκατομμύρια. Και τότε εμφανίστηκαν ποιοι λέτε; ΔΝΤ και ΕΕ που πρότειναν να αναλάβουν …τη κατάσταση.

Κι εκεί έκαναν πρόωρες εκλογές,τον Απρίλιο του 2009.Η κυβέρνηση που προέκυψε γρήγορα βρέθηκε σε δυσμένεια,γιατί έπρεπε να πληρώσει πάνω από 3 δις ευρώ.Κάτι που σήμαινε επιπλέον θυσίες για τους πολίτες.Κι αυτοί δεν το άντεξαν.

Τα πολιτικά κόμματα δεν είχαν άλλη επιλογή από το να στηρίξουν την άποψη των πολιτών που δεν είχαν άλλες δυνάμεις να πληρώνουν.
Ο πρωθυπουργός Όλαφ Ραγκνάρ Γκρίμσον αρνήθηκε να επικυρώσει τον νόμο το οποίο ανάγκαζε τους πολίτες να σηκώσουν τα βάρη των Ισλανδών τραπεζιτών και συμφώνησε να συγκαλέσει δημοψήφισμα.
Από την άλλη η πίεση αυξήθηκε. Όταν η Ισλανδία ετοιμαζόταν για δημοψήφισμα, το ΔΝΤ απειλούσε την χώρα να στερήσει οποιαδήποτε βοήθεια. Η Βρετανική κυβέρνηση απειλούσε να παγώσει τις καταθέσεις και τις αποταμιεύσεις των Ισλανδών.

Τα επιχειρήματα όπως τα περιγράφει ο ίδιος ο Ισλανδός πρωθυπουργός:
«Μας έλεγαν ότι ή θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμά τους ή θα γίνουμε Κούβα “.
Στο δημοψήφισμα που έγινε το Μάρτιο του 2010 το 93% των Ισλανδών ψήφισαν κατά της πληρωμής των χρεών. Το ΔΝΤ αμέσως πάγωσε τους δανεισμούς .

Οι Ισλανδοί όμως δεν είχαν πια τίποτα να χάσουν. Η κυβέρνηση ξεκίνησε έρευνες για αστικές και ποινικές ευθύνες κατά των όποιων υπευθύνων για την οικονομική κρίση. Αξιωματούχοι και τραπεζίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η χώρα υιοθέτησε νέο Σύνταγμα το οποίο συνέταξαν πολίτες οι οποίοι δεν ήταν ενταγμένοι σε κανένα κόμμα.Το Σύνταγμα γράφτηκε στο διαδίκτυο,για να μπορούν οι συντάκτες του να δέχονται σχόλια.
Το Σύνταγμα θα παρουσιαστεί στις επόμενες εκλογές.

Και τώρα τα νούμερα:

•Η Ισλανδία με πολύ λιγότερο πληθυσμό από την Ελλάδα βεβαίως -μόλις 320.000- χωρίς όμως βιομηχανία,γεωργία και πλουτοπαραγωγικές πηγές ,έχοντας ουσιαστικά μόνο αλιεία έχει ανάπτυξη 3,1% και περίπου 7% ανεργία!
Μήπως -λέμε μήπως- κάνουμε κάτι πολύ λάθος;
Και βέβαια είναι περίεργο ότι όλα αυτά πρέπει να ψάξει κάποιος για να τα πληροφορηθεί ,γιατί παραδόξως δεν “παίζονται” από τα ΜΜΕ.

Το βασικό συμπέρασμα που βγάζει ένας κοινός νους παρακολουθώντας αυτές τις μέρες το σίριαλ του κουρέματος (PSI+) του Ελληνικού χρέους, είναι ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης, μάλλον επιθυμούν να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε και κάνουν περίπου τα πάντα για να το πετύχουν!

Γιατί το λέμε αυτό. Βγήκε αυτές τις μέρες ένα κερδοσκοπικό fund που κατέχει Ελληνικά ομόλογα και παρακολουθεί τις συζητήσεις για το PSI, καθώς επιθυμεί να συμμετάσχει στο κούρεμα και αποκάλυψε ότι κανένας δεν έκανε τον κόπο να τους κάνει μια προσφορά και να τους πει ότι το επιτόκιο του κουρέματος π.χ θα είναι 3,5% και όχι 4%. Ευλόγως αναρωτήθηκαν οι υπεύθυνοι του fund. Μήπως δεν θέλουν να μας πληρώσουν και άρα αφήνουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει;

Δεύτερο πιο σοβαρό γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μας αφήνουν να πτωχεύσουμε, είναι το εξής! Παπαδήμος (Έλληνας πρωθυπουργός) και Νταλάρα (εκπρόσωπος των τραπεζών κατόχων Ελληνικών ομολόγων) πρότειναν στην τρόικα για το Ελληνικό κούρεμα: 10 χρόνια περίοδο χάριτος, επιτόκιο ανάλογα με τα ομόλογα που λήγουν από 3,2% έως 4,2%, αποπληρωμή σε 30 χρόνια και αντί για μετρητά στο χέρι, ομόλογα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.
Με το που είδαν στην ΕΕ ότι αυτή η πρόταση κέρδιζε έδαφος, βγήκε η Μέρκελ και δήλωσε επίσημα ότι θέλει χαμηλότερο επιτόκιο,  τορπιλίζοντας έτσι την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας με τους παραπάνω όρους, κάνοντας τον Τσάρλς Νταλάρα να φύγει εσπευσμένα για το Παρίσι. Η παρέμβαση αυτή, έβαλε σε σκέψεις όλους τους επενδυτές της γης, οι οποίοι κατάλαβαν ότι πιθανόν οι ηγέτες της ΕΕ, μάλλον έχουν αποφασίσει την πτώχευση της Ελλάδας.

Δυστυχώς, θυμίζουμε ότι η Γερμανία τορπίλισε και μία ακόμη φορά τη λύση του κουρέματος του Ελληνικού χρέους που επιχειρήθηκε να γίνει τον Ιούλιο του 2011, με την αποπληρωμή σε 40 χρόνια κ.λ.π.
Γιατί να θέλουν να πτωχεύσουμε όμως; Ίσως γιατί εάν γίνει συμφωνία στην Ελλάδα θα ακολουθήσει σίγουρα και η Πορτογαλία με το ίδιο σενάριο και μετά η Ιταλία και άρα η Γερμανία και φιλικές προς αυτήν χώρες, δεν θέλουν να πληρώσουν και έτσι μας αφήνουν ...(μας σπρώχνουν δηλαδή) προς μια άτακτη χρεοκοπία!

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί λίγοι γνωρίζουν τον πραγματικό λόγο που η Γερμανία θέλει να αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της. Μπορεί και η ίδια να έχει βάλει πλώρη για επιστροφή στο μάρκο, όπως λένε επίμονα οι Αμερικανοί. Μπορεί τα κερδοσκοπικά κεφάλαια που ποντάρουν πτώχευση να είναι πολλά και ισχυρά! Κανείς βέβαια δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες μιας πτώχευσης. Ούτε την τύχη των σημερινών πολιτικών που μας έφεραν σε αυτό χάλι και για να μην έχουν άσχημη τύχη, βγαίνουν ένας - ένας τώρα πίσω - πίσω και δηλώνουν ότι δεν διάβασαν το “κακό μνημόνιο” που γονάτισε την Ελλάδα και το λαό της.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξέρει ούτε ποιος θα είναι εκείνος που θα ξαναφέρει τη δραχμή, ή κάτι άλλο! Υπάρχει μια ασάφεια η οποία είναι η καλύτερη τροφή των αρνητικών σεναρίων. Μετά από αυτά και το αλαλούμ στην συγκυβέρνηση, όλοι πλέον αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι ο Παπαδήμος διορίστηκε πρωθυπουργός για να σωθεί ο Παπανδρέου από την κατακραυγή για τα ολέθρια πολιτικά λάθη του. Άλλωστε ήταν έμμισθος σύμβουλος του.

Ο κόσμος όμως συνεχίζει να κάνει ... υπομονή ελπίζοντας έως την τελευταία στιγμή σε μια θετική εξέλιξη, περισσότερο από το εξωτερικό και λιγότερο από εσωτερικό, αφού έχει καταλάβει ότι το σημερινό πολιτικό προσωπικό είναι ανίκανο να πάρει κάποια σοβαρή απόφαση. Έτσι όλα θυμίζουν την Αργεντινή λίγο πριν την πτώχευση της, όπου και εκεί τότε τα γκάλοπ έδειχναν τον κόσμο μοιρασμένο σε πολλά κόμματα που κανέναν δεν έπαιρνε πάνω από 15%.

Η ηγεσία της τρόικα όμως (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) καθημερινά βγάζει και από ένα φιρμάνι για υπέρογκους φόρους και ανέφικτες μειώσεις μισθών και συντάξεων, που φυσικά δεν μπορεί να πάρει καμία Ελληνική κυβέρνηση, τορπιλίζοντας έτσι - συνειδητά - την όποια λύση επιχειρείται!

Τα αμείλικτα νούμερα της Ελληνικής οικονομίας

Η συγκυβέρνηση ... διαλύεται γιατί κανείς δεν έχει το πολιτικό θάρρος να απολύσει περίπου 150.000 δημοσίους υπαλλήλους. Όταν τίθεται τέτοιο θέμα γεμίζουν τα κανάλια από υπουργικά και βουλευτικά δάκρυα, κάνοντας το 1 εκ. ανέργων στον ιδιωτικό τομέα να αισθάνονται ... παιδιά ενός κατώτερου θεού και Έλληνες β’ κατηγορίας!

Δεν θέλουν οι πολιτικοί μας να μειώσουν το δημόσιο με κανέναν τρόπο και επομένως το βασικό έλλειμμα παραμένει ισχυρό και αυξανόμενο μεταξύ 7 και 9 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους των δανείων! Και με αυτούς πάει στα 28 δισ. ευρώ. Δεν μειώνουν το δημόσιο, αλλά βάζουν συνεχώς φόρους και χαράτσια που γονάτισαν νοικοκυριά και πραγματική οικονομία. Όμως όσους φόρους και χαράτσια και να βάλουν, όλα τα έσοδα θα πηγαίνουν στην απύθμενη μαύρη τρύπα των τοκογλυφικών τόκων.

Η κυβέρνηση επιμένει να μην τολμά να μειώσει το δημόσιο. Πως; Είτε κάνοντας απολύσεις (που είναι το πιο δύσκολο και άς το αφήσουμε τελευταίο). Ας μειώσει το δημόσιο κόβοντας της χρηματοδότηση της Βουλής. Ας μην παίρνουν μισθό οι βουλευτές και οι υπουργοί για μερικά χρόνια, ας καταργήσουν όλον τον κρατικό στόλο αυτοκινήτων, ας πουλήσουν άμεσα κρατικά ακίνητα φιλέτα, ας κλείσουν ζημιογόνες ΔΕΚΟ και κρατικές επιχειρήσεις κ.λ.π

Αντί όμως να μειώσουν και να νοικοκυρέψουν το δημόσιο μηδενίζοντας το έλλειμμα που δεν αφορά τους τόκους των δανείων, αυτοί συνεχίζουν να προσλαμβάνουν ...συμβούλους άρα να το αυξάνουν και ρίχνουν στο τραπέζι τη μείωση του έρμου του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά και να μειώσουν τον βασικό μισθό των φτωχών εργατών στον ιδιωτικό τομέα και να κόψουν τα δώρα μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία και την ύφεση θα τινάζουν στον αέρα. Το έλλειμμα δεν θα το πειράξουν καθόλου, αντιθέτως θα το αυξήσουν.

H ιστορία δανεισμού της χώρας μας από τις «ξένες δυνάμεις» αρχίζει,  πριν καν την ίδρυση του Ελληνικού κράτους, με δύο γνωστά βρετανικά «δάνεια της Ανεξαρτησίας» το 1824 και το 1825 για τις ανάγκες της Επανάστασης. Αναγκαστήκαμε δυστυχώς να προπληρώσουμε ένα μεγάλο ποσόν από αυτά για τόκους και προμήθειες και παραγγελίες πολεμικού υλικού που ουδέποτε έφτασε στη χώρα μας.

Ένα ακόμα μέρος του δανείου καταναλώθηκε για τις εμφύλιες αναμετρήσεις μας, με αποτέλεσμα ένα πολύ μικρό μόνο μέρος αυτών των χρημάτων να χρησιμοποιηθεί τελικά για τους ουσιαστικούς σκοπούς της Επανάστασης. Τα ληστρικά αυτά δάνεια επέβαλαν σαν υποθήκη την εθνική κτηματική περιουσία.

Το 1827 ο Καποδίστριας ζήτησε καινούριο δάνειο από τους Ευρωπαίους για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή ενός μέρους των προηγούμενων δανείων και για να βοηθήσει την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Το αίτημά του όμως δεν έγινε αποδεκτό, με αποτέλεσμα η ελληνική διοίκηση να αναγκαστεί να κηρύξει τον ίδιο χρόνο πτώχευση.

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

22/3/2019
Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Λυκείου Νέας Αρτάκης, Νικόλαος Βήττας, κάνει λόγο για παράπονα που έχουν για την συμπεριφορά και την απο...
Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

22/3/2019
Την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CA...
Στην περιοχή του Δοκού κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκιδέων

Στην περιοχή του Δοκού κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκιδέων

21/3/2019
Στην περιοχή του Δοκού την Τετάρτη 20 Μαρτίου κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκιδέων με επικεφαλή τον υποψήφιο Δήμαρχο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[24]
elenh krikelh (28/2/2012 11:39:05 μμ)
yperoxo keimeno to poio kalo pou exw dei pote
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ (29/2/2012 12:44:08 πμ)
ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΤΙ ΥΠΕΡΟΧΟ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ Η ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ
ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑ (29/2/2012 12:47:27 πμ)
ΟΜΟΡΦΟΣ - ΕΞΥΠΝΟΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΑΧ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ, ΑΧ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΟΡΦΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ, Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ, ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ
NIKH PAPPA XALKIDA (29/2/2012 1:41:35 πμ)
EISAI SWSTOS SYNEXISAI RE KOUKLI NA GRAFEIS ETSI TI OMORFOS KAI TI EXYPNOS SE THAUMAZW GIA TON PLOUSIO ESWTERIKO SOU KOSMO KAI GIA TA YPEROXA MATIA SOY
NIKOS RENIERHS (29/2/2012 2:03:00 πμ)
EYXOMAI NA EISAI O MELLONDIKOS EKPROSOPOS THS EVOIAS STHN VOULH, TO AXIZEIS
ΛΙΖΑ ΠΑΝΑΓΟΥ ΙΤΕΑ (29/2/2012 9:25:10 πμ)
ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΕΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΟΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΦΤΕΡΟ ΜΥΑΛΟ H EΡΕΥΝΑ ΣΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗ
Eleni (1/3/2012 12:16:20 πμ)
ααα ρε Μπάμπη συγχωριανέ...εσύ τα λες αλλά ποιος σακούει??!! Αυτοί πέρνουν τα λεφτάκια τους ενώ εμείς παλεύουμε με 1 ευρώ την ημέρα..
ΛΕΝΑ Κ (1/3/2012 12:36:09 πμ)
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΥΤΑ ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ 1000 ΛΕΞΕΙΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΤΑΣ 54ΧΡ (1/3/2012 3:41:52 πμ)
ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ , ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΣΤΕΓΗ,ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΠΟΛΥ.
ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΥΡΝΑ (1/3/2012 4:07:08 πμ)
Δεν μειώνουν το δημόσιο, αλλά βάζουν συνεχώς φόρους και χαράτσια που γονάτισαν νοικοκυριά και πραγματική οικονομία H ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΟΠΟ ΠΟΛΥ.
nikh (1/3/2012 6:47:00 μμ)
eisai asteriiiiiiiiiiiiii
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (1/3/2012 10:37:31 μμ)
Η ΜΕΛΕΤΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΓΚΑΡΟΥΤΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΤ EMAIL [email protected] ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΜΑΡΙΑ ΠΑΘΟΥΛΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΟΣ (1/3/2012 10:47:11 μμ)
ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΑΝΤΡΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ΟΜΩΣ ΜΕ ΣΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟΣΟ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΜ ΟΡΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ , ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΠΕΝΕΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΑΝΤΡΑΣ , ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΗΣ ΒΟΛΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟ-ΦΙΛΟ-ΣΥΓΓΕΝΗ ΣΥΝΕΧΙΣΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ
NANA P (1/3/2012 11:04:28 μμ)
ARISTO KEIMENO ARISTH ANALYSH ARISTH GNVSH ARISTH SKEPSH ARISTH TEKMIRIWSH TWN GEGONOTWN ARISTH GRAFH BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOO
( .. ) (2/3/2012 4:55:30 πμ)
kouklosssssssssssssssss
ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ Δ.Δ.Ε (2/3/2012 10:44:05 μμ)
ΜΠΑΜΠΙΝΟ ΜΠΑΜΠΙΝΟ ΤΑ ΛΕΣ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ , ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΛΙΓΟΙ ΕΧΟΥΝ, ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΣ ΠΑΝΤΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΧ ΜΠΑΜΠΙΝΟ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΣ , ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΕΙΣ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ ΕΙΜΑΙ Ε ΓΕΛΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΩΡΑ ΦΙΛΙΑ ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΜΟΥ ΛΥΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝA KAI ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΤΟ FACE BOOK , ΓΕΛΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ , ΛΟΙΠΟΝ ΗΡΘΑΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ, ΟΛΑ ΟΛΑ ΟΛΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΠΑΝΤΑ
ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΤΡΑΤΟΣ ΠΟΛ. ΜΗΧ. (3/3/2012 1:41:59 πμ)
ΕΙΜΑΙ ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΤΟΣΟ ΣΩΣΤΑ Η ΓΙΟΣ Η ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΑΡΟΥΤΣΟΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΣΥΝΕΧΙΣΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΞΙΖΕΙ ,Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΥ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΠΟΥ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΠΕΡΟΣ (3/3/2012 6:06:53 μμ)
ηταν τραπεζικό χρέος και τραπεζική δυσκολία , εδω είναι δανειακό .
maria (5/3/2012 10:56:24 μμ)
tetoia matia einai fovera k grafeis magika
ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΚΑΡΟΥΤΣΟΣ (8/3/2012 9:49:36 μμ)
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΥ.
ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΛΕΜΑΣ (9/3/2012 9:09:23 μμ)
ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ, ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΣΩΣΤΗ , ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΕΜΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ.
GNWSTH SOU (13/3/2012 9:44:21 μμ)
BABINOOOOOO BABINAKOOO DEN HXERA OTI GRAFEIS ETSI EISAI POLU EXUPNOS OXI OTI DEN TO HXERA ALLA TO EIDA KAI STHN GRAFH SOU
ΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛ. ΕΥΒΟΙΑΣ (14/3/2012 2:36:09 πμ)
ΘΑ ΗΘΕΛΑ, ΠΟΛΥ ΝΑ ΒΑΖΑΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΙΣ Γ.Σ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ , ΑΝ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΓΚΑΡΟΥΤΣΟ ΘΑ ΗΤΑΝ.
ΜΑΡΙΑ ΣΑΒΒΙΔΗ (18/3/2012 8:00:31 μμ)
ΤΟΣΑ ΚΟΠΛΗΜΕΝΤΑ , ΤΟΣΑ ΛΟΓΙΑ ΟΜΟΡΦΑ , ΑΚΥΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΓΟΡΙ, ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ , ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΗΤΑΝ ΑΣΧΗΜΟ Η ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΜΟΡΦΗ Η ΣΩΣΤΗ, ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΜΟΡΦΗ ΣΚΕΨΗ ΤΑ ΚΟΥΚΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΚΑΡΟΥΤΣΟΥ.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας