Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε/ΠΕ Χαλκίδας στο Συλλόγο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χαλκίδας, Λούκας Παναγιώτης και Μπλέτσας Χρήστος σχολιάζουν τις αλλαγές στο χώρο της παιδείας.

Οι κ.Λουκάς και Μπλέτσας
Οι κ.Λουκάς και Μπλέτσας
Διαβάζοντας ξανά και ξανά διάφορα δημοσιεύματα των εφημερίδων, δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει την τρομακτική αδιαφορία των μελών της κυβέρνησης αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας.
Χύθηκαν τόνοι μελάνης και χρησιμοποιήθηκε πολυ σάλιο απο τους γνωστούς παπαγάλους της κυβέρνησης για να πειστεί η κοινωνία και ο ριμαγμένος οικονομικά και ηθικά κλάδος των εκπαιδευτικών οτι όλα γίνονται «με παιδαγωγικό σκοπό και πάντα για τον καλό του μαθητή...»
Θυμόμαστε όλοι το σλόγκαν του Υπουργείου Παιδείας «Πρώτα ο Μαθητής». Τελικά αυτό που φάνηκε στην πράξη ήταν «Πρώτα οι Φωτοτυπίες» και ο δάσκαλος με 630 ευρώ στην τσέπη!
Δημιουργήθηκαν Πιλοτικά Σχόλεια με καινούρια Προγράμματα Σπουδών (ΠΣ) των οποίων όμως οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν σε σεμινάρια το μήνα Νοέμβριο και ημέρες πάντα μη εργάσιμες επενδύοντας ασφαλώς και πάλι στο φιλότιμο του δασκάλου.
Δεν είπαν όμως και για τις χιλιάδες θέσεις που κόπηκαν ή θα κοπούν την νέα σχολική χρονιά από τα Ολοήμερα Τμήματα που προτίθεται το Υπουργείο να καταργήσει.
Δεν είπαν για τους νέους υποβιβασμούς και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων που θα γίνουν.
Δεν είπαν για τον τροποποιημένο Προϋπολογισμό που δεν αφήνει ούτε ψίχουλο για προσλήψεις αναπληρωτών.
Δεν είπαν για το κόψιμο των δαπανών ύψους 11 εκατ. ευρώ για την μισθοδοσία εκτάκτων υπαλλήλων.
Δεν είπαν για τις νέες περικοπές στα κονδύλια σίτισης των φοιτητών κατά 12 εκατ. ευρώ τα οποία αντιστοιχούν από 6 εκατ. ευρώ για ΑΕΙ και ΤΕΙ.
 Σύμφωνα με δημοσίευμα στον τύπο, δεν είπαν για την απόφαση που υπέγραψε στα μέσα του μήνα η Αννα Διαμαντοπούλου σύμφωνα με την οποία ορίζονται στο ποσό των 343.000 ευρώ, μόνο για το πρώτο τετράμηνο του 2012, οι αμοιβές για υπερωριακή εργασία 115 υπαλλήλων, μετακλητών, αποσπασμένων, ειδικών συμβούλων-συνεργατών και ειδικών επιστημόνων που απασχολούνται στα πολιτικά γραφεία της υπουργού και των υπολοίπων ΄΄αρχών΄΄ του Υ.Δ.Μ.Θ.
Ας το πολλαπλασιάσει κάποιος επί 3 και καλύπτει ένα αρκετά μεγάλο πόσο από τις ΄΄αναγκαίες΄΄ περικοπές των παραπάνω κονδυλίων.
Σε όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα για την Εθνική μας Παιδεία έρχεται να προστεθεί μια μείωση της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ από τον μισθό των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό.
Αν συμβεί αυτό, το μόνο σίγουρο για την επόμενη σχολική χρονιά θα είναι το σχεδόν μηδενικό ενδιαφέρον για αποσπάσεις στο εξωτερικό αφού με μόνη αμοιβή τον ελληνικό μισθό που κυμαίνεται σήμερα σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, κανείς δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες επιβίωσης σε ένα σύγχρονο δυτικού τύπου κράτος.
Η αναλγησία, η ανευθυνότητα και η έλλειψη προγραμματισμού της πολιτικής ηγεσίας έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες εκπαιδευτικούς στο χείλος του γκρεμού.
Σήμερα μπορούμε όλοι μαζί να αναδείξουμε τα προβλήματα που βιώνουν εκατοντάδες συνάδελφοι.
Μπορούμε να αναδείξουμε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και προπάντων με ανθρωπιά, ολά αυτά που μας ταλανίζουν εδω και καιρό.
Στα προβλήματα του Κλάδου απαντούμε με θέσεις κι εφικτές λύσεις προς όφελος των εκπαιδευτικών και της ελληνικής κοινωνίας.
Σας θέλουμε όλους αρωγούς στην προσπάθεια αυτή.

 
Δημοφιλή σήμερα

Το λεωφορείο ενίσχυσης της εύρεσης εργασίας έρχεται στη Χαλκίδα

Το λεωφορείο ενίσχυσης της εύρεσης εργασίας έρχεται στη Χαλκίδα

16/10/2018
Το Freelance CampusBus έρχεται στη Χαλκίδα, στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2018, στο Πάρκο Βούρκου (ΚΕΠ)....
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Παρασκευή 19 έως και τη...
Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 έως και την Τετάρτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας