Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Λαϊκή Συσπείρωση Στ.Ελλάδας κατέθεσε την άποψή της για το μνημόνιο και την οικονομική κρίση σε σχέση με την περιφερειακή διοίκηση κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το νέο μνημόνιο, που επεβλήθη στον ελληνικό λαό από την κυβερνητική πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, σύμφωνα με τις εντολές της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ, για να προστατεύσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου οδηγεί σε μέτρα που κάνουν την ζωή των εργαζομένων αφόρητη.
Σημαντικές περικοπές μισθών και συντάξεων, σοβαρές περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών, εξάρθρωση μέχρι και διάλυση των όρων και των συνθηκών εργασίας. Βάθεμα της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων σε υγεία, πρόνοια και παιδεία. Αύξηση της ανεργίας, μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.
Σε αυτές τις συνθήκες, αναπτύσσονται οι διαμαρτυρίες, η αντίδραση και οι αντιστάσεις των εργαζομένων, που μπορούν να ξεπεράσουν τις αποπροσανατολιστικές λογικές των δυνάμεων της διαχείρισης του συστήματος και της ευρωυποταγής . Μπορούν να αμφισβητήσουν την εξουσία, που στηρίζει τα μονοπώλια και να την αντικαταστήσουν με μια διαφορετική, που θα υπερασπίζεται τους εργαζομένους και θα συγκρούεται με τους εκμεταλλευτές τους.

Σε αυτό το πολιτικό σκηνικό λειτουργεί η τοπική και η περιφερειακή διοίκηση, κάνοντας ότι μπορούν για να εξασφαλιστεί η εφαρμογή αυτής της πολιτικής, αδιαφορώντας στην πράξη για ότι τραβάει η εργατική οικογένεια.
Τα λόγια παρηγοριάς και συμπάθειας που ψελλίζονται δεν έχουν καμιά αξία όταν δεν συνδέονται πρακτικά και συγκεκριμένα με την αντίσταση σε αυτές της πολιτικές. Όταν δεν αντιπαρατίθενται ουσιαστικά στο μνημόνιο και τους τοκογλυφικούς όρους της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.
Με αυτή την έννοια και επειδή μένετε προσκολλημένοι στην πολιτική των κομμάτων που εκπροσωπείται, θέλουμε να αντιληφθείτε το πολιτικό και ουσιαστικό περιεχόμενο της καταγγελίας μας, που επιβεβαιώνει και την θέση μας πως η περιφέρεια δεν είναι μαζί με τον λαό, αλλά απέναντι στον λαό.
Πιο συγκεκριμένα, πέρα από την γενική θέση που εκφράζετε, σας καταλογίζουμε:
Την έλλειψη οποιασδήποτε διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις πιστώσεις της κεντρικής εξουσίας, που σημαίνουν λιγότερες και χειρότερες υπηρεσίες και έργα στο λαό.
Την εξυπηρέτηση πολιτικών που δεν αντιμετωπίζουν τις λαϊκές ανάγκες, αλλά οξύνουν τα προβλήματα.
Την συμβολή σας στην αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων και των κατακτημένων εργατικών δικαιωμάτων.
Την μεταφορά βαρών στις πλάτες του λαού, μέσα από την ισοπέδωση των ιδιωτικό-οικονομικών κριτηρίων λειτουργίας που υιοθετείτε.
Την προώθηση των συμφερόντων των μονοπωλίων μέσα από τις προωθούμενες συγχρηματοδοτήσεις και τις συμβάσεις παραχώρησης.
Την συμβολή σας στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και παιδείας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα. Να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ,την ΠΑΣΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και την ΟΓΕ διεκδικώντας ενωμένοι και αποφασιστικά όσα δικαιούνται και τους ανήκουν.

 
Δημοφιλή σήμερα

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...
Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

21/1/2019
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, ο Χρήστος Παγώ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας