Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ομόφωνη η εκλογή του Νίκου Χρυσόγελου ως 4ου αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συνεδρίαση της στις Βρυξέλλες.

Κατά την συνεδρίασή της στις 27 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), συζήτησε κι ενέκρινε ομόφωνα την εκλογή του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στη θέση του 4ου αντιπροέδρου της, μετά από πρόταση της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο. Η θέση έμεινε κενή μετά την αποχώρηση του Μ. Τρεμόπουλου, στις αρχές του μήνα, στο πλαίσιο της εναλλαγής και την αντικατάστασή του από τον Νίκο Χρυσόγελο.

Η Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνέχισε τη συνεδρίαση της, με το ρόλο της πολιτικής συνοχής στις εξόχως απόκεντρες περιφέρειες (ΕΑΠ) της ΕΕ. Ο Ν. Χρυσόγελος υποστήριξε τις παρεμβάσεις των Πρασίνων στην σχετική έκθεση, εκ μέρους της απούσας από τη συνεδρίαση συναδέλφου του K. Greze, τονίζοντας τη σημασία που έχει η διασύνδεση αυτών των νησιωτικών περιοχών με την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και η διαμόρφωση κατάλληλων πολιτικών για την τόνωση των οικείων οικονομιών μικρής κλίμακας.

Στη συνέχεια συζητήθηκε ο κανονισμός του ΕΚ σχετικά με ορισμένες διατάξεις που έχουν να κάνουν με τα μέσα διάχυσης της κρίσης για όσα κράτη μέλη αντιμετωπίζουν ή απειλούνται από σοβαρές δυσκολίες αναφορικά με την χρηματοοικονομική τους σταθερότητα. Το θέμα σίγουρα ακουμπάει ευαίσθητες νομικές και τεχνικές πτυχές, αποτελεί όμως ένα σημαντικό βήμα που έτυχε της θετικής αποδοχής από τους ευρωβουλευτές όλων των ομάδων και χωρών. Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη τοποθέτηση του έκανε λόγο για στόχους που θα δίνεται προτεραιότητα στα έργα που σχετίζονται με τη πολιτική συνοχής. Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αναμένεται να ενδυναμωθεί περαιτέρω. Σχετικές παρεμβάσεις θα κάνουν και οι πράσινοι, επιδιώκοντας να περιληφθούν κυρίως έργα που να έχουν θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην κοινωνική συνοχή.

Η πρόταση που αφορά τον Κανονισμό του Συμβουλίου για τον καθορισμό του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου για την περίοδο 2014-2020 ήταν ένα από τα επόμενα θέματα που συζητήθηκε εκτενώς στην Επιτροπή. Οι νέες προτεινόμενες διατάξεις για την επόμενη προγραμματική περίοδο εκτός από κάποιες κύριες πολιτικές κατευθυντήριες οδηγίες, καλούν για ανάγκη υψηλότερων επιπέδων ευελιξίας. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν η ενίσχυση της λειτουργίας του Μηχανισμού Ευελιξίας, του Αποθεματικού Επείγουσας Βοήθειας, ενώ έγινε λόγος για την εισαγωγή του Μηχανισμού Υποδομών. Τέλος, συμπεριλαμβάνεται πρόταση για ένα νέο Ειδικό Αποθεματικό για τις κρίσεις στο γεωργικό τομέα ενώ η αναθεώρηση του δημοσιονομικού πλαισίου θα εξακολουθήσει να είναι αναγκαία σε περίπτωση απρόβλεπτων καταστάσεων με μεγάλο δημοσιονομικό αντίκτυπο.

Τέλος συζητήθηκε έκθεση σχετικά με τα νέα κριτήρια κατανομής στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής, με δεδομένο ότι διαφαίνεται μια στροφή από την “απορροφητικότητα” στην επίτευξη επιδόσεων και τελικών αποτελεσμάτων, στο πλαίσιο και μιας πολιτικής για την διοίκηση που επιζητά καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες με βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων πόρων. Με άλλα λόγια, η προσοχή θα πρέπει να είναι στο πώς θα επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα και όχι στο πώς θα απορροφηθούν περισσότεροι πόροι.
Δημοφιλή σήμερα

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο στον Άγιο Στέφανο

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο στον Άγιο Στέφανο

18/07/2017
Από τα συνεργεία του Δήμου Χαλκιδέων ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Ιουλίου οι εργασίες κατασκευής ισόπεδ...
Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμάτων υποσχέθηκε από τη Χαλκίδα ο Σωκράτης Φάμελλος

Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμάτων υποσχέθηκε από τη Χαλκίδα ο Σωκράτης Φάμελλος

18/07/2017
Υπόσχεση για τη δρομολόγηση κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στη Χαλκίδα, έ...
Η Λίνα Σπανού για την παύση της για 20 ημέρες από τα καθήκοντα της

Η Λίνα Σπανού για την παύση της για 20 ημέρες από τα καθήκοντα της

18/07/2017
Το δικό της μήνυμα, με αφορμή και την πρωτόδικη απόφαση του Πειθαρχικού για το θέμα των καντινών, απέστειλε η Δήμαρχος...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας