Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στα χαρτιά παραμένει για περισσότερα απο δώδεκα χρόνια ο αναδασμός της Αχλαδερής. Έντονη διαμαρτυρία του Δημάρχου Αυλώνος, Δημήτρη Κατσούλη.
Ο Δήμαρχος Αυλώνος κ. Δημήτρης Κατσούλης.
Ο Δήμαρχος Αυλώνος κ. Δημήτρης Κατσούλης.

 

Ο Δήμαρχος Αυλώνος, Δημήτρης Κατσούλης αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

"Ο Αναδασμός της Αχλαδερής ολοκληρώθηκε νομικά  στα μέσα της δεκαετίας του 90. Παρόλα αυτά εξακολουθεί ακόμη να παραμένει στα χαρτιά γιατί δεν έχουν διανοιχθεί οι προβλεπόμενοι δρόμοι εκτός μόνο από ένα μικρό ποσοστό, έτσι δημιουργούνται οξυμένα προβλήματα στους ιδιοκτήτες των κλήρων. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής απαιτήσαμε την χρηματοδότηση του έργου από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση η οποία είναι αρμόδια για τα παράλληλα έργα αναδασμού.  Τότε για τις υπηρεσίες της Νομαρχίας ο Αναδασμός της Αχλαδερής και στο επίπεδο της οδοποιίας είχε θεωρηθεί  μία τελειωμένη υπόθεση. Μετά από συνεχείς και έντονες παρεμβάσεις μου αλλά και με την θερμή συμπαράσταση του Νομάρχη Θανάση Μπουραντά οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας ευαισθητοποιήθηκαν, εκπόνησαν τις αναγκαίες μελέτες για έργα οδοποιίας στην περιοχή του Αναδασμού της Αχλαδερής μήκος εξήντα (60) περίπου χιλιομέτρων  και υπέβαλαν σχετική πρόταση για χρηματοδότηση του έργου από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας. Ο προϋπολογισμός του Έργου έφθασε τα 2.900.000 Ευρώ.
Δυστυχώς εντάχθηκε τμήμα μόνο του έργου με χρηματοδότηση 1.000.000 Ευρώ.
Έκτοτε εκδόθηκε την 25η Σεπτεμβρίου 2007 η Απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ένταξη του έργου με τον τίτλο « Κατασκευή και Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας περιοχής Δήμου Αυλώνος» στον άξονα 1  μέτρο 4 του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας με προϋπολογισμό 1.000.000 Ευρώ και τελικό δικαιούχο την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δημοπράτησε το έργο τον Μάρτιο 2008 (μετά από αναβολές λόγω αποχής των Μηχανικών) και τον Ιούνιο του 2008 ο Ανάδοχος περίμενε την υπογραφή της σύμβασης ενώ είχε ήδη στείλει συνεργάτες του για να ξεκινήσουν το έργο (τοπογραφικά).
Δυστυχώς προς μεγάλη απογοήτευσή μας πληροφορηθήκαμε προς το τέλος Ιουνίου ότι με  εντολή του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας αποφασίστηκε η μη συμβασιοποίησή του έργου και συνεπώς η απένταξη του λόγω υπερδέσμευσης πιστώσεων.
Το έργο αυτό έχει τεράστια σημασία  για τους κατοίκους της Αχλαδερής και αγωνιστήκαμε για να πάρει τον δρόμο της υλοποίησης. Χωρίς αυτό και χωρίς την συνέχειά του ο Αναδασμός της Αχλαδερής θα παραμείνει στα χαρτιά γελοιοποιώντας ενώπιον των κατοίκων και κληρούχων της Αχλαδερής κάθε έννοια αναδασμού, ευνομούμενης Πολιτείας και Κράτους Δικαίου.
Για τους λόγους αυτούς τόσο οι κάτοικοι και κληρούχοι της Αχλαδερής όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αυλώνος είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε δυναμικά την ολοκλήρωση των έργων οδοποίας και συνεπώς την εφαρμογή του Αναδασμού της Αχλαδερής που συμπληρώνει περίπου δώδεκα χρόνια νομικής ολοκλήρωσης. Η υπομονή έχει πλέον εξαντληθεί.
1. Απαιτούμε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να προωθήσει για ένταξη στο Δ΄ΚΠΣ- Πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ («Αλέξανδρος Μπαλτατζής») το σύνολο της οδοποιίας του Αναδασμού της Αχλαδερής. Αρχικά είχε υποβάλλει σχετική πρόταση στο ΠΕΠ και συνεπώς ότι το έργο πρέπει να είναι απολύτως ώριμο.
2. Ζητούμε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να συνηγορήσει στην ένταξη του συνολικού έργου.
3. Απαιτούμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να εντάξει άμεσα το έργο έτσι ώστε το 2009 να ξεκινήσει η υλοποίησή του.
4. Ζητούμε από τους Βουλευτές να συμπαρασταθούν στο δίκαιο και προ πολλού ληξιπρόθεσμο αίτημα των κατοίκων και κληρούχων του Τοπικού Διαμερίσματος Αχλαδερής."
Δημοφιλή σήμερα

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

21/1/2019
Ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε όλο το Νομό Εύβοιας, εκτός Χαλκίδας....
Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας