Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή του Γιώργου Μαρίνου, Βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ, με την οποία εκφράζει τη συμπαράσταση στους πολίτες της Καρύστου και τονίζει και αυτός με τη σειρά του πως δεν θα επιτρέψουν υποβάθμιση του νοσοκομείου.
Ο Γιώργος Μαρίνος.
Ο Γιώργος Μαρίνος.

Το ΚΚΕ βρίσκεται και θα βρίσκεται κοντά στον λαό της Καρύστου, στο λαό της νότιας Εύβοιας στον αγώνα ενάντια στην απαξίωση του  Νοσοκομείου, ενάντια στη συγχώνευση με το Νοσοκομείο της Χαλκίδας και της προκλητικής μετακίνησης γιατρών. Η κυβέρνηση μέσω της συγχώνευσης επιδιώκει να υποβαθμίσει το Νοσοκομείο, να το μετατρέψει σε κέντρο Υγείας ή και να το κλείσει όπως εξαρχής είχαμε τονίσει επιμένοντας στην οργάνωση κινητοποιήσεων τόσο στην Κάρυστο όσο και στην Κύμη.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τις προσπάθειες για την άμεση κάλυψη των κενών και των ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνολογικό, διοικητικό προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό. Και αυτό κάνουμε για όλα τα νοσοκομεία της περιοχής που υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική.

Η προσπάθεια του ΚΚΕ είναι ενταγμένη στη γενικότερη πάλη που δίνει κατά της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της υπό-χρηματοδότησης της Υγείας που φορτώνει συνεχώς και περισσότερα βάρη στις λαϊκές οικογένειες και θέτει σε μεγάλους κινδύνους της υγεία τους.

Το αποκλειστικά Δημόσιο – Δωρεάν σύστημα Υγείας είναι δικαίωμα του λαού και αυτό ακριβώς διεκδικούμε αποφασιστικά.

Οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της συγκυβέρνησης είναι εγκληματικές γιατί σχεδιασμένα οδήγησαν τις μονάδες Υγείας στην υποβάθμιση και σήμερα μετά την ψήφιση του σχετικού εφαρμοστικού νόμου που υλοποιεί τα άθλια αντιλαϊκά μέτρα του 2ου μνημονίου για τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και άλλα, επιχειρούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα δικαιώματα του λαού.

Προχθές επαναφέραμε και πάλι το θέμα της Καρύστου στη Βουλή καις το Υπουργείο Υγείας και θα επιμείνουμε τις επόμενες μέρες.

Αλλά έχουμε υποχρέωση να πούμε σε όλους τους Καρυστινούς, σε όλους τους Ευβοιώτες, ότι δεν μπορεί να κανείς σήμερα να εμπιστεύεται τα κόμματα, τους βουλευτές που ψήφισαν τα μνημόνια ένα και δύο, που ψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους, που ψήφισαν όλα τα αντιλαϊκά κατασκευάσματα συμπεριλαμβανομένων και αυτών που οδήγησαν την Υγεία στα σημερινά χάλια, επιβάλλοντας επιπρόσθετα πανάκριβα φάρμακα για το λαό, θέτοντας σε κίνδυνο την Υγεία του με τα αντίγραφα φαρμάκων.

Το ενδιαφέρον του για την Κάρυστο κρίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Και η πράξη δείχνει ότι το ενδιαφέρον τους είναι κάλπικο, υποκριτικό γιατί με την ψήφο τους πέρασε η πολιτική της εμπορευματοποίησης, της υποχρηματοδότησης της Υγείας, της περικοπής των δαπανών για τις κοινωνικές υπηρεσίες. Με την ψήφο τους πέρασε η συγχώνευση των νοσοκομείων.

Τέλος, θέλω να σας ενημερώσω ότι σε λίγη ώρα σήμερα Παρασκευή 2 Μάρτη 2012 αποστέλλω επείγουσα επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο στον οποίο θα επαναλάβω ότι οι κάτοικοι της Καρύστου είναι οργισμένοι και επιβάλλεται να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία συγχώνευσης με το Νοσοκομείο της Χαλκίδας, να σταματήσει κάθε μετακίνηση προσωπικού και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των ελλείψεων στ ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό.

Ευχαριστώ πολύ
Γιώργος Μαρίνος
Βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας