«Η υποψηφιότητά μου δεν είναι διχαστική για το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι υποψηφιότητα διάσπασης, αλλά ενότητας» τόνισε ο Χρήστος Παπουτσής.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις του με τους πολίτες και να καταστήσει σαφές ποιες κοινωνικές ομάδες εκφράζει. «Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε μια χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και την κράτησε όρθια. Είμαι περήφανος που είμαι ΠΑΣΟΚ» είπε.

Αναφερόμενος στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, τόνισε: «Πιστεύω στη Δημοκρατία των πολιτών και όχι των δημοσκοπήσεων».

Για τις διαγραφές που έγιναν στο κόμμα είπε: «Πιστεύω στο μεγάλο και πολυσυλλεκτικό ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν μας περισσεύει. Κανείς δεν ταξιδεύει σε άλλα πελάγη. Όλοι ταξιδεύουμε για την Ελλάδα και τις μεγάλες αξίες. Είναι περίοδος αναστοχασμού όλων μας».

Αναφερόμενος στα περί κυβερνητικής συνεργασίας τόνισε ότι οι συζητήσεις αυτές γίνονται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. «Δεν υπάρχει στην Ελλάδα η κουλτούρα της συνεργασίας» είπε.

Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας και ότι έφτασε η ώρα να υπάρξουν πολιτικοί συσχετισμοί δυνάμεων.

Για τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και τις ευθύνες που καταλογίστηκαν στον Χρήστο Παπουτσή ως υπουργό Προστασίας του Πολίτη τόνισε: «Δεν δέχομαι τη λογική του αστυνομικού κράτους που μου καταλόγισαν ότι δεν εφάρμοσα. Τότε η χώρα θα είχε θρηνήσει πολλούς νεκρούς».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι για πρώτη φορά πολίτες εμπόδισαν πυροσβεστικά μηχανήματα να πάνε στον τόπο της φωτιάς.

«Η Δημοκρατία έχει ανάγκη από όλους και δεν μπορεί να γίνεται με τη βία» πρόσθεσε.

in.gr

Ακολουθείστε μας στο Google News