Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Κλιμάκιο της Κ.Ο Καρύστου με τη συμμετοχή του Γιώργου Μαρίνου μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και Βουλευτή Ευβοίας επισκέφτηκε, την Κυριακή 4 Μάρτη, το Νοσοκομείο Καρύστου, συναντήθηκε με εργαζόμενους του Νοσοκομείου και ασθενείς και τους ενημέρωσε για τις θέσεις του κόμματος για την Υγεία και τις εξελίξεις που αφορούν το νοσοκομείο της Καρύστου.
Ο Γιώργος Μαρίνος.
Ο Γιώργος Μαρίνος.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις του κόμματος κατά της πολιτικής που υποβαθμίζει το νοσοκομείο και γενικότερα την υγεία του λαού, καταδίκασε την πολιτική των συγχωνεύσεων και την επικίνδυνη μετακίνηση Γιατρών από την Κάρυστο στο νοσοκομείο της Χαλκίδας (και την Αθήνα), κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό της Καρύστου να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στην απαξίωση του νοσοκομείου, για την  κάλυψη των κενών σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό, για δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Το βράδυ της Κυριακής η Κ.Ο Καρύστου οργάνωσε  πολιτική συγκέντρωση στο ξενοδοχείο GALAXY με ομιλητή το Γ. Μαρίνο.
Πρόκειται για μια σημαντική, άμεση παρέμβαση-απάντηση  του ΚΚΕ  που προετοιμάστηκε σε λίγες ώρες και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από το λαό της Καρύστου.

Η μαζικότητα της συγκέντρωσης δείχνει την άνοδο του κύρους του κόμματος και το ενδιαφέρον πλατύτερων λαϊκών δυνάμεων να συναντηθούν μαζί του, να γνωρίσουν τις θέσεις του, να στηρίξουν τον αγώνα του, να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ο Γ. Μαρίνος ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής πρότασης του κόμματος.

Ο ομιλητής τόνισε ιδιαίτερα πως η υποβάθμιση του νοσοκομείου της Καρύστου, της Κύμης, της Χαλκίδας και των άλλων νοσοκομείων και κέντρων υγείας της  χώρας, φέρνουν τη σφραγίδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της πολιτικής που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία, το φάρμακο σαν εμπόρευμα, καταδικάζει τις δημόσιες μονάδες υγείας σε χρόνια υποχρηματοδότηση και συνειδητά επιβαρύνει με μεγαλύτερα βάρη τις εργατικές , λαϊκές οικογένειες.

Το ΚΚΕ τόνισε οομιλητής εναντιώνεται στην υποβάθμιση του νοσοκομείου και στη συγχώνευση με το νοσοκομείου Χαλκίδας από την σκοπιά της πάλης για αποκλειστικά δημόσιο- δωρεάν σύστημα Υγείας –Πρόνοιας, δωρεάν φάρμακο. Σύστημα που έχει βάση την πρόληψη, την πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας , την πλήρη  στελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόληση, την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων μέσων της επιστήμης και της τεχνολογίας, την χρηματοδότηση από το κράτος.

Στην ομιλία αποκαλύφθηκε τεκμηριωμένα ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ , του ΛΑΟΣ και της κυβέρνησης Παπαδήμα που ευθύνονται για τα αντιλαϊκά μνημόνια, τους νόμους και τα κάθε λογής μέτρα που οδήγησαν στη φτώχευση του λαού. Αποκαλύφθηκε γενικότερα ο ρόλος των κομμάτων και των βουλευτών που στηρίζουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα, τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποκριτικά κάνουν τους φίλους του λαού, παίζοντας με την αγωνία και τα βάσανα που αντιμετωπίζει.

Η ομιλία επέδειξε με συγκεκριμένα επιχειρήματα ότι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ συμπυκνώνει τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής  τάξης και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού, ότι τα λαϊκά συμφέροντα ταυτίζονται με την πάλη του ΚΚΕ για τη λαϊκή συμμαχία, τη λαϊκή εξουσία ως προϋπόθεση για να γίνει περιουσία του λαού ο πλούτος που παράγει , να αναπτυχθεί η οικονομία σχεδιασμένα, να αποδεσμευτεί η χώρα από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σε αυτές τις συνθήκες ανέφερε ο ομιλητής μπορεί να εξασφαλιστεί το δικαίωμα δουλειάς για όλους, να εξασφαλιστούν δωρεάν, αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες. Όλες οι άλλες λύσεις έχουν δοκιμαστεί, αποσκοπούν στην κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, οδηγούν σε κρίσεις, σε κατάργηση δικαιωμάτων, σε εξαθλίωση των εργαζομένων.
Δημοφιλή σήμερα

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

21/1/2019
Ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε όλο το Νομό Εύβοιας, εκτός Χαλκίδας....
Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας