Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ, Άρια Αγάτσα στέλνει το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Άρια Αγάτσα
Άρια Αγάτσα
Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, γιορτάζεται από τις γυναίκες του κόσμου τιμώντας τον αγώνα τους για την κοινωνική απελευθέρωση της γυναίκας και για την κατάκτηση της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.
Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως απόδοση φόρου τιμής στις γυναίκες της Νέας Υόρκης, που το 1857 απήργησαν μαζικά, διεκδικώντας ανθρώπινο μεροκάματο και καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Στα δίκαια αιτήματα εκείνων των αγωνιστριών η αστυνομία απάντησε με τα όπλα της και είχαμε τα πρώτα θύματα, αίμα στον αγώνα της γυναίκας για μια καλύτερη ζωή, ισότιμη με εκείνη του άντρα.
Το 1910, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γυναικών Σοσιαλιστριών, με πρόταση της Κλάρας Τσέτκιν (μιας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που ανέδειξε το παγκόσμιο γυναικείο κίνημα), καθιερώθηκε σε όλο τον κόσμο η 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας κι από τότε μέχρι σήμερα ο αγώνας των γυναικών συνεχίστηκε ανένδοτος για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος τους.
Χρειάστηκαν πολύχρονοι αγώνες και θυσίες για να μπορέσει η γυναίκα να ανατρέψει δομές και αντιδραστικά στερεότυπα που έχουν τις ρίζες τους στην πατριαρχική διάρθρωση της κοινωνίας, όπως αυτή συγκροτήθηκε στη μακραίωνη ιστορική διαδρομή της.
Για να εξαλειφθούν κοινωνικά και πολιτιστικά πρότυπα συμπεριφοράς ανδρών και γυναικών που βασίζονται στην ιδέα της κατωτερότητας του γυναικείου φύλου.
Για να καθιερωθούν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες για τις γυναίκες στη δουλειά. Για να αναγνωριστεί στις γυναίκες τα δικαίωμα να ψηφίζουν και να ψηφίζονται για όλα τα δημόσια αξιώματα.
Για να στηριχθεί από κάθε άποψη η μητρότητα και να αναγνωριστεί ως κοινή η ευθύνη ανδρών και γυναικών για την ανατροφή των παιδιών.
Για να σταματήσει η κακοποίηση, η καταπίεση και η κάθε μορφής εκμετάλλευση των γυναικών.
Για να έχουν σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες. Για να πορεύονται στη ζωή ισότιμα και τα δύο φύλα, γιατί αυτή είναι η ομορφιά, αυτό είναι το ουσιαστικό περιεχόμενο της ζωής για την ανθρώπινη ύπαρξη, ανεξάρτητα από φύλο και από κάθε άλλη διάκριση.
Άνδρες και γυναίκες γεννιούνται ως ισότιμα, ελευθέρα και ανεξάρτητα μέλη της ανθρώπινης φυλής. Ισότιμα προικισμένα με ταλέντο και ευφυΐα και δικαιούνται να ασκούν ισότιμα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους. Η φυσική σχέση των φύλων είναι αυτή της αλληλεξάρτησης και της συνεργασίας. Κάθε καταπίεση των δικαιωμάτων του ενός, ανεπιφύλακτα βλάπτει το άλλο άτομο και ολόκληρη την κοινωνία.
Και στη φετινή λοιπόν επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις δύσκολες εποχές για την πατρίδα μας, δηλώνουμε ανεπιφύλακτα ότι συνεχίζουμε τον αγώνα, γιατί ο αγώνας αυτός αφορά σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, αφορά στον ίδιο τον Άνθρωπο.

Αριάδνη Αγάτσα
Βουλευτής Ν. ΒοιωτίαςΔημοφιλή σήμερα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

19/3/2019
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25...
Στην Β

Στην Β' Εθνική η ομάδα βόλευ ΟΠΕ Χαλκίδας

19/3/2019
Η ανδρική ομάδα του ΟΠΕ Χαλκίδας μετά από μια 6μηνη σκληρή μάχη, κόντρα σε ομάδες με λίγο πολύ επαγγελματικούς προσανατολισμούς και λειτουργία, αλλά και δύο ανεπανάληπτ...
Η εταιρεία Ε & Δ Κόντος ΑΕ στην Food Expo

Η εταιρεία Ε & Δ Κόντος ΑΕ στην Food Expo

19/3/2019
Η εταιρεία Ε & Δ Κόντος ΑΕ από το Βασιλικό Χαλκίδας, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo 2019. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας