Στην Πολιτική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας μίλησε την Κυριακή ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, θέτοντας το κύριο, κατά τον ίδιο, διακύβευμα των εκλογών που θα γίνουν «μετά το Πάσχα», δηλαδή να υπάρξει αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση.

«Κάποιοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν με ανοησίες περί συγκυβέρνησης, ότι τάχα έχουμε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας κατηγορηματικά: «Δεν θέλω να συγκυβερνήσουμε. Δεν είναι από ματαιοδοξία, αλλά από αίσθηση καθήκοντος» τονίζοντας ότι «δεν θέλω να κυβερνήσω με τα χέρια δεμένα».
 
«Θέλουμε και θα επιδιώξουμε εθνική συνεννόηση με όλους, άλλο όμως η εθνική συνεννόηση και άλλο η συγκυβέρνηση. Με μικροκομματικά παζάρια, που θυσιάζουν το εθνικό συμφέρον, δεν θα αλλάξει η Ελλάδα» δήλωσε.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει λόγο να σώσει τον εαυτό του από μία αναγκαστική συγκυβέρνηση με εμάς, αλλά εγώ δεν θέλω να σώσω το ΠΑΣΟΚ, θέλω να σώσω τη χώρα. Αλλά για να το κάνω χρειάζομαι τα χέρια λυμένα».
 
«Με τη συμφωνία κερδίσαμε χρόνο, με την αυτοδυναμία θα αξιοποιήσουμε τον χρόνο για το καλό της χώρας. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη μόνο από καλή διαχείριση, αλλά από μεγάλες αλλαγές. Οι όποιες μεγάλες αλλαγές στηρίχθηκαν πάντα σε ισχυρές κυβερνήσεις διαχρονικά στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό» υπογράμμισε.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι θα συγκροτήσει ολιγομελές και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και ότι η συνεργασία περισσότερων κομμάτων εμποδίζει ένα μικρό επιτελικό σχήμα. Επανέλαβε δε την κριτική του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι τα στελέχη του είναι συνυπεύθυνα και άρα είναι δύσκολο να υπάρξει την επομένη των εκλογών συνεργασία.
 

Ακολουθείστε μας στο Google News