Την Παρασκευή 16/1/2009 η κ. Αλέκα Παπαρήγα είχε συνάντηση στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό με το ΔΣ του Δικηγορικού συλλόγου Χαλκίδας για το ζήτημα της ίδρυσης Εφετείου στην Χαλκίδα. Στην συνάντηση συμμετείχε ο γραμματέας της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ Θανάσης Παππάς.
Στο τέλος της συνάντησης η κ. Παπαρήγα έκανε τις παρακάτω δηλώσεις.

«Ομολογώ, ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας πραγματικά με αιφνιδίασε. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι είναι δυνατόν να υπάρχει απόφαση περασμένη από όλες τις διαδικασίες, υπογραφή του υπουργού, έγκριση από τον Αρειο Πάγο για να ιδρυθεί Εφετείο και να μην εφαρμόζεται αυτή η απόφαση, γιατί εντάσσεται μέσα στους ανταγωνισμούς ή στις διαφωνίες που υπάρχουν για την περίπτωση του Εφετείου Ηρακλείου. Εμείς θα στηρίξουμε το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε κινητοποιήσεις. Είναι απολύτως δικαιολογημένο και απαράδεκτη η στάση του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε ακόμα: «Θεωρούμε εμπαιγμό, πραγματικά, της περιοχής, κατάσταση απαράδεκτη – δεν υπάρχει καμία δικαιολογία – να μην υπάρχει Εφετείο και να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της Εύβοιας, που ξέρουμε, ότι είναι ένα μεγάλο νησί με πολύ κακό οδικό δίκτυο, να έρχονται στην Αθήνα μια, δυο, τρεις και τέσσερις φορές για να αντιμετωπίσουν ό,τι έχει σχέση με την εκδίκαση της υπόθεσής τους. Για να μην πω ότι είναι για γέλια, είναι κυριολεκτικά υπόθεση για κλάματα».
Σε δήλωσή του ο Λάμπρος Γκάνης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το ζήτημα της ίδρυσης τακτικής έδρας Εφετείου στη Χαλκίδα, καθώς απασχολεί συνολικά το νομό της Εύβοιας. «Ενα θέμα δίκαιο και ώριμο, το οποίο – δυστυχώς – αρνείται μέχρι σήμερα η Πολιτεία, το υπουργείο Δικαιοσύνης να το λύσει και να ικανοποιήσει το αίτημα όχι του νομικού κόσμου, διότι το αίτημα αυτό δεν είναι συντεχνιακό, αλλά είναι ένα αίτημα που αφορά ολόκληρο τον Ευβοϊκό λαό. Διότι αν λυθεί το πρόβλημα αυτό δε θα ταλαιπωρείται ο κάτοικος του νησιού της Εύβοιας, ο οποίος είναι πάρα πολύ ταλαιπωρημένος, υπάρχει πολύ κακό οδικό δίκτυο. Δε θα ταλαιπωρείται να κατεβαίνει στην Αθήνα να δικάζει τις υποθέσεις του σε δεύτερο βαθμό.

«Βρήκαμε τη συμπαράσταση από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και από το ΚΚΕ, την ευχαριστούμε θερμά για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε. Είναι τιμή μας, γιατί ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό και μας δέχεται η επικεφαλής του Κόμματος. Την ευχαριστούμε γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι με τη συμπαράσταση και με την άμεση επέμβαση τόσο της ίδιας, όσο και του Κόμματος επιτέλους θα καταλάβει η Πολιτεία, ότι πρέπει να λύσει αυτό το πρόβλημα», σημείωσε.

Ακολουθείστε μας στο Google News