Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση της ΕΠΚΑ - ΣΤΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή.
Γιώργος Μητροπέτρος
Γιώργος Μητροπέτρος
Η παγκόσμια ημέρα του καταναλωτή, φέτος συμπίπτει στη χώρα μας, με την μεγαλύτερη αφαίμαξη του εισοδήματος των πολιτών και της αλματώδους αύξησης της ανεργίας, που επεβλήθησαν από τους ντόπιους και ξενόφερτους δήθεν «σωτήρες».
Δεν είναι μέρα γιορτής, είναι μέρα περίσκεψης, συσπείρωσης, γύρω από τους φορείς των καταναλωτών αλλά και δράσης για την ανατροπή του ζοφερού οικονομικού και κοινωνικού τοπίου.
Τα ιδανικά του καταναλωτισμού που διατυπώθηκαν πολλά χρόνια πριν είναι σήμερα όσο ποτέ επίκαιρα.
Η λαίλαπα της δήθεν «ελεύθερης αγοράς», δηλαδή αυτής της ασυδοσίας και της ελεγχόμενης και συντονισμένης επίθεσης στο εναπομείναν εισόδημα του πολίτη, έφερε και στην χώρα μας στο προσκήνιο, δράσεις αλληλεγγύης και παρέμβασης, ώστε και το εισόδημα των παραγωγών να ενισχυθεί αλλά και ο καταναλωτής να έχει χαμηλές τιμές και ποιοτικά αγαθά.
Η Ένωσή μας έχει ήδη μπει δυναμικά, με την εθελοντική ομάδα «μία ΣΤΑΣΗ», στο κίνημα από τον παραγωγό στον καταναλωτή, με την στήριξη και βοήθεια των μελών μας, απλών πολιτών, αλλά και συλλογικών φορέων όπως: Εργατικό Κέντρο, Σύλλογος Κανήθου, Σωματεία, Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών , και Δήμων, ώστε όλοι μαζί να δώσουν το μήνυμα ότι και ο καταναλωτής δεν είναι απροστάτευτος αλλά ούτε επίσης ο σωστός παραγωγός.
Θέλουμε να μεταφέρουμε σε όλες τις κατευθύνσεις πως όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα, από όσα νομίζουμε και ελπίζουμε.
Ο πολίτης με την στάση του, στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες και η πολιτεία αντί να στέκετε παρατηρητής και πολλές φορές εμπόδιο στις συλλογικές δράσεις, να θέσει σε πλήρη δράση τους μηχανισμούς ελέγχου της διακίνησης των αγαθών, και του ελέγχου της ποιότητας και των τιμών.
Η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.
Οι πολίτες δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο καμία ολιγωρία.
Τέλος σήμερα, την παγκόσμια ημέρα του καταναλωτή, καλούμε τους πολίτες, ως δώρο ζωής, να πυκνώσουν τις τάξεις των Ενώσεων Καταναλωτών .
Είναι η δύναμη απέναντι στο μη υγιές εμπόριο και στην αισχροκέρδεια.
Όλα τελικά είναι στο χέρι μας.!Δημοφιλή σήμερα

Νέα αναβολή στο έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας

Νέα αναβολή στο έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας

12/10/2018
Ακόμα μια αναβολή πήρε το έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας, όπως ανακοίνωσε στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος, Χρήστος Παγώνης....
Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί της παράταξης «Τελευταίο Θρανίο»

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί της παράταξης «Τελευταίο Θρανίο»

12/10/2018
Τα ονόματα των υποψηφίων της για τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια παραθέτει η παράταξη «Τελευτα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας