Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο στόχαστρο των επιτήδειων «κυνηγών χαλκού» έχουν μπει τα καλώδια και οι μετασχηματιστές των δικτύων ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΧ. Τα κρούσματα κλοπών καλωδίων (γεμάτα χαλκό μέσα από το πλαστικό περίβλημά τους) και μετασχηματιστών (με τον χάλκινο πυρήνα) που χρησιμοποιούνται για την ηλεκτροδότηση γεωτρήσεων στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΧ, από τις αρχές του χρόνου, είναι απανωτά.
ΔΕΥΑΧ Χαλκίδας
ΔΕΥΑΧ Χαλκίδας

Με μεγάλη έξαρση του φαινομένου αυτού, τις τελευταίες ημέρες (22/2, 23/2, 24/2, 28/2, 8/3,9/3,14/3,15/3) στην περιοχή της Νέας Αρτάκης.

Και με αξιοσημείωτο το ότι παρατηρείται νέα κλοπή, το ίδιο το βράδυ της αποκατάστασης των ζημιών της προηγούμενης κλοπής!...

Παρά την επαγρύπνηση και την άμεση κινητοποίηση της ΔΕΥΑΧ αλλά και την άμεση ενημέρωση των αρμοδίων φορέων, δηλ. της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΗ, το πρόβλημα συνεχίζεται.
Με αποτέλεσμα, τις συνεχείς φθορές για τη δημόσια και δημοτική περιουσία, με οικονομικά κόστη για την αντικατάσταση των κλαπέντων και με τη δημιουργία επισφαλών συνθηκών για πιθανή πρόκληση ατυχήματος.

Ενώ,  προκαλούνται και διακοπές της υδροδότησης των περιοχών που πέφτουν θύματα των επιτήδειων (πρώτα το Ληλάντιο, τώρα η Νέα Αρτάκη και αύριο κάποια άλλη περιοχή), με επακόλουθο να στερούνται οι δημότες ένα πολύτιμο φυσικό αγαθό, το νερό, και να κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Η ΔΕΥΑΧ έχει ήδη καταθέσει στην Εισαγγελία Χαλκίδας, μήνυση κατ’ αγνώστων για κλοπή και φθορά δημόσιας περιουσίας, επιδιώκωντας την εύρεση και τιμωρία των δραστών, καθώς και τον έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων σε πιθανούς κλεπταποδόχους. Όπως κάνει κάθε τι δυνατό για την άμεση αποκατάσταση κάθε ζημιάς.

Παράλληλα έχει ήδη εκπονήσει μελέτη, συνολικού προϋπολογισμού 1.248.560 ευρώ, με την οποία προβλέπεται  η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλε-ελέγχου/τηλε-χειρισμού για την αυτόματη διαχείριση και τον έλεγχο των διαρροών του δικτύου ύδρευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αυλίδας, Ανθηδώνας, Ληλαντίων και Νέας Αρτάκης.

Η ΔΕΥΑΧ καλεί δε, σε επαγρύπνηση τα Τοπικά Συμβούλια, τους Συλλόγους και τους Δημότες των διαφόρων περιοχών, αφού η συμμετοχή όλων αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την αντιμετώπιση του προβληματικού αυτού φαινομένου.
Δημοφιλή σήμερα

Απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα

Απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα

24/07/2017
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας ανακοινώνει τους δρόμους στους οποίους θα ι...
Με υψηλές θερμοκρασίες οι εορτασμοί της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα

Με υψηλές θερμοκρασίες οι εορτασμοί της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα

24/07/2017
Την παραμονή της εορτής της πολιούχου της πόλης της Χαλκίδας, Τρίτη 25 Ιουλίου, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει...
Ο γάμος του Κώστα Μπακογιάννη και της Σία Κοσιώνη στο Καρπενήσι

Ο γάμος του Κώστα Μπακογιάννη και της Σία Κοσιώνη στο Καρπενήσι

23/07/2017
Σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στο Καρπενήσι ο Κώστας Μπακογιάννης και η Σία Κοσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας