Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς Ελλάδας για τον Οργανισμό Πολεοδομικού Σχεδιασμού Εύβοιας.
Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας
Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας

Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο ήρθε ως θέμα της ημερήσιας διάταξης ο ορισμός Εκτελεστικής Επιτροπής στον Οργανισμό Πολεοδομικού Σχεδιασμού Ν. Εύβοιας.
Με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας το 2006- την οποία εμείς καταψηφίσαμε- συστήθηκε ο «Οργανισμός Εφαρμογής Πολεοδομικού Σχεδιασμού Νομού Εύβοιας». Σύμφωνα με το νόμο σύστασης του Οργανισμού, δηλαδή του 2508/1997, άρθρο 6, ο Οργανισμός έχει σκοπό την παρακολούθηση της εφαρμογής των ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ και ΖΟΕ του νομού.
Στη σύσταση όμως και λειτουργία του Οργανισμού της Εύβοιας αλλά και στις δραστηριότητές του αναφέρονται:
• παρακολούθηση της εκπόνησης μελετών,
• επίβλεψη μελετών
• έγκριση ΓΠΣ, όπως φαίνεται σε προσκλήσεις συνεδρίασης της επιτροπής.
Ακόμα, σύμφωνα πάντα με έγγραφα του ίδιου του Οργανισμού που ήταν σε γνώση της Ν.Α. Εύβοιας:
• προέβαινε σε διορθώσεις-συμπληρώσεις ΓΠΣ,
• κίνηση διαδικασίας έγκρισης και αναθεώρησης ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ, ΖΟΕ και γνωμοδότηση των μελετών αντί του Περιφερειακού Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος κ.λ.π.
• Έδινε απαντήσεις σε ιδιώτες για χρήσεις γης και μια σειρά δραστηριότητες-αρμοδιότητες που δεν αναφέρονται στο σχετικό νόμο.

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ όταν έγινε η σύσταση και καταψηφίσαμε τον Οργανισμό

α) Γιατί και τυπικά είναι παράνομη η λειτουργία του. Αρμοδιότητες στον Οργανισμό όπως ορίζει και ο νόμος (2508/1997) θα έδινε προεδρικό διάταγμα το οποίο δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα. Άρα δεν μπορεί να λειτουργεί ανάλογα με την κρίση του καθενός β) δεν μπορεί, επισημαίναμε, το λεγόμενο δημόσιο συμφέρον να το διασφαλίζουν οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι ιδιωτικών κατασκευαστικών και άλλων εταιριών. Ο Οργανισμός αυτός συνδέθηκε άμεσα με τον προσανατολισμό της πρώην Ν. Α Εύβοιας να λειτουργήσει ως Real estate . Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα πρόσωπα που απάρτιζαν τότε την Εκτελεστική Επιτροπή στον Οργανισμό Εφαρμογής Πολεοδομικού Σχεδιασμού ήταν στην πλειοψηφία τους τα ίδια με αυτά που αποτελούσαν το Δ.Σ. της Εταιρείας που διαχειριζόταν την ακίνητη περιουσία της Ν.Α. Εύβοιας.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ και σήμερα
Α) Γιατί οι αρμοδιότητές του δεν έχουν οριστεί με κανένα προεδρικό διάταγμα. Έτσι ο καθένας επικαλείται τον Οργανισμό για να νομιμοποιήσει οτιδήποτε.

Β) Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που έβαλε μπροστά η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ανοίγει την όρεξη όχι μόνο της πλουτοκρατίας αλλά και άλλων διαχειριστών υπαλλήλων τους. Γίνεται μια συγκεκριμένη προετοιμασία για να ασχοληθούν ορισμένοι δραστήρια με τις χρήσεις και την αγοραπωλησία γης. Από την μια κλείνουν τον ΟΕΚ την Εργατική Εστία και από την άλλη θα στήνεται το «νόμιμο πάρτι» της εκποίησης και της δήθεν διαχείρισης – αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. 

Ο λαός της Εύβοιας πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Η φτώχεια και η ανέχεια δεν έχει να κάνει με όλους γενικά και αόριστα. Η πλουτοκρατία και μέσα στην κρίση ετοιμάζει τα κέρδη της για αύριο.
Ας μην τους το επιτρέψουμε …
Μπορούμε να τους σταματήσουμε ….
Δημοφιλή σήμερα

Με 230 πιστούς η 2η προσκυνηματική εκδρομή της Π.Ε. Ευβοίας προς τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο

Με 230 πιστούς η 2η προσκυνηματική εκδρομή της Π.Ε. Ευβοίας προς τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο

23/05/2017
Με 230 πιστούς πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προσκυνηματική εκδρομή της Περ...
Dirfys Trails: 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου στο όρος Δίρφυς

Dirfys Trails: 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου στο όρος Δίρφυς

24/05/2017
Στα πλαίσια της κοινωνικής παρέμβασης αλλά και της συνεργασίας φορέων και Συλλόγων θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιουνίου 2017 ο 1ος Ορ...
Τίμησε τη γενοκτονία των Ποντίων ο Σύλλογος Ευβοίας «Οι Κομνηνοί»

Τίμησε τη γενοκτονία των Ποντίων ο Σύλλογος Ευβοίας «Οι Κομνηνοί»

24/05/2017
Επιστολή με την οποία ευχαριστούν όλους όσους βοήθησαν στην τέλεση των τριήμερων εκδηλώσεων προς τιμήν της Ημέρας Μνήμης...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας