Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς Ελλάδας για τον Οργανισμό Πολεοδομικού Σχεδιασμού Εύβοιας.
Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας
Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας

Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο ήρθε ως θέμα της ημερήσιας διάταξης ο ορισμός Εκτελεστικής Επιτροπής στον Οργανισμό Πολεοδομικού Σχεδιασμού Ν. Εύβοιας.
Με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας το 2006- την οποία εμείς καταψηφίσαμε- συστήθηκε ο «Οργανισμός Εφαρμογής Πολεοδομικού Σχεδιασμού Νομού Εύβοιας». Σύμφωνα με το νόμο σύστασης του Οργανισμού, δηλαδή του 2508/1997, άρθρο 6, ο Οργανισμός έχει σκοπό την παρακολούθηση της εφαρμογής των ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ και ΖΟΕ του νομού.
Στη σύσταση όμως και λειτουργία του Οργανισμού της Εύβοιας αλλά και στις δραστηριότητές του αναφέρονται:
• παρακολούθηση της εκπόνησης μελετών,
• επίβλεψη μελετών
• έγκριση ΓΠΣ, όπως φαίνεται σε προσκλήσεις συνεδρίασης της επιτροπής.
Ακόμα, σύμφωνα πάντα με έγγραφα του ίδιου του Οργανισμού που ήταν σε γνώση της Ν.Α. Εύβοιας:
• προέβαινε σε διορθώσεις-συμπληρώσεις ΓΠΣ,
• κίνηση διαδικασίας έγκρισης και αναθεώρησης ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ, ΖΟΕ και γνωμοδότηση των μελετών αντί του Περιφερειακού Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος κ.λ.π.
• Έδινε απαντήσεις σε ιδιώτες για χρήσεις γης και μια σειρά δραστηριότητες-αρμοδιότητες που δεν αναφέρονται στο σχετικό νόμο.

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ όταν έγινε η σύσταση και καταψηφίσαμε τον Οργανισμό

α) Γιατί και τυπικά είναι παράνομη η λειτουργία του. Αρμοδιότητες στον Οργανισμό όπως ορίζει και ο νόμος (2508/1997) θα έδινε προεδρικό διάταγμα το οποίο δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα. Άρα δεν μπορεί να λειτουργεί ανάλογα με την κρίση του καθενός β) δεν μπορεί, επισημαίναμε, το λεγόμενο δημόσιο συμφέρον να το διασφαλίζουν οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι ιδιωτικών κατασκευαστικών και άλλων εταιριών. Ο Οργανισμός αυτός συνδέθηκε άμεσα με τον προσανατολισμό της πρώην Ν. Α Εύβοιας να λειτουργήσει ως Real estate . Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα πρόσωπα που απάρτιζαν τότε την Εκτελεστική Επιτροπή στον Οργανισμό Εφαρμογής Πολεοδομικού Σχεδιασμού ήταν στην πλειοψηφία τους τα ίδια με αυτά που αποτελούσαν το Δ.Σ. της Εταιρείας που διαχειριζόταν την ακίνητη περιουσία της Ν.Α. Εύβοιας.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ και σήμερα
Α) Γιατί οι αρμοδιότητές του δεν έχουν οριστεί με κανένα προεδρικό διάταγμα. Έτσι ο καθένας επικαλείται τον Οργανισμό για να νομιμοποιήσει οτιδήποτε.

Β) Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που έβαλε μπροστά η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ανοίγει την όρεξη όχι μόνο της πλουτοκρατίας αλλά και άλλων διαχειριστών υπαλλήλων τους. Γίνεται μια συγκεκριμένη προετοιμασία για να ασχοληθούν ορισμένοι δραστήρια με τις χρήσεις και την αγοραπωλησία γης. Από την μια κλείνουν τον ΟΕΚ την Εργατική Εστία και από την άλλη θα στήνεται το «νόμιμο πάρτι» της εκποίησης και της δήθεν διαχείρισης – αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. 

Ο λαός της Εύβοιας πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Η φτώχεια και η ανέχεια δεν έχει να κάνει με όλους γενικά και αόριστα. Η πλουτοκρατία και μέσα στην κρίση ετοιμάζει τα κέρδη της για αύριο.
Ας μην τους το επιτρέψουμε …
Μπορούμε να τους σταματήσουμε ….
Δημοφιλή σήμερα

Αλλαγή δρομολογίων ΚΤΕΛ για Αθήνα-Χαλκίδα-Κύμη

Αλλαγή δρομολογίων ΚΤΕΛ για Αθήνα-Χαλκίδα-Κύμη

15/11/2018
Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου η ΚΤΕΛ ΑΕ, ανακοινώνει μετατροπές στο δρομολόγιο για Κύμη....
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Βάσω Παππά ο Χρήστος Μαχαίρας

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Βάσω Παππά ο Χρήστος Μαχαίρας

15/11/2018
Ο επιχειρηματίας που διατηρεί κατάστημα στο Αλιβέρι, θέτει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος....
Υποψήφια δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου η Βασιλική Παππά

Υποψήφια δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου η Βασιλική Παππά

15/11/2018
Η κ. Βασιλική Παππά ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κατέβει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές διεκδικώντας την δημαρχία Δήμου Κύμης-Αλιβερίου....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας