Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συγκεντρώσεις την Τρίτη ενάντια στη δανειακή σύμβαση
Στη Χαλκίδα (7.00 μ.μ., Πλατεία Αγοράς), στη Θήβα (7 μ.μ., Κεντρική Πλατεία).
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ
Πάρτε μέρος στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ την Τρίτη 20 Μάρτη που η Βουλή συζητάει τη δανειακή σύμβαση - λαιμητόμο. Να υψώσουμε φωνή αντίθεσης και καταδίκης σε μια συμφωνία που υποθηκεύει τη ζωή του λαού για πάνω από 30 χρόνια.
Γυρνάνε στο μεσαίωνα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για τα κέρδη του κεφαλαίου, για τη σωτηρία των μηχανισμών της λειτουργίας του. Φορτώνουν στο λαό απίστευτα βάσανα και φτώχεια, καταδικάζουν τα παιδιά των εργαζομένων στην ανεργία ή να δουλεύουν με 400 ευρώ. Όλα για τη σωτηρία του κεφαλαίου. Η ΕΕ, η συγκυβέρνηση και άλλοι παρατρεχάμενοι, το βάρβαρο και απάνθρωπο σύστημα προσπαθούν να σώσουν, βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφο του λαού. Με εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και στη δύναμη της λαϊκής πάλης, μπορούμε να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά σχέδια και να χαράξουμε το μέλλον προς όφελος των εργαζομένων.
Ελάτε να ακούσετε τη φωνή του ΚΚΕ, την πρότασή του για το πώς θα βγούμε από τη σημερινή τραγική κατάσταση.
Κλείστε τ' αυτιά σας στους διάφορους "σωτήρες" που δήθεν τώρα θυμήθηκαν το λαό, όταν επί χρόνια εφάρμοζαν την πολιτική που τον τσακίζει. Κλείστε τ' αυτιά σε όσους πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και ταυτόχρονα υπόσχονται στο λαό λύσεις σε όφελός του. Ακούστε προσεκτικά τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την κρίση.
Εμπρός τώρα με το ΚΚΕ! Στους καθημερινούς αγώνες και στις εκλογές. Να παρεμποδίσουμε την καταστροφή του λαού, με οδηγό και προοπτική την ανατροπή της εξουσίας - δικτατορίας των μονοπωλίων. Λαός κυρίαρχος είναι ο λαός κάτοχος του πλούτου που παράγει. Εξω από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με λαϊκή εξουσία.
Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ.

Δένουν το λαό χειροπόδαρα

Η νέα δανειακή σύμβαση συζητιέται την Τρίτη και ψηφίζεται στην ολομέλεια της Βουλής με τη μορφή του κατεπείγοντος. Το νέο δάνειο, ύψους 137,1 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ, σε συνδυασμό με τα διαδοχικά μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους που το συνοδεύουν, θα αποτελέσουν για τα επόμενα 30 χρόνια το βασικό μοχλό για την προώθηση μέτρων που πτωχεύουν το λαό για να σωθεί η πλουτοκρατία.
Τα πανηγύρια των αστικών κομμάτων, της ντόπιας πλουτοκρατίας και των συμμάχων τους στην ΕΕ, για την υπογραφή της και το «κούρεμα» των ελληνικών κρατικών ομολόγων, γίνονται με φόντο τα συντρίμμια που άφησε πίσω του το «τσουνάμι» των νέων μέτρων του μνημονίου, αλλά και των αντιλαϊκών πακέτων που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και θα βυθίσουν το λαό στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση. Ηδη, το προαπαιτούμενο πακέτο για την εκταμίευση των πρώτων δόσεων, πέρα από το «2ο μνημόνιο», είναι έτοιμο και σχεδιάζεται να προωθηθεί το Μάη ή τον Ιούνη (βλέπε και σελίδα 12), απ' όποια κυβέρνηση του κεφαλαίου αναλάβει μετεκλογικά τη διαχείριση.
Η δανειακή σύμβαση αφορά ποσά ύψους 109,1 δισ. ευρώ από την ΕΕ και 28 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ. Το δάνειο θα εκταμιευθεί σε 17 τριμηνιαίες δόσεις (μετά από έλεγχο κάθε φορά των κλιμακίων της τρόικας) μέχρι το 2015, γεγονός που προαναγγέλλει ατελείωτους εκβιασμούς σε βάρος του λαού για να αποδεχτεί τα μέτρα που θα συνοδεύουν την κάθε δόση του δανείου.
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης υπέγραψαν μια σύμβαση με τους δανειστές, με την οποία διασφαλίζουν πλήρως ότι θα τους επιστραφεί το δάνειο και οι προβλεπόμενοι τόκοι ως το τελευταίο ευρώ, θέλοντας να δέσουν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους και το λαό στα μέτρα, τους εκβιασμούς και τις απειλές της πλουτοκρατίας. Σ' αυτή την κατεύθυνση, προβλέπεται επίσης ότι η κάλυψη των «απαιτήσεων» των δανειστών έχουν προτεραιότητα, έναντι όλων των άλλων υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου προς τρίτους. Με άλλα λόγια, η δανειακή σύμβαση υπερισχύει έναντι κάθε προηγούμενου νόμου που έχουν ψηφίσει οι ελληνικές κυβερνήσεις και έρχεται σε αντίθεση με τους όρους της σύμβασης.Δημοφιλή σήμερα

Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας κάνει Καταγγελία

Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας κάνει Καταγγελία

15/2/2019
Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας κάνει Καταγγελία για την σύγχρονη υγιεινή και ασφάλεια της εργασί...
Απαγορευτικό απόπλου του δρομολογίου πλοίου Κύμη-Σκύρος

Απαγορευτικό απόπλου του δρομολογίου πλοίου Κύμη-Σκύρος

15/2/2019
Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 το δρομολόγιο Κύμη - Σκύρος 19:00 δεν θα εκτελεστεί λόγω απαγορευτικού απόπλου....
Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

15/2/2019
Το 30ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσποδνίας Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και ποτών ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας