Στις 14/3 συνεδρίασε στην Βουλή η ειδική μόνιμη επιτροπή για τις περιφέρειες.
Η συζήτηση αφορούσε την Στερεά Ελλάδα και επικεντρώθηκε στα ζητήματα της αναπτυξιακής, δήθεν, προοπτικής της. Σε θέματα που αφορούσαν τις συγκοινωνιακές υποδομές, τον τουρισμό, τις υπηρεσίες υγείας και τα περιβαλλοντικά θέματα.

Σε αυτή την διαδικασία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου με επικεφαλής τον περιφερειάρχη, που μιλώντας παρουσίασε την περιοχή σαν χώρο μεγάλων αλλαγών και βελτιώσεων, με αυξημένους τόνους αισιοδοξίας. Μίλησε για προγράμματα και δραστηριότητες που αφορούν σοβαρά προβλήματα της περιφέρειας και την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, που, κατά την γνώμη του, προχωράει καλά και αποδίδει.

Σε μια τέτοια λογική και αποσπασμένα από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον λαό αυτή την περίοδο αναπτύχτηκε η συζήτηση.
Χωρίς ουσιαστική αναφορά στην φτώχεια, την ανεργία και την ακρίβεια που βασανίζουν τον λαό. Στα μεγάλα προβλήματα των εργατών, της αγροτιάς και των μικρομεσαίων. Στην βαριά φορολογία του λαού και τα χαράτσια. Στην ανασφάλεια που χαρακτηρίζει τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες. Στην ΛΑΡΚΟ.
Χωρίς καμιά αναφορά στις αιτίες που δημιουργούν, οξύνουν και αναπαράγουν τα προβλήματα του λαού και του τόπου.
Αυτοθαυμάστηκαν για τον Ασωπό και την πορεία των έργων. Για μελέτες και ενέργειες που θα βοηθήσουν, τάχα, στην αναζωογόνηση της επιχειρηματικής δράσης του κεφαλαίου, αφού έχει πια το ελεύθερο να ξεπατώνει τους εργαζόμενους.
Κουβέντα δεν είπαν για τα νοσοκομεία της Στερεάς και τα οξυμένα προβλήματα τους. Για τις ταλαιπωρίες των αρρώστων ασφαλισμένων να εξασφαλίσουν αναγκαία φάρμακα. Για τα νοσοκομεία της Καρύστου και της Κύμης.

Αντίστοιχη με την μέχρι σήμερα εμπειρία του λαού ήταν και η θέση των πολιτικών δυνάμενων που συμμετείχαν.
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ κινήθηκαν στην ίδια λογική μια και στην ουσία συμφωνούσαν στην αντιλαϊκή πολιτική του καταδικάζει τους εργαζόμενους και την περιοχή.
ΣΥΡΙΖΑ και Κουβέλης απαριθμούσαν τα προβλήματα και χωρίς κουβέντα για τις αιτίες τους διατύπωναν προτάσεις στα πλαίσια της διαχείρισης του συστήματος και της Ε.Ε.

Φωτεινή και αισιόδοξη εξαίρεση ήταν η στάση και η φωνή του Κ.Κ.Ε, που αποκάλυψε πως τέτοιες συζητήσεις αποτελούν φιέστες χωρίς αντίκρισμα. Πως είναι
διαδικασίες που αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό του λαού και στην καλλιέργεια αυταπατών.
Αποκάλυψε πως η αιτία των προβλημάτων του λαού και του τόπου οφείλεται στις πολιτικές που χρόνια τώρα και υπερασπίζονται το κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Στην λεγόμενη ανάπτυξη που χρόνια ήταν σημαία των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων και διευκολύνει την πλουτοκρατία, λειτουργώντας εκμεταλλευτικά για τον λαό.
Στάθηκε στα προβλήματα ιεραρχημένα με βάση τις επιπτώσεις τους στο λαό και μίλησε για μια διαφορετική πολιτική και έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που χρειάζεται η Χώρα. Για τον αντιδραστικό χαρακτήρα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
Για την ανάγκη να ληφθούν και να λαμβάνονται κυρίαρχα υπόψη οι πραγματικές ανάγκες και η θέληση των εργαζομένων. Για να παρθούν μέτρα ενάντια στα μονοπώλια και την πλουτοκρατία. Να απεμπλακούμε από την Ε.Ε που λειτουργεί σαν τοκογλύφος, αρνούμενοι το χρέος που δεν μας ανήκει.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συμφωνώντας απόλυτα με την λογική του Κ.Κ.Ε, ενημερώνει τον λαό για όσα πραγματικά έγιναν, για να εμποδίσει την κοροϊδία του και για να συμβάλλει στον σωστό αγωνιστικό του προσανατολισμό.
Καταδικάζει τέτοιου είδους φιέστες και πολιτικά αποδοκιμάζει όσους βάζουν πλάτη στο να αποπροσανατολισθούν οι εργαζόμενοι και να καλλιεργηθούν αυταπάτες.

 

 

Ακολουθείστε μας στο Google News