Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Λύση ζωής για τη Νότια Καρυστία έδωσαν οι βουλευτές της Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου και Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη μαζί με τον Δήμαρχο Καρύστου κ. Νίκο Μανώλη και το Σύνδεσμο Λατόμων Σχιστολιθικών Πλακών Καρύστου.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

Μετά και την εκτενή ενημέρωση που είχε, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτης δέχτηκε να προωθήσει στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ τροπολογία, την οποία κατέθεσαν από κοινού σχετικά με τις εγκρίσεις για την έκδοση άδειας εκμετάλλευσης λατομείων σχιστολιθικών πλακών και συγκεκριμένα όσον αφορά στο αίτημα να δοθεί παράταση δύο ετών, έτσι ώστε οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες να έχουν, ως οφείλουν, ολοκληρώσει τους σχετικούς ελέγχους, και να έχουν αποφανθεί οριστικά επί των υποβληθέντων αιτημάτων για τη λειτουργία των λατομείων.
Όπως επισημάνθηκε οι φάκελοι για τις εγκρίσεις είχαν υποβληθεί μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, ωστόσο, οι αρμόδιες Υπηρεσίες δεν διεκπεραίωσαν εγκαίρως την εξέτασή τους.
Ο βουλευτής Εύβοιας, τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Τα Λατομεία της Καρύστου είναι ο «αιμοδότης» της Νότιας Εύβοιας. Χωρίς αυτά ο μαρασμός θα είναι καταστροφικός και μάλιστα σε μία περίοδο που η χώρα πρέπει να διευρύνει την παραγωγική της βάση και όχι να μαραζώνει ένα σημαντικό πλουτοπαραγωγικό στοιχείο».
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας