Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, μαζί με τον συνάδελφό της βουλευτής της Ν.Δ. κύριο Σίμο B. Κεδίκογλου, τον Δήμαρχο Καρύστου κ. Ν. Μανώλη και εκπροσώπους του Συνδέσμου Λατόμων Σχιστολιθικών Πλακών Καρύστου, συναντήθηκαν σήμερα Τρίτη 20 Μαρτίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τον Υφυπουργό κ. Μανιάτη και τον Ειδικό Γραμματέα Δασών κ. Γ. Αμοργιαννιώτη και τους ζήτησαν να δοθεί παράταση στην προθεσμία για την χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης των λατομείων σχιστολιθικών πλακών ή τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης απ’ ευθείας με το δημόσιο σε περίπτωση που πρόκειται για δημόσιο λατομείο.

Όπως τόνισε η βουλευτής, πρέπει να παραταθεί η προβλεπόμενη από την παρ.3 του άρθρου 16 του Ν. 3851/2010 προθεσμία, μέσα στην οποία προβλέπονταν να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκρίσεων για την έκδοση άδειας εκμετάλλευσης λατομείων σχιστολιθικών πλακών.
Επίσης ανέφερε ότι οι λατόμοι υπέβαλαν έγκαιρα τους φακέλους για τις εγκρίσεις αυτές, όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπόρεσαν να διεκπεραιώσουν την εξέτασή τους, μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες.

Κατά συνέπεια δεν ευθύνονται οι λατόμοι για την πάροδο των προθεσμιών και το κράτος πρέπει να δώσει την παράταση των δύο ετών που ζητούν μέσα στα χρονικά πλαίσια της οποίας, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες οφείλουν να έχουν ολοκληρώσει τους σχετικούς ελέγχους, και να έχουν αποφανθεί οριστικά επί των υποβληθέντων αιτημάτων για τη λειτουργία των λατομείων.

Ο Υφυπουργός κ. Μανιάτης δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα, μέσω του νομοσχεδίου του ΥΠ.ΕΚΑ. που θα συζητηθεί αυτές τις μέρες στη Βουλή, κάνοντας δεκτή την σχετική τροπολογία που κατέθεσαν από κοινού η κ. Κατερίνα Περλεπέ με τον κ. Σίμο Β. Κεδίκογλου.

Ακολουθείστε μας στο Google News