Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στα Οινόφυτα παρευρέθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση της Περιφέρειας στο πλαίσιο της προώθησης δράσεων για την εξυγίανση της περιοχής του Ασωπού και ειδικότερα της «βιομηχανικής συμβίωσης».
Ο Κλ.Περγαντάς στα Οινόφυτα
Ο Κλ.Περγαντάς στα Οινόφυτα

Η εκδήλωση υποστηρίχτηκε από το Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βοιωτίας και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, καθηγητές του ΕΜΠ, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Δήμων, καθώς και παραγωγικοί φορείς της περιοχής.

Όπως είναι γνωστό οι προτεραιότητες της Περιφέρειας εστιάζονται ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση σημαντικών περιβαλλοντικών ζητημάτων στην περιοχή του Ασωπού και δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της περιοχής.

Ανάμεσα στις δράσεις που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού, προωθείται η «βιομηχανική συμβίωση», που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE + με επικεφαλής την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
«Η βιομηχανική συμβίωση»
, τόνισε ο κ. Περγαντάς «είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, την οποία ξεκινήσαμε, ως Νομαρχία, από το 2009 στη Βοιωτία και αφορά την ανταλλαγή υπηρεσιών, πόρων και ενδιάμεσων προϊόντων δημιουργώντας μια αλυσίδα νέων συνεργασιών σε φορείς της βιομηχανίας, προκειμένου να δημιουργήσει νέες αξίες, και να μειώσει το κόστος παραγωγής, με ταυτόχρονη βελτίωση του περιβάλλοντος αξιοποιώντας τα βιομηχανικά απόβλητα».

Επιδίωξη της Περιφέρειας είναι να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο για την προώθηση της βιομηχανικής συμβίωσης σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας ένα διευρυμένο δίκτυο συνεργασίας μεταξύ των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, με πολλαπλά οφέλη και για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και φυσικά για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας «Η σημερινή εκδήλωση είναι μια έμπρακτη απόδειξη των διαρκών και πολύχρονων προσπαθειών μας για την εξυγίανση και την περιβαλλοντική προστασία του Ασωπού. Είναι γνωστό ότι έχουμε κάνει έναν μεγάλο αγώνα, τόσο στα 8 χρόνια της Νομαρχιακής μας θητείας όσο και τώρα στην Περιφέρεια για να εφαρμοστεί μια σειρά μέτρων που θα διασφαλίζουν την ποιότητα του περιβάλλοντος και τη δημόσια υγείας.
Μέσα από το ΕΣΠΑ χρηματοδοτούμε με κονδύλια που προσεγγίζουν τα 10,5 εκ. € έργα ύδρευσης και διαχείρισης απορριμμάτων στους Δήμους της περιοχής. Προτεραιότητά μας είναι η παροχή πόσιμου καθαρού νερού σε όλους τους οικισμούς και ενδεικτικό αυτής είναι η ένταξη στο ΕΣΠΑ και χρηματοδότηση του έργου ύδρευσης στο Νεοχωράκι και στον Ελαιώνα Θηβών, προϋπολογισμού 4.310.000 €.
Επιπλέον έχουμε σε στάδιο αξιολόγησης, προκειμένου να εντάξουμε και να χρηματοδοτήσουμε και άλλα ώριμα έργα περιβάλλοντος που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Ασωπού.

Είναι προφανές ότι συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τους κεντρικούς και όλους τους φορείς και επιδιώκουμε την πλήρη εφαρμογή των μέτρων στα οποία έχει δεσμευτεί το ΥΠΕΚΑ, διεκδικώντας ιδιαίτερα:

• Τη χρηματοδότηση και κατασκευή κεντρικής μονάδας επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της διαχείρισης και της διάθεσής τους.
• Την προώθηση χωροταξικής οργάνωσης για την περιβαλλοντική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής και την παύση της λειτουργίας της ως άτυπη βιομηχανική ζώνη.
• Τη συστηματική παρακολούθηση της ποιότητας των υπόγειων νερών και των υδροφορέων, καθώς και του εδάφους – υπεδάφους της περιοχής.

Στόχος μας είναι να αναστραφεί η περιβαλλοντική κατάσταση και η περιοχή του Ασωπού να βελτιώσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος και της ζωής των κατοίκων».

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2017 στη Χαλκίδα

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2017 στη Χαλκίδα

25/03/2017
Με σύμμαχο τον καλό καιρό και αρκετό κόσμο που κατέκλυσε την παραλία Χαλκίδας εορτάσθηκε και στη Χαλκίδα η επέτειος της 25ης Μαρτίου....
Το TEDxChalkida εξελίσσεται

Το TEDxChalkida εξελίσσεται

25/03/2017
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο ιδεών, δημιουργίας και ανάπτυξης....
Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον αυτισμό στη Χαλκίδα

Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον αυτισμό στη Χαλκίδα

25/03/2017
Μία πολύ όμορφη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στις 2 Απριλίου, θα πραγματ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας