Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δήμος Κηρέως, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα συμπαράστασης σχετικά με τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηρέως εκφράζει ΟΜΟΦΩΝΑ την αμέριστη συμπαράστασή του στους δίκαιους αγώνες των αγροτών μας για τη στήριξη και ενίσχυση του εισοδήματός τους.

Συμμερίζεται τους φόβους, τις αγωνίες και την οργή των αγροτών μας που διεκδικούν την στήριξη της Πολιτείας για να μπορέσουν να παραμείνουν στην τόπο μας, να δουλεύουν τα χωράφια τους και να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους.

Καταδικάζει όλες τις αντιαγροτικές πολιτικές και επιλογές που «κατάφεραν» εξευτελιστικές τιμές στον αγρότη και πανάκριβα προϊόντα στον καταναλωτή. Είναι ντροπή οι σημερινές τιμές παραγωγού που μειώθηκαν στο μισό από πέρυσι, την ίδια στιγμή που αυξήθηκαν κατακόρυφα τα έξοδα στην καλλιέργεια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, καύσιμα κλπ). Αυτές οι πολιτικές οδηγούν στο ξεκλήρισμα των αγροτών, στη μετανάστευση και στις ουρές των ανέργων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συνυπεύθυνη για αυτή τη δραματική εξέλιξη και οφείλει άμεσα να αναθεωρήσει την πολιτική της υπέρ των μικρομεσαίων ευρωπαίων αγροτών.

Ένας τόπος σαν το Δήμο Κηρέως με τόσα προβλήματα ανεργίας, δεν αντέχει να βλέπει να διαλύεται ακόμη ένας δυναμικός παραγωγικός κλάδος και οι αγρότες μας (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, ρητινοκαλλιεργητές, δασεργάτες, μελισσοκόμοι, κλπ) να οδηγούνται στην εγκατάλειψη, στη φτώχια και στην ανεργία.

Στηρίζουμε απόλυτα τα αιτήματα των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Κηρέως που διεκδικούν:
1. Την αναπλήρωση του εισοδήματος με βάση κατώτατες εγγυημένες τιμές 0,60 € στο βαμβάκι, 0,40 € στο στάρι, 0,27 € στο καλαμπόκι – κριθάρι, 1,40 € στο πρόβειο γάλα, 0,70 € στο αγελαδινό
2. Τιμαριθμική αναπροσαρμογή στις επιδοτήσεις
3. Μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με επιδότηση στα μέσα και στα εφόδια, κατάργηση του φόρου στο πετρέλαιο, μείωση των επιτοκίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και στα εφόδια
4. Πάγωμα για τρία χρόνια στα δάνεια και τις ρυθμίσεις χρεών στην ΑΤΕ, κατάργηση των πανωτοκίων

Καλούμε την Κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις τις χώρας να σκύψουν με σεβασμό στα προβλήματα των αγροτών. Να εφαρμόσουν πολιτικές ενίσχυσης του αγροτικού κόσμου, ενίσχυσης του εγχώριου προϊόντος για να δώσουν καλύτερες ποιότητες και τιμές προϊόντων, μεγαλύτερο αγροτικό εισόδημα.

Όταν δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ για να καλύψουν τις εγκληματικές συνέπειες της απληστίας των τραπεζιτών στον κόσμο όλο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα, δεν τους πιστεύουμε όταν λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την στήριξη των αγροτών, εργαζομένων, επαγγελματιών, για τη στήριξη της ραχοκοκαλιάς της πραγματικής οικονομίας, της ελληνικής κοινωνίας.

Καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα και να ικανοποιήσει άμεσα τις διεκδικήσεις των αγροτών.

Όχι υπεκφυγές, λύσεις τώρα. Δεν αντέχει ο τόπος άλλο ξεκλήρισμα. Δεν αντέχουμε άλλους ανέργους. Το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι οι απόκληροι και οι νεόπτωχοι. Είναι η αξιοπρέπεια της εργασίας και η ευημερία της κοινωνίας.

Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των αγροτών μας. Δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα τους, βοηθώντας με κάθε τρόπο το δίκαιο αγώνα τους.

Ο Δήμος Κηρέως αναλαμβάνει να κοινοποιήσει το παρόν σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και στα Μ.Μ.Ε.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας